Gratis studiegids

10x de allerleukste Google easter eggs: ken jij ze al?

Blog Leestijd: 3 Minuten

Ga jij dit weekend ook paaseieren zoeken? Misschien eet je een lekker hard- of zachtgekookt eitje bij je paasontbijt. Of kies je toch voor de chocolade variant? Maar wist jij dat je online ook paaseieren kunt vinden? Google heeft namelijk allerlei easter eggs verstopt op internet. Speciaal voor Pasen zetten wij 10 leuke Google easter eggs voor jou op een rijtje. Hoeveel kun jij er vinden?

Google%20Easter%20eggs

Wat is een Google easter egg?

Heb je nog nooit van easter eggs gehoord? We leggen het je uit! Een easter egg is een grapje of een verborgen boodschap die de maker ervan ergens verstopt heeft zodat mensen deze kunnen vinden. Net zoals bij echte paaseieren moet je er dus naar op zoek gaan. Of je komt ze toevallig ergens tegen.

Easter eggs kunnen op verschillende plekken verstopt worden, bijvoorbeeld in computerprogramma’s, films of websites. Ook Google heeft allerlei easter eggs verstopt in verschillende van haar producten en diensten.

 

Ga zelf op zoek naar deze 10 Google easter eggs!

 

1.   Laat je Google pagina koprollen

Als je in Google de zoekterm ‘do a barrel roll’ intypt, maakt je hele pagina met zoekresultaten een draai van 360 graden.

 
2.   Star Wars fans opgelet!

Typ je in Google de zoekopdracht ‘grogu’ in, dan verschijnt Grogu rechts onderin je scherm. Wanneer je op Grogu klikt gebruikt hij The Force om verschillende onderdelen van je zoekresultatenpagina te verplaatsen.
 

3.   Google zwaartekracht

Ga naar de homepage van Google en typ ‘google gravity’ in de zoekbalk en klik vervolgens op de button ‘Ik doe een gok’ (of ‘I’m feeling lucky’ als je browser in het Engels staat ingesteld). Je zult zien hoe de zwaartekracht op de Google website zijn werk doet!

4.   Kop of munt?

Als je de zoekopdracht ‘kop of munt’ (of ‘toss a coin’) intypt in Google, gooit Google automatisch een munt voor je op. Deze Google easter egg is ook handig als je zelf even geen munt bij de hand hebt!5.   Super Mario

Fan van Super Mario? Typ dan eens ‘Super Mario Bros’ in in de zoekmachine. Aan de rechterkant van je scherm verschijnt informatie over de film met ernaast een knipperend vraagtekenblok. Klik je daarop dan kun je munten verzamelen en hoor je een geluidseffectje van Super Mario.
 

6.   Google wereldbol

Ga weer naar de homepage van Google en typ ‘google sphere’ in de zoekbalk. Klik daarna weer op ‘Ik doe een gok’. Je ziet nu hoe de elementen van de Google pagina ronddraaien als planeten in een zonnestelsel.


7.   Speel een spelletje Pacman

Heb je zin in een ouderwets spelletje Pacman? Voer dan de zoekopdracht ‘google pacman’ in. Je kunt je nu lekker uitleven met deze old school game!   

8.   De definitie van een anagram

Typ je de zoekopdracht ‘define anagram’ in in Google, dan geeft Google je niet alleen de definitie van dit woord, maar geeft hij je ook de zoeksuggestie ‘nerd fame again’. Dit is precies wat een anagram is: een woord of zin waarin de letters zijn omgewisseld om een ander woord of een andere zin te vormen.

 


9.   Askew

Als je het woord ‘askew’ googelt dan geeft Google je niet alleen de vertaling van dit woord (scheef), maar zetten ze je pagina meteen een beetje scheef neer. Zo zie je de betekenis van het woord ook direct in actie!


10.   Friends personages

Heb je de serie Friends gezien? Dan is dit een leuke Google easter egg om te ontdekken! Typ je de combinatie van ‘friends’ met een naam van een van de zes hoofdpersonages in, bijvoorbeeld ‘friends Phoebe’, dan krijg je een referentie naar een bekend moment uit de serie te zien.

In het voorbeeld van Phoebe zie je bijvoorbeeld een klein icoon van een gitaar. Als je hierop klikt, verschijnt er een bewegende kat op je scherm en hoor je het nummer “Smelly cat” dat Phoebe zingt. Google ook eens de andere hoofdpersonages!  Veel plezier met het zoeken naar deze Google easter eggs en Fijne Paasdagen! 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!