Gratis studiegids
 

Je kunt momenteel geen cursus volgen met het STAP-budget


Vanwege aangepaste regels is het niet meer mogelijk om STAP-budget in te zetten voor een cursus of opleiding bij NHA. De laatste STAP-ronde heeft plaatsgevonden op 15 november en vanaf 2024 wordt de STAP-subsidie helemaal afgeschaft.

Wil je je toch verder ontwikkelen?

Geen zorgen, je kunt nog gewoon starten met een NHA-cursus of -opleiding. Tijdelijk ontvang je hierbij een gratis welkomstcadeau. Klik hier om het volledige aanbod van NHA te bekijken.

Wil je extra voordelig studeren? Dan heb je een aantal opties:

- veel werkgevers stellen een speciaal opleidingsbudget voor hun medewerkers beschikbaar. Vraag bij jouw leidinggevende of HR-specialist na wat de mogelijkheden voor jou zijn.
- woon je in de gemeente Rotterdam? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een scholingsvoucher t.w.v. maximaal € 2.500,-. Lees meer over de scholingsvoucher Rotterdam.

 
Let op! Onderstaande informatie is niet meer accuraat. 
 

Vraag jouw STAP-subsidie aan en studeer extra voordelig!

Vind jij het belangrijk om jezelf professioneel te blijven ontwikkelen? Wil jij graag doorgroeien in jouw vakgebied door je kennis uit te breiden of nieuwe vaardigheden te leren? Of wil je je juist graag omscholen naar een ander vakgebied? Met een thuisstudie van NHA doe je dit waar en wanneer je zelf wilt. En met de STAP-subsidie kan dit nu extra voordelig!

Wat is de STAP-subsidie precies?

Wat houdt de STAP-subsidie precies in en hoe gaat dit in zijn werk? STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Sinds 1 maart 2022 wordt er door de overheid meerdere keren per jaar opleidingsbudget beschikbaar gesteld. De STAP-regeling is beschikbaar voor mensen die zich professioneel verder willen ontwikkelen met een opleiding.

Als je de STAP-subsidie aanvraagt maak je kans op € 1.000,- opleidingsbudget. Met dit STAP-budget kun je een beroepsopleiding naar keuze volgen. In totaal wordt er 200 miljoen aan opleidingsbudget beschikbaar gesteld, verdeeld over 6 aanvraagtermijnen.

 

Voldoe ik aan de voorwaarden voor subsidie?

Om voor STAP-subsidie in aanmerking te komen stelt de overheid wel een aantal voorwaarden. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. 

   Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
   Op het moment van de aanvraag ontvang je geen andere financiering op het gebied van onderwijs (zoals studiefinanciering, lerarenbeurs, etc).
   Je opleiding of cursus start binnen 3 maanden na de aanvraagtermijn. Bij NHA start je zodra jouw aanvraag is goedgekeurd. 
   Je hebt in het betreffende jaar nog niet eerder de STAP-subsidie ontvangen.
   Jouw gekozen opleiding is arbeidsmarkt-relevant.


Ben je ZZP'er? Bekijk dan ook: STAP-budget ZZP
Ben je student? Lees dan: STAP-budget studenten

 

Hoe vraag ik mijn STAP-subsidie aan?

Voldoe jij aan de voorwaarden? Mooi! Vraag dan eenvoudig jouw STAP-subsidie aan. De aanvraag voor de subsidie verloopt via het UWV en is beschikbaar voor zowel werkzoekenden als mensen die al actief zijn op de arbeidsmarkt.

Bij NHA kun je gemakkelijk een aanmeldbewijs aanvragen voor jouw gekozen opleiding. Dit kun je doen via de button "STAP-aanmeldbewijs" op de opleidingspagina van jouw keuze. Je ontvangt dan van ons een aanmeldbewijs via de mail. Stuur dit bewijs mee bij de aanvraag van jouw STAP-subsidie.

Heb je hulp nodig bij het aanvragen van jouw STAP-subsidie bij het UWV? Bekijk dan eens ons stappenplan voor het STAP-aanmeldproces.
 

Tip!

Wil jij alles uit jouw STAP-subsidie halen? Kies dan voor een van onze combinatiecursussen. Zo combineer je 2 opleidingen die goed op elkaar aansluiten en kun jij je éxtra verdiepen!
Lees hier meer over onze combinatiecursussen »

 
Wat gebeurt er na mijn aanvraag voor de STAP-subsidie?

Wordt jouw subsidieaanvraag goedgekeurd? Dan ontvangt NHA automatisch bericht en maken wij jouw inschrijving definitief. Wij zorgen ervoor dat jij direct aan de slag kunt! Ook ontvangt NHA automatisch de STAP-subsidie vanuit de overheid. Zo hoef jij zelf dus niets voor te schieten.

Ontvang jij geen STAP-subsidie omdat het budget van de aanvraagtermijn op is? Dan kun je voor de volgende aanvraagtermijn opnieuw een aanvraag indienen om bij de volgende termijn in aanmerking te komen. Vraag dan wel een nieuw aanmeldbewijs aan.

Lees ook: Ben jij klaar voor de volgende STAP-aanmeldronde?

 
 

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Weet jij al voor welke opleiding je subsidie aan wilt vragen? Of heb je nog hulp nodig bij het vinden van jouw opleiding? Bekijk dan het volledige aanbod van opleidingen die voor de STAP-subsidie in aanmerking komen

Heb jij nog vragen over jouw inschrijving of over het aanvragen van een aanmeldbewijs voor de STAP-subsidie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag!

Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de STAP-subsidie en zeker zijn dat je niets mist? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwbrief!
 

Ja, ik wil graag updates over STAP ontvangen!  

Succesvol aangemeld!

 

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!