Gratis studiegids

De beste LinkedIn profiel tips op een rij

Blog Leestijd: 2 Minuten

Wil jij opvallen met jouw LinkedIn profiel? Lees dan snel verder en ontdek 7 handige LinkedIn profiel tips die jouw profiel meteen een boost geven. Door deze LinkedIn profiel tips te volgen val je gegarandeerd op bij jouw toekomstige werkgever. Dit is jouw tijd om gescout te worden op LinkedIn!

LInkedinTips

LinkedIn profiel tips

LinkedIn is het grootste online zakelijke platform ter wereld. Daarom is het een must om aanwezig te zijn op dit platform, wanneer je actief bent op de arbeidsmarkt. Natuurlijk vermeld je je vaardigheden op je CV, net als je werkervaring en opleidingen. Maar hoe zorg je ervoor dat je profiel ook gevonden én gewaardeerd wordt door potentiële werkgevers?

 

In deze blog delen we onze 7 beste LinkedIn profiel tips met jou. Volg deze 7 tips op en jouw profiel valt meteen op bij recruiters, werkgevers en bij ieder ander die op zoek is naar talentvolle mensen!

 

Tip 1: Maak een persoonlijke LinkedIn URL aan

Wanneer jij een LinkedIn profiel aanmaakt, krijgt jouw LinkedIn pagina een standaard URL. Deze URL bestaat uit jouw naam en een aantal willekeurige cijfers. Onze eerste LinkedIn profiel tip is om deze URL aan te passen naar jouw voor- en achternaam. Deze korte URL kun je vervolgens op jouw CV vermelden en oogt een stuk professioneler wanneer je iemand naar jouw profiel verwijst.

 

Tip 2: Voeg een omslagfoto toe

linkedin tip profiel: omslagfoto toevoegenHeb jij nog de standaard LinkedIn omslagfoto? Dan is onze tweede LinkedIn profiel tip om deze nú meteen aan te passen. Een persoonlijke omslagfoto oogt professioneler en laat zien dat jij aandacht en tijd in jouw LinkedIn profiel hebt gestoken. Denk bij het kiezen of maken van een omslagfoto goed na over wat je precies wilt uitstralen. Ben jij bijvoorbeeld grafisch vormgever of heb je een ander creatief beroep? Laat jouw vaardigheden dan zeker zien in jouw omslagfoto.

 

Tip 3: Gebruik Keywords

Een redelijk onbekende LinkedIn profiel tip is het verwerken van keywords in jouw profiel. Het gebruiken van de juiste keywords kan namelijk het verschil maken tussen wel óf niet gevonden worden door jouw toekomstige werkgever. Zorg er daarom voor dat je keywords in jouw profiel verwerkt. Maak gebruik van keywords waar jij op gevonden wilt worden, dit zijn doorgaans keywords die verbonden zijn aan jouw functie/ de functie die je graag wilt uitvoeren.

 

Tip 4: Schrijf een samenvatting

profieltip linkedin samenvatting voor op profielEen van de LinkedIn profiel tips die veel mensen nóg niet hebben toegepast, is het toevoegen van een LinkedIn samenvatting. Het toevoegen van een samenvatting zorgt ervoor dat jouw profiel opvalt. Door het toevoegen van een samenvatting maak jij jouw LinkedIn profiel namelijk persoonlijk en kunnen mensen zich een beeld schetsen van jou als persoon. Focus tijdens het schrijven van deze samenvatting op de hoogtepunten van jouw carrière én jouw professionele kwaliteiten.

 

Tip 5: Voeg media toe

linkedin profieltip media toevoegenOnze 5e LinkedIn profiel tip is het toevoegen van media aan jouw profiel. Voorzie jouw profiel van door jouw geschreven artikelen, succesverhalen of designs. Dit zorgt ervoor dat jouw profiel authentiek is en je opvalt. Daarnaast is dit een mogelijkheid om jouw kennis en vaardigheden te laten zien aan jouw toekomstige werkgever.

 

Tip 6: Ben actief

Je hebt een LinkedIn profiel, maar ben je ook actief op het platform? Om gevonden en gezien te worden moet je actief zijn. Een van onze Linkedin profiel tips is dan ook om op berichten te reageren die bij jouw vakgebied passen. Ook het liken en delen van berichten zal helpen in je zichtbaarheid op LinkedIn. Daarnaast raden we je ook aan om zelf regelmatig een bericht te plaatsen op het platform. Deel jouw waardevolle kennis met jouw LinkedIn connecties, waardoor je gezien wordt.

 

Tip 7: Voeg al je certificaten, cursussen en opleidingen toe

Heb jij ooit een cursus fotografie gedaan of kreeg je op je werk een cursus leidinggeven? Voeg al je certificaten, opleidingen en cursussen toe aan je LinkedIn profiel. Het is namelijk mogelijk dat men op zoek is naar mensen met specifieke vaardigheden. Denk bijvoorbeeld een marketeer die zijn eigen beeldmateriaal kan verzorgen. Of een zorgmedewerker die op termijn kan doorgroeien naar een leidinggevende functie. Deze extra vaardigheden maken jou uniek ten opzichte van andere kandidaten, dus hiermee kun je jezelf extra in the picture zetten. 

 

Na het lezen van deze 7 LinkedIn profiel tips, heb je geen enkel excuus meer om jouw profiel te verwaarlozen. Met deze tips voor jouw LinkedIn profiel weet je namelijk precies wat jou te doen staat om jouw profiel een flinke boost te geven.

  

Waar wacht je nog op?  Dit is jóuw tijd, dus start met updaten!

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!