Gratis studiegids

Dit zijn de 5 leukste beroepen die je buiten kunt doen

Blog Leestijd: 3 Minuten

Houd jij van de natuur en ben je graag buiten? Lijkt het jou heerlijk om meer tijd buiten door te brengen? Naast een drukke baan of studie en andere verplichtingen is het soms lastig om tijd vrij te maken om naar buiten te gaan. Zie jij het wel voor je om een beroep te gaan doen waarbij je veel buiten bent? Lees dan snel deze top 5 leuke buiten beroepen!

buiten-werken-beroepen

 

1. Wandelcoach

Hou jij ervan om lange wandelingen te maken in de natuur én werk je graag met mensen? Dan is een baan als wandelcoach echt iets voor jou! Als wandelcoach help je mensen om hun persoonlijke doelen te bereiken. Dit doe je terwijl je buiten aan het wandelen bent met jouw cliënten.

Het wandelen zorgt ervoor dat je zintuigen worden geprikkeld, dat je je hoofd kunt leegmaken en dat je dichter bij je gevoel komt. Daardoor is het voor cliënten makkelijker om tot inzichten te komen en zo dichter bij hun doelen te komen. 
 

Klinkt dit als iets voor jou? Bekijk dan eens onze opleiding Wandelcoach! Ben je al actief als coach? We bieden ook een specialisatieopleiding aan tot wandelcoach.

 

Bekijk de opleiding »

 

2. Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA)

Het beroep van buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) is misschien niet direct waar je aan denkt bij een leuk buiten beroep. Maar als BOA heb je een afwisselende baan waarbij je veel in de buitenlucht aan het werk bent. Denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van patrouilles.

Lijkt het jou leuk om een bijdrage te leveren aan de veiligheid en leefbaarheid op straat? Als BOA heb je veel contact met mensen en is elke dag anders. In je werk krijg je bijvoorbeeld te maken met verkeerd geparkeerde auto’s, illegale vuilstort of mensen die overlast veroorzaken.

 

Is een carrière als BOA voor jou weggelegd? Bekijk dan eens onze opleiding Buitengewoon Opsporingsambtenaar!

 

Bekijk de opleiding »

 

3. Hovenier

Heb jij groene vingers en wil je graag meer leren over het onderhouden van bijvoorbeeld tuinen en parken? Als hovenier mag jij de natuur tot jouw werkplek rekenen. Elke dag sta je in de frisse buitenlucht, met je handen in de aarde en omringd door groen. Jij ontwerpt tuinen, legt vijvers aan en onderhoudt planten, bomen en gazons.

Als hovenier kun je werken voor verschillende klanten. Dit kunnen particulieren zijn, maar ook bedrijven, gemeenten en overheidsinstellingen. Jouw werk is als hovenier dus erg divers en creatief.

 

Zie jij jezelf al werken in het groen? Bekijk dan eens onze opleiding Hovenier.

 

Bekijk de opleiding »

 

4. Weddingplanner

Zou jij graag je geld willen verdienen met het organiseren van droombruiloften? Dat kan! Er is steeds meer vraag naar weddingplanners, want een bruiloft organiseren heeft heel wat voeten in de aarde. Als weddingplanner breng je ook veel tijd buiten door. Veel bruiloften vinden plaats op prachtige buitenlocaties zoals stranden, wijngaarden en landgoederen.

Je houdt je als weddingplanner bezig met alle aspecten van een trouwerij. Denk aan de locatiekeuze, styling, catering en het entertainment. Het is jouw taak om het bruidspaar te ontzorgen. Je komt op veel mooie locaties en ziet veel gelukkige mensen. Wat wil je nog meer?

Klinkt dit als muziek in je oren? Bekijk dan onze opleiding Weddingplanner.

 

Bekijk de opleiding »

 

5. Personal Trainer

Lijkt het jou leuk om anderen te helpen om hun fitnessdoelen te bereiken? Een personal trainer begeleidt klanten bij hun training, houdt hun voortgang bij en maakt gepersonaliseerde trainingsprogramma’s. Ook help je jouw klanten om gemotiveerd te blijven.

Als personal trainer heb je de mogelijkheid om je werk buiten te doen. Je kunt gebruik maken van parken, stranden of sportvelden om gevarieerde workouts aan te bieden. Denk bijvoorbeeld aan bootcamps en circuittrainingen. Als personal trainer zorg jij dat je klanten gezond en fit blijven. Zo draag je direct bij aan hun levenskwaliteit!

Interesse in een baan als personal trainer? Bekijk snel onze Personal Trainer opleiding.

 

Bekijk de opleiding »

 

Vraag nu een gratis proefles aan! 

Wil jij graag werk maken van je droom om meer buiten te werken? Heb je een opleiding gezien die je aanspreekt? Stop met dromen, start met doen! Vraag nu gratis en vrijblijvend een proefles aan en ontdek of de studie bij je past. Wie weet geniet jij straks van een baan in de buitenlucht! 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!