Gratis studiegids

Rouwcoach: Begeleid mensen in hun donkerste periode

Een overlijden is misschien wel het zwaarste dat iemand kan overkomen tijdens het leven. Als rouwcoach kun jij het verschil maken voor iemand. Iedereen kan in principe rouwcoach worden, maar het is wel ten zeerste aan te raden een rouwcoach opleiding te volgen. Je gaat mensen namelijk begeleiden in hun meest kwetsbare periode in het leven. Een zware, maar zeer dankbare baan.

 

rouwcoach

 

Een rouwcoach opleiding leert je mensen te begeleiden in hun donkerste periode. Een periode die vol staat van wisselende emoties. Iedereen ervaart rouw op een andere manier. En zonder kennis hierover is het moeilijk om mensen op de juiste manier te begeleiden.

We richten ons in eerste instantie op mensen die een dierbare hebben verloren en daardoor in rouw zijn. Maar er zijn veel soorten rouw. Een zwaar verlies en rouwen kan ook op iets anders dan een overlijden slaan. Daar komen we later op terug.

 

Leer omgaan met wisselende emoties

Tijdens een rouwcoach opleiding leer je omgaan met emoties. Nabestaanden worden overweldigd door verdriet. Vaak is er ook sprake van een innerlijke tweestrijd. Mensen willen zich sterk houden voor hun gezin, maar ondertussen staan de tranen in hun ogen. Het is een oneerlijke strijd die niet te winnen valt. Als rouw coach leer jij hoe je deze mensen het beste kunt begeleiden in deze heftige strijd met alleen maar verliezers.

Door jouw oprechte aandacht en je goede begeleiding, voelen nabestaanden zich gesteund en geholpen bij de verwerking.

Wanneer je een opleiding tot rouwcoach volgt dan leer je hoe je mensen steunt en écht verder helpt. Een prachtig vak waar je veel voldoening uithaalt.

 

"Rouwcoach is een prachtig vak

waarbij je echt iets voor iemand kunt betekenen." 

 

Wat doet een rouw coach?

Een rouw coach is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen in rouw. Mensen die een groot verlies hebben geleden. Iedereen reageert anders op zo’n verlies en het is aan jou als rouw coach de taak om deze mensen op de juiste manier te begeleiden.

Ondanks dat iedereen anders reageert tijdens het rouwproces, zijn er een aantal overeenkomsten. Van de eerste shock tot de uiteindelijke acceptatie. Vrijwel iedereen gaat door hetzelfde proces tijdens het rouwen. Jij weet als rouw coach dit proces te herkennen en weet er op in te spelen. Van de eerste stap tot de laatste, jij staat aan hun zijde.

  

Wanneer schakel je de hulp in van een rouw coach

Rouwcoach opleidingAls je vastloopt in het verdriet, dan is het aan te raden de hulp in te schakelen van een rouw coach. Ook wanneer je niemand hebt om over het verdriet te praten dan kan een rouw coach te oplossing zijn.

Maar er zijn ook mensen die familie en vrienden niet wil ‘opzadelen’ met hun verdriet. Na maanden van verdriet krijgen zij het gevoel er niet meer over te mogen praten tegen bekenden. Ze zouden nu toch wel het verdriet een plek hebben gegeven? Dat is vaak de gedachten.

Maar het is helemaal niet vreemd om maanden later nog altijd vol te schieten bij bepaalde herinneringen aan de overledene. Rouwcoaching is dan een belangrijk onderdeel in de verwerking. Als rouw coach ben jij het luisterend oor voor nabestaanden en kun jij advies geven om deze zware periode zo goed mogelijk door te komen.

 

Een rouw coach is er niet alleen voor nabestaanden

Zoals we eerder al aangaven zijn er verschillende soorten rouw. Rouwen doe je niet alleen als je iemand hebt verloren aan een overlijden.

Rouwen doe je ook wanneer het leven anders wordt dan normaal. Denk hierbij aan het oplopen van een lichamelijke beperking of het geconfronteerd worden met de ziekte van Alzheimer. Maar ook een plots ontslag of het besef dat je kinderwens nooit vervuld zal worden.

Al deze gebeurtenissen kunnen veel verdriet opleveren. Dit verdriet hoef je niet weg te stoppen. Dat is een belangrijke les.

