Gratis studiegids

6 cursussen waarmee jij een ander kunt helpen

Blog Leestijd: 3 Minuten

We zouden allemaal wel eens wat meer voor een ander mogen doen. Wil jij jezelf ontwikkelen en tegelijkertijd iets nuttigs doen waar je anderen mee kunt helpen? Er zijn veel verschillende manieren om iets voor een ander te betekenen. In deze blog vind je 6 cursussen waarmee jij een ander echt kunt helpen. Lees snel verder!

6-cursussen-waarmee-jij-een-ander-kunt-helpen

 
Ben jij benieuwd wat jij voor je medemens kunt doen? Wil jij anderen helpen als personal trainer of als budgetcoach? Ontdek hoe jij tijd voor een ander kunt maken! 

 

1. Mantelzorg

Ben jij mantelzorger of overweeg je om intensieve zorg voor een naaste op je te nemen? Mantelzorger worden is meestal niet iets waar je van tevoren bewust voor kiest. Het is iets dat je overkomt. Maar als mantelzorger kun je wel heel veel voor een ander betekenen.

Tijdens de cursus Mantelzorg leer je alles wat je moet weten om jouw werkzaamheden als mantelzorger efficiënt uit te voeren. Je leert ook meer over de wetgeving rondom mantelzorg. Daarnaast komen onderwerpen als veelvoorkomende ziektes, het aangeven van je grenzen en omgaan met rouw in het geval van overlijden in de cursus aan bod.
 

Bekijk de opleiding »

 

2. Burn-out Coach

Steeds meer mensen krijgen tegenwoordig de diagnose burn-out. Mensen die in een burn-out beland zijn, gaan vaak een moeilijke periode tegemoet. Misschien ken je zelf wel iemand die een burn-out heeft (gehad). Hoe mooi is het als je deze mensen kunt helpen om weer beter te worden?

Met de Burn-out Coach opleiding leer jij hoe je mensen naar hun herstel toe kunt coachen. Een dankbaar beroep waar je veel voldoening uit kunt halen. In de opleiding verdiep je je in stress en burn-out klachten, maar ook in vroegtijdige signalen van een burn-out en de verschillende herstelfases.
 

Bekijk de opleiding »

 

3. Personal Trainer

Sport en beweging is ontzettend belangrijk om goed in je vel te zitten. Toch hebben veel mensen moeite om hun fitnessdoelen te behalen. Als personal trainer leer jij hoe je mensen begeleidt naar een gezondere levensstijl.

In de opleiding Personal Trainer verdiep je je in alle aspecten van een optimaal trainingsplan. Je leert meer over kracht- en cardiotraining, de anatomie van het lichaam, maar ook over voeding en blessurepreventie. Zo kun jij na afloop van de opleiding jouw cliënten helpen om hun fitnessdoelen te behalen!
 

Bekijk de opleiding »

 

4. Ervaringsdeskundige

Heb jij in jouw leven een ingrijpende ervaring meegemaakt? Denk bijvoorbeeld aan armoede, een verslaving of problemen op het gebied van geestelijke gezondheid. Als ervaringsdeskundige kun je jouw ervaringskennis beroepsmatig inzetten om anderen te helpen.

Door jouw ervaringen heb jij unieke kennis en inzichten opgedaan waarmee jij mensen die zich in een vergelijkbare situatie bevinden kunt helpen. Met onze opleiding Ervaringsdeskundige leer je hoe je op een professionele manier omgaat met kwetsbare doelgroepen. Zo kun jij straks echt het verschil maken in het leven van iemand anders!
 

Bekijk de opleiding »

 

5. Budgetcoach

Ben jij goed met cijfers en houd je van nauwkeurig werken? Lijkt het jou leuk om mensen met financiële problemen te helpen? Dan is de opleiding Budgetcoach precies wat je zoekt. Je leert hoe je mensen helpt om te sparen, schulden weg te werken en om slimmer om te gaan met geld.

Je leert in de opleiding dus alles over persoonlijke financiën, maar ook hoe je mensen kunt coachen bij het verbeteren van hun financiële situatie. Jouw cliënten zullen dankbaar zijn voor jouw waardevolle adviezen.
 

Bekijk de opleiding »

 

6. Rouwbegeleiding

Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met het overlijden van een dierbare. Het verwerken van dit verlies is vaak een heel proces. Als rouwbegeleider kun jij mensen steunen tijdens deze moeilijke periode.

Tijdens de opleiding Rouwbegeleiding leer je wat rouw precies is en wat de taken van een rouwbegeleider zijn. Je leert hoe mensen met rouw omgaan en verdiept je bijvoorbeeld in rouw bij kinderen en binnen verschillende tradities. In dit dankbare beroep kun je veel mensen helpen om het verlies een plekje te geven en hier op een goede manier mee om te gaan.
 

Bekijk de opleiding »

 

Vraag een gratis proefles aan! 

Welke van deze cursussen spreekt jou het meeste aan? Vraag nu een gratis proefles aan en ontdek of het iets voor jou is! Toch op zoek naar een andere opleiding? Bekijk dan ons complete aanbod van 600+ thuisstudies. Er is altijd wel een opleiding die bij je past! 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!