Gratis studiegids

Deze vaardigheden staan goed op jouw CV

Nieuws

Ben je toe aan een carrièreswitch óf wil je die ene droombaan bemachtigen? Lees dan snel verder en ontdek welke 5 vaardigheden en competenties een must zijn op jouw cv!

CV_Vaardigheden

De competenties op jouw cv kun je onderverdelen in hard skills en soft skills. Hard skills zijn vaardigheden op je cv die nodig zijn om een functie succesvol te kunnen uitvoeren. Soft skills, ook wel sociale vaardigheden genoemd, zijn vaardigheden die je gebruikt op de werkvloer. Sociale vaardigheden op je cv kunnen bijvoorbeeld zijn: stressbestendig, goed in organiseren of teamplayer. Zorg ervoor dat jouw cv zowel hard skills als soft skills bevat.

 

5 onmisbare vaardigheden op je CV

Speciaal voor jou hebben we dé 5 vaardigheden verzameld die op jouw cv moeten staan. Deze 5 vaardigheden zijn gewild in veel branches en in diverse vacatures wordt er specifiek naar deze cv vaardigheden gevraagd.

 

Excel

In bijna elk bedrijf krijg je te maken met het Microsoft Office programma Excel. Ben jij niet op de hoogte van alle formules en mogelijkheden van dit veelzijdige programma? Geen zorgen! Met een Excel thuisstudie, leer je in slechts 5 maanden tijd alle ins en outs van het Office programma. Na afronding van de cursus kun je het officiële Excel-diploma vermelden als vaardigheid op jouw cv.

 

Vreemde taal

Spreek jij naast Nederlands ook een woordje Engels, Spaans, Duits of bijvoorbeeld Frans? Vermeld dit dan zeker op je cv! Veel bedrijven werken samen met bedrijven in het buitenland of hebben buitenlandse klanten, maar óók wanneer je niet bij een internationaal bedrijf solliciteert mag het vermelden van jouw taalvaardigheden op je cv niet ontbreken! Twijfel jij over jouw taalvaardigheden? Volg dan thuis in jouw eigen tempo een taalcursus.

 

Leiderschap

Leiderschapsvaardigheden zijn een must op jouw cv. Veel vacatures betreffen namelijk een leidinggevende functie. Daarnaast zijn leiderschapsvaardigheden niet alleen gunstig voor jouw toekomstige werkgever maar ook voor jouw eigen toekomstperspectief. Ga jij ergens werken en heb jij kennis of ervaring in leidinggeven, dan biedt dit doorgroeimogelijkheden. Heb jij nog geen ervaring of kennis van leidinggeven? volg dan een cursus leidinggeven en verrijk jouw cv met deze vaardigheid!

 

Stressbestendig

Kunnen werken onder druk is één van de vaardigheden die op jouw cv thuishoort. Bij bijna elke baan krijg je te maken met tijdsdruk. Daarnaast staat deze vaardigheid niet alleen goed op je cv maar is het ook een goede eigenschap voor je privéleven. Omgaan met stress is iets wat je kan leren. Met de cursus Stressmanagement leer je stress ombuigen naar gezonde spanning en ontdek je onder andere hoe je in vijf stappen rust kun vinden tijdens een gestreste situatie.

 

Communicatieve vaardigheden op je CV

Goede communicatieve vaardigheden zijn belangrijk in iedere functie. Als jij effectief communiceert heeft jouw werkgever daar ook voordelen van. Zo ontstaan er minder misverstanden en kun je bijvoorbeeld beter onderhandelen.

Maar let op! Vermeld niet standaard op jouw cv dat jij ‘communicatief vaardig’  bent. Benoem daarentegen juist een specifiek onderdeel van communicatie waar jij in uitblinkt, zoals Zakelijk Nederlands of ben jij goed in zakelijk schrijven? Zorg er dan voor dat je deze specifieke vaardigheden expliciet benoemt.

 

Je weet nu welke 5 vaardigheden een must zijn op jouw cv. Neem nú jouw toekomst in eigen hand met een beroepsopleiding van NHA, en verrijk jouw cv met de 5 meest gevraagde vaardigheden. Want dit is jóuw tijd! 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!