Het zijn gebeurtenissen die het leven staat op z’n kop zetten. Het zal nooit meer zoals vroeger zijn. Ook dan kan een rouw coach uitkomst bieden. Mensen staan een ander leven te wachten. Anders dan ze zich ooit hadden voorgesteld. Een ziekte, ongeluk of andere heftige gebeurtenis heeft alles overhoop gegooid. Ook tijdens zo’n gebeurtenis spreek je van een rouwproces en kan een rouw coach uitkomst bieden.

 

Als rouw coach herken jij signalen die niemand anders lijkt te zien

Van de buitenkant lijkt het alsof iemand het rouwen heeft verwerkt. Hij of zij komt sterk over en lijkt altijd vrolijk gestemd. Maar in werkelijkheid, als diegene alleen is, dan komt de klap extra hard binnen. DeOpleiding rouw coach rouwperiode is niet goed afgesloten of als nabestaande denk je dat je er nu weer moet staan voor de wereld.

Een rouwcoach herkent het verdriet, daar waar anderen langs af kijken. Jij kunt iemand de handvaten bieden die zij nodig hebben om er weer bovenop de komen. En jij weet iemand te verzekeren dat rouwen mag. Altijd.

Tijdens een rouwcoach opleiding leer je dan ook hoe je de verschillende fases van het rouwproces herkent. Maar ook hoe je herkent als iemand zijn of haar gevoelen wegstopt. Jij herkent na het volgen van een opleiding tot rouwcoach welke ondersteuning iemand nodig heeft.

 

Rouwcoaching speciaal voor kinderen

Ook voor kinderen in rouw kan een rouw coach ingeschakeld worden. Als ouder kan het vaak moeilijk zijn om met je kind over het verlies te praten. Zeker als je zelf nog worstelt met het zware verlies. Hoe goed je het als ouder ook bedoelt, als vader of moeder kun je de rouwverwerking van je kind verkeerd aanpakken. Je loopt immers zelf ook met een groot verdriet. Een kind in rouw kan ander gedrag vertonen. Zo kan een kind zich terugtrekken of juist erg aanwezig en agressief zijn.

Tijdens de rouwcoach opleiding heb jij als rouw coach ook geleerd om te gaan met rouw bij kinderen. Een kind voelt zich vaak vertrouwder om zijn of haar verhaal bij een vreemde te doen dan bij zijn eigen ouders. Dit klinkt misschien vreemd, maar als rouw coach kun jij vaak beter het gesprek aangaan met het kind. En wat is er mooier dan een kind weer langzaamaan vrolijk te zien worden en uit het diepe, donkere dal te klimmen?

 

"Ben jij op zoek naar een baan waar je iedere dag opnieuw veel voldoening uithaalt?

Ga dan aan de slag als rouwcoach."

 

Voor wie is een rouwcoach opleiding geschikt?

Ben jij op zoek naar een baan waar je écht iets voor iemand kunt betekenen? Een baan waar je trots op bent en waar je iedere dag opnieuw veel voldoening uithaalt? Dit alles omschrijft de rouwcoaching perfect. Dus misschien is rouwcoaching wel jouw perfecte baan.

Rouwcoaching is een emotioneel zwaar, maar tevens ontzettend dankbaar en mooi beroep. Een rouwcoach opleiding is dan ook zeer geschikt voor mensen met het hart op de juiste plek. Mensen die zich goed in kunnen leven in anderen en er voor anderen willen zijn.

Wil jij graag als rouw coach aan de slag? Dan is het van harte aan te raden om eerst een rouw coach opleiding te volgen. Je leert dan alles wat je moet weten om rouwenden op de juiste manier te begeleiden.

Wanneer je werkzaam bent in de uitvaartzorg, hulpverlening of het onderwijs, dan is een opleiding tot rouwcoach een mooie aanvulling op je werk.

Als rouwcoach kun je het verschil maken voor iemand in de zware rouwperiode waar ze doorheen gaan. Het is dan ook een zeer dankbaar beroep waar je ontzettend veel voldoening uit haalt.

 

Rouwcoaching

 

Past het vak rouwcoaching bij jou?

Jij biedt een luisterend oor. Daar waar anderen zijn afgehaakt sta jij nog altijd voor iemand klaar. Niets is jou teveel. Omdat je met heftige emoties te maken kunt krijgen, sta jij sterk in je schoenen.

