Gratis studiegids

 

Cursus Indesign

Behaal een getuigschrift bij een erkende opleider

Van een verjaardagskaart tot tijdschriften: met desktop publishing software als Adobe InDesign, QuarkXPress en Scribus breng je de inhoud en vorm tot leven.

Van het eerste ontwerp tot het versturen van de bestanden naar de drukker: alle stappen van desktop publishing komen aan bod in deze cursus.

Indesign, Pagemaker of Scribus? In de cursus van NHA werk je met het programma Scribus. Waarom? Scribus download je gratis van internet en de bewerkingen en technieken die je leert komen overeen met die van andere softwareprogramma's.

 

Scribus werkt met blokken informatie. De blokken bevatten tekst of beeld en je geeft ze een plek op de internetpagina, de PDF of op de pagina van een tijdschrift. Frames, is de naam van deze blokken.

 

Drukken printen of PDF's maken

Bestanden die je met Scribus opmaakt, zijn van voldoende hoge kwaliteit om naar een drukker te sturen, maar je kunt ze ook thuis printen. En voor we het vergeten: afdrukken is niet per se nodig: Scribus maakt ook PDF-bestanden.

Elke les leer je een nieuwe techniek. Je leert bijvoorbeeld hoe je tekstframes linkt en hoe je een afbeelding in een frame plaatst. Zo komen in een tijdsbestek van 3 maanden alle benodigde technieken aan bod in deze grafische vormgeving cursus. Indesign, QuarkXPress en andere dtp-software programma's werken op dezelfde manier. Als je kunt autorijden in een Tesla, lukt het ook in een Ford.

 

Beroepscursussen

Samen met de andere beroepscursussen leer je alle mogelijkheden van dekstop publishing, website bouwen en beeldbewerking kennen. Volg de cursus Webdesign of bouw je eigen webshop in de cursus Webshop bouwen. Met een SQL cursus zorg jij dat je ook de programmeertaal van specifieke databases onder de knie krijgt!

Schrijf je in voor de cursus Indesign / Scribus en leer alle ins en outs van desktop publishing kennen.

In drie maanden tijd rond je deze Scribus / Indesign cursus af bij een gemiddeld studietempo. Dat betekent concreet: bij NHA bepaal je zelf in welk tempo je studeert. Ook bepaal je wanneer je opdrachten instuurt en feedback wilt van je persoonlijke docent.

 

Meer interessante cursussen:

- Photoshop - leer zelf de mooiste foto's bewerken (en nog veel meer) in dit populaire programma
- Inkscape - ontdek alle ins en outs van dit gratis tekenpakket
- Illustrator - wat is Illustrator en wat kan ik ermee? Ontdek het in deze opleiding!
- SketchUp - leer zelf 3D ontwerpen maken van woningen en tuinen

Alle cursussen bekijken »
Gratis Headphone of Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • Nu 50% korting op het lesgeld!
  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!