Gratis studiegids

Dit zijn de top 7 talen die je moet leren spreken

Nieuws Leestijd: 4 Minuten

Heb jij een echte talenknobbel en probeer jij op vakantie altijd met de locals te communiceren in hun eigen taal? Of heb jij de Duolingo app op je telefoon geïnstalleerd, maar betrap je jezelf er regelmatig op dat je deze al een paar weken niet geopend hebt? Vergroot je wereld met een taalcursus van NHAWij hebben 7 talen voor je op een rijtje gezet die echt de moeite waard zijn om te leren spreken!

Blog%20Dit%20zijn%20de%20top%207%20talen%20die%20je%20moet%20leren%20spreken

1. Spaans

Spaans is een echte wereldtaal en is na het Mandarijn-Chinees de meest gesproken taal ter wereld. Na een cursus Spaans kun jij je straks prima verstaanbaar maken in Spanje of Zuid- en Midden-Amerika. Het Castiliaans, zoals Spaans door moedertaalsprekers vaak genoemd wordt, is een Romaanse taal en heeft dus veel overeenkomsten met bijvoorbeeld Frans of Italiaans.

Ondanks dat Spaans misschien een moeilijke taal lijkt om te leren is het makkelijker dan je denkt. De uitspraak en spelling zijn bijvoorbeeld vrij eenvoudig te leren in vergelijking met veel andere talen. Dit komt doordat de spelling grotendeels fonetisch is, oftewel je schrijft het zoals het klinkt. Ideaal! Begin vandaag nog met Spaans leren en straks kijk jij La casa de papel gewoon zonder ondertiteling.


2. Engels

Engels kan natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Deze taal kom je tegenwoordig overal tegen in de maatschappij en is de meest gebruikte tweede taal ter wereld. Een goede basiskennis van het Engels is dus onmisbaar! Met een goede kennis van het Engels maak jij jezelf verstaanbaar van het Verenigd Koninkrijk tot Canada en van Zuid-Afrika tot Australië. 

Ontdek de taal van Shakespeare en Charles Dickens en er gaat een wereld voor je open. Bij NHA bieden we cursussen Engels aan op verschillende niveaus. Denk bijvoorbeeld aan een cursus zakelijk Engels of een cursus Engels voor beginners en gevorderden. Schrijf je nu in en verbaas binnen no-time iedereen met jouw Engelse woordenschat.

top-7-talen-die-je-moet-leren-spreken

3. Chinees

Wil jij je in China verstaanbaar leren maken? China heeft economisch gezien een grote ontwikkeling doorgemaakt. Het spreken van Chinees zorgt ervoor dat er in de zakelijke wereld deuren voor je open gaan die anders gesloten zouden blijven.

Leuk feitje: het Chinees is een toontaal. Dit houdt in dat de betekenis van een woord kan veranderen als het woord op een andere toon wordt uitgesproken.

Het Mandarijn-Chinees, de taal uit de omgeving van Peking, wordt gezien als de standaardtaal in China. Hiermee maak jij je dus in grote delen van het land verstaanbaar. De taal bestaat niet uit letters, maar uit karakters. Klinkt moeilijk? In de cursus Chinees van NHA maken we gebruik van een handig hulpmiddel waarmee je de taal in ons eigen alfabet leert schrijven.


4. Duits

Steek jij regelmatig de grens over naar onze oosterburen? Bijvoorbeeld voor een weekendje Berlijn? Of heb je voor je werk dagelijks contact met Duitse klanten of collega’s? Dan is het spreken van de Duitse taal geen overbodige luxe. Met kennis van het Duits kun jij je niet alleen in Duitsland redden, maar ook in onder andere Oostenrijk, Liechtenstein, Zwitserland en Luxemburg.

In de cursus Duits voor beginners en gevorderden van NHA komen verschillende onderwerpen aan bod zoals grammatica, vocabulaire en spreek- en luisteropdrachten. Zo ga je direct praktisch met de taal aan de slag. Voor Nederlanders is Duits trouwens geen moeilijke taal om te leren, omdat het net als het Nederlands een Germaanse taal is. Ga vandaag nog aan de slag!

 

5. Zweeds

Zweeds is de meest gesproken Scandinavische taal en het heeft een kenmerkend zangerig accent. Denk je aan Zweden, dan denk je al snel aan knäckebröd, IKEA en Abba. Maar Zweden staat ook bekend vanwege de prachtige natuur. Wil jij binnenkort op vakantie naar Zweden? Dan is Zweeds leren een goed idee!

Net als Duits en Nederlands is Zweeds ook een Germaanse taal. Dankzij deze gelijkenissen is de Zweedse taal makkelijker te leren dan je denkt. Bij jouw volgende trip naar Stockholm verbaas je iedereen met jouw kennis van het Zweeds. Schrijf je in voor een cursus Zweeds en begin direct met leren!

blog-dit-zijn-de-top-7-talen-die-je-moet-leren-spreken

6. Frans

Het Frans wordt vaak de taal van de liefde genoemd. Maar Frans is meer dan dat. Het is bijvoorbeeld ook een van de drie werktalen van de EU-instellingen. Verder is het beheersen van de Franse taal een perfecte manier om je verder in de Franse cultuur en geschiedenis te verdiepen, van Camus tot Descartes.

Na een cursus Frans kun jij straks met gemak in het Frans een glas wijn bestellen of de weg vragen in Parijs. Frankrijk blijft een populaire vakantiebestemming, dus een goede basiskennis van het Frans is altijd nuttig om te hebben. Wil jij je verdiepen in deze prachtige Romaanse taal? Start dan met een cursus Frans voor beginners en gevorderden.

7. Russisch

Met een oppervlakte van meer dan 17 miljoen km2 is Rusland het grootste land ter wereld. Goed om te weten dat de meeste Russen alleen Russisch spreken. Als je Russisch spreekt gaat er dus een wereld voor je open. Ga jij binnenkort naar Moskou of Sint Petersburg? Overweeg dan zeker om deze bijzondere taal te leren!

Als je Russisch leert, maak je ook kennis met het cyrillisch schrift. Dit maakt Russisch leren niet eenvoudig, maar kennis van het Russisch geeft je toegang tot de rijke Russische cultuur en geschiedenis. Met een cursus Russisch leer jij een unieke vaardigheid en heb je altijd een boeiend gespreksonderwerp op een feestje!

 

Naast deze zeven talen zijn er nog veel meer boeiende talen te ontdekken. Bekijk het volledige aanbod van al onze taalcursussen! Wat dacht je bijvoorbeeld van een cursus Italiaans, Turks, Hebreeuws, Punjabi of Koreaans?

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!