Jij kunt je verplaatsen in iemands verdriet. Misschien weet je precies wat diegene doormaakt omdat je zelf al eens iemand die dicht bij je staat bent verloren.

Maar het belangrijkste is dat jij iemand bent die mensen écht verder wil helpen. Een verandering brengt in iemands leven en er staat op momenten dat iemand jou het meeste nodig heeft.

Herken je jezelf hier in? Kies dan voor rouwcoaching en maak het verschil voor iemand.

 

Een rouwcoach opleiding als thuisstudie volgen

Ben je eruit? En is rouwcoaching echt wat voor jou? Heel mooi! Want het is een schitterend beroep.

Maar hoe nu verder? Je wilt rouwcoach worden, maar hebt niet de benodigde kennis. Gelukkig zijn er verschillende opleidingen die je kunt volgen.

Zo kun je bij ons een rouwcoach opleiding volgen als thuisstudie. Je kunt dan studeren in je eigen tijd en in je eigen tempo. Een docent begeleidt je online. Deze manier om te studeren voor rouwcoaching is ideaal voor mensen die zich willen omscholen. Of mensen die naast hun huidige baan een rouw coach opleiding willen volgen.

Daarnaast is deze manier van studeren ideaal voor mensen die al werken als rouw coach, maar hun kennis willen uitbreiden of opfrissen. Je kunt studeren wanneer het jou het beste uitkomt.

 

"Wil je rouw coach worden, maar beschik je niet over de benodigde kennis?

Volg dan eerst een opleiding."

 

De voordelen van opleiding vanuit huis volgen

Een rouwcoach opleiding vanuit huis volgen heeft vele voordelen. Namelijk:

         Je kunt direct starten met de opleiding en hoeft niet te wachten tot een bepaalde datum

         Studeer in je eigen tijd en in je eigen tempo

         Er zijn geen vaste tijden/dagen waarop je ergens aanwezig moet zijn

        Je wordt online begeleidt door ervaren docenten met jarenlange ervaring in rouwcoaching

        Stuur huiswerk digitaal in en ontvang feedback van je docent. Zo weet je of je op de juiste weg bent

        Behaal je rouwcoaching diploma en hang hem trots aan de muur

Wanneer je kiest voor de rouwcoaching opleiding van NHA, dan kun je direct starten. Je krijgt toegang tot de digitale leeromgeving Plaza waar je alle lessen kunt inzien. Daarnaast kun je in Plaza je huiswerk insturen en vragen stellen aan je docent. Je ontvangt het studiemateriaal daarnaast ook in een mooie opbergmap thuis.

 

Rouwcoaching: Een opleiding voor mensen met een hart van goud

Rouwcoaching is een bijzonder dankbare baan. Je ziet mensen weer opfleuren. Jij zorgt ervoor dat zij het leven weer aankunnen en hun verdriet een plekje kunnen geven.

Ervaren docenten met jarenlange ervaring op het gebied van rouwcoaching begeleiden je tijdens je leerproces. Je gaat je verdiepen in rouw en alles wat daar bij komt kijken.

En wanneer je klaar bent met de rouwcoach opleiding, dan ben jij de helpende hand voor mensen die zich in een donker dal bevinden. Jij weet hen te begeleiden en samen uit het dal te klimmen.

Met jouw hart van goud ben jij een echt aanwinst voor de branche. Jij staat klaar voor rouwende mensen en weet hen op de juiste manier te begeleiden.

 

Vraag een gratis proefles aan

Heb je interesse op de opleiding tot rouwcoach te volgen? Maar twijfel je nog? Vraag dan een gratis proefles aan. Je kunt dan één les van de opleiding inkijken. Ook krijg je toegang tot Plaza, zodat je ziet wat studeren bij NHA inhoudt.

 

Ja ik wil een gratis proefles! »

 

De volledige rouw coach opleiding 15 dagen gratis op proef

Of bestel direct de volledige opleiding. Je mag je opleiding namelijk 15 dagen gratis op proef uitproberen. Bevalt het je? Leuk! Dan hoef je niks te doen en kun je rustig verder studeren. Bevalt het niet? Dan mag je de opleiding retour sturen en krijg je je geld terug.

Meer weten over de opleiding tot rouwcoach? Klik op onderstaande button en lees er meer over.

 

Alles over de Rouwcoaching opleiding »

 

rouw coaching

 

 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!