Gratis studiegids

Cursussen die zichzelf terugverdienen

Nieuws

Terugkerende kosten: we hebben ze allemaal. Boodschappen, huur of hypotheek, verzekeringen, belastingen… het hoort allemaal bij het leven. Maar er zijn veel meer kosten die meerdere keren per jaar terugkeren. Kosten waar je gemakkelijk op kunt besparen door het zelf te leren! Daarom hebben we 6 handige cursussen op een rijtje gezet die zich dubbel en dik terugverdienen, vaak al binnen één jaar!

Cursussen_Terugverdienen

En het fijne is: je studeert gewoon vanuit thuis, dus zelfs in de huidige omstandigheden rondom COVID-19 / Corona kun je gewoon beginnen met leren!

 

Elementaire Belastingkunde

In het vervolg doe jij je belastingaangifte helemaal zelf, want in de cursus Elementaire belastingkunde (oftewel: cursus belastingaangifte) leer jij precies hoe dit in zijn werk gaat!
 
Gemiddelde kosten hulp bij belastingaangifte: € 75,- alleen, en € 95,- met toeslagpartner
Kosten cursus: € 199,-
Terugverdientijd: 3 belastingaangiftes

 

Populaire autotechniek

Kosten kleine onderhoudsbeurt: € 100,- tot € 150,-
Kosten cursus: € 199,-
Terugverdientijd: 2 á 3 kleine beurten
 
De terugverdientijd is nog sneller wanneer je ook wat kleine herstelwerkzaamheden gedurende het jaar hebt, zoals lampen vervangen. Daarbij kun je straks, nadat je de cursus autotechniek hebt gevolgd, een gedeelte van de grote onderhoudsbeurt ook zelf uitvoeren, zoals het vervangen van bougies en dergelijke.

 

Thuiskapper

Hoe handig zou het zijn als je de haren van je partner en/of kinderen zelf kunt knippen? De cursus haarknippen scheelt niet alleen erg veel geld, maar is ook nog eens erg handig nu iedereen zoveel mogelijk thuis moet blijven. Deze cursus is dus perfect om te doen in coronatijd! Alleen maar mannen thuis? Kies dan voor een Barbier opleiding en leer alles over het knippen van een herencoupe.
 
Kosten kappersbezoek (gemiddeld gezin met twee kids): Kids 2 x € 12,50 + vrouw € 70,- + man € 20,-  = € 115,-
Kosten cursus inclusief gratis materiaalpakket: € 269,-
Terugverdientijd: 3 kappersbeurten

 

Hondentrimmer

Honden moeten, net als mensen, regelmatig naar de kapper. Ruwharige vachten moeten 2 tot 4 keer per jaar getrimd, spaniel vachten ongeveer 4 tot 6 keer per jaar en poedelvachten zelfs 4 tot 8 keer per jaar. Je kunt je voorstellen dat dit flink in de papieren kan lopen. Leer het daarom zelf met een opleiding tot Hondentrimmer!
  
Gemiddelde kosten hondentrimsalon: € 85,-
Kosten cursus: € 339,-
Terugverdientijd: 4 trimbeurten

 

Nagelstyliste

Wil jij altijd mooie nagels? Met gel- of acrylnagels zijn jouw handen altijd mooi verzorgd. Het is een beetje verslavend om altijd mooie nagels te hebben, dus veel mensen stoppen niet meer als ze ooit gel- of acrylnagels hebben laten zetten. Daar zit echter wel een prijskaartje aan vast. Leer het dus zelf met een nagelstyling opleiding van NHA!
 
Kosten acrylnagels: € 45,- + nabehandeling: € 35,- = € 80,- voor 8 weken mooie nagels
Kosten cursus inclusief gratis materiaalpakket: € 349,-
Terugverdientijd: 4 x acrylnagels + nabehandeling

 

Wimperextensions

Je kunt one-by-one wimpers niet bij jezelf plaatsen, maar hoe leuk is het om deze wimperextensions cursus samen met een vriendin te volgen? Je kunt vervolgens bij elkaar wimpextensions zetten en zo vele euro’s besparen! Wil je liever volume creëren zonder extensions? Probeer dan eens de cursus Wimperlifting!
 
Kosten van plaatsen wimperextensions: € 80,- en na 2 á 3 weken nabehandeling á € 35,-
Kosten cursus inclusief materialenpakket: € 329,-
Terugverdientijd: 3 sets wimperextensions + nabehandeling

 

Opleiding Fietsenmaker

Ben je zelf helemaal into fietsen? Of heb je gezin met veel fietsen, en sta je om de haverklap bij de fietsenmaker voor onderhoud en dat soort zaken? Zonde van het geld, want na de opleiding tot Fietsenmaker doe je dit zelf! In deze NHA thuiscursus leer je allemaal onderhoudsklusjes aan je fiets zelfstandig uitvoeren. Denk aan het plakken van banden, de ketting vervangen, het balhoofd reviseren en het afstellen van de derailleur. Zelfs de elektrische fiets komt aan bod.
 
Kosten van fietsonderhoud twee volwassen fietsen + vervangen onderdelen: € 225,-
Kosten cursus: € 479,-
TerugverdientijdIets meer dan 2 onderhoudsbeurten

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!