Gratis studiegids

burn out coach

 

Burn-out coach: help mensen die uitgeblust zijn geraakt

Steeds meer mensen raken uitgeblust door voortdurende stress en de hoge eisen die de maatschappij stelt. Een burn-out coach biedt hulp.

Niemand kan eromheen: de maatschappij stelt steeds hogere eisen aan ons. Op je werk moet je voortdurend meer doen in minder tijd. Op privégebied moet je zorgen voor je kinderen, de relatie met je partner onderhouden, het huishouden doen. En bovendien moet er ook nog een (beetje) tijd overblijven voor jezelf. Geen gemakkelijke opgave, zeker voor mensen die van nature gevoelig zijn voor stress.

 

Het risico van langdurige stress

Een langdurige blootstelling aan stress veroorzaakt een hele reeks lichamelijke en geestelijke klachten. Mensen zien het op de duur niet meer zitten en raken volkomen uitgeblust. Een burn-out coach begeleidt personen die in deze situatie verzeild zijn geraakt.

Ook belangrijk: soms is het geen burn-out, maar een bore-out. Een aantal symptomen zijn vergelijkbaar, maar er de aanpak is compleet anders. Een coach zal dit snel herkennen en kan hier op de juiste manier op in spelen. 

 

Waarom een burn-out coach?

Een burn-out coach, ook wel stresscoach of stresscounselor genoemd, helpt in de eerste plaats personen die in een uitgebluste situatie terecht zijn gekomen. Bovendien leert een stresscoach mensen preventief omgaan met stress, zodat een burn-out kan voorkomen worden.

Een stresscoach legt geen voorgekauwde therapie op aan zijn cliënt. Coaching vertrekt vanuit de mogelijkheden en de kracht die de cliënt in zich heeft, en deze verschillen van persoon tot persoon. In individuele coachgesprekken laat een stresscoach de cliënt ontdekken welke stressfactoren een invloed hebben en hoe deze invloed beperkt kan worden.

Een burn-out coach kan als zelfstandige coach individuele personen begeleiden, maar kan ook ingehuurd worden door organisaties. Meer en meer bedrijven doen een beroep op een stresscounselor om binnen de organisatie stressgerelateerde problemen aan te pakken.

 

Volg een burn-out coach opleiding

Een burn-out coach is een professional, die een specifieke opleiding heeft gevolgd. NHA biedt een zeer ruim aanbod aan coaching cursussen. Kindercoaching, budgetcoaching, loopbaancoaching: je leert het allemaal bij NHA. De Life Coach opleiding van NHA sluit aan bij een opleiding stresscounselor. In deze opleiding word je voorbereid om mensen te begeleiden die kampen met stressgerelateerde problemen of met andere levensproblemen.

 
Ook de cursus Stressmanagement biedt waardevolle informatie als je aan de slag wilt als burn-out coach. In deze cursus leer je hoe je in 5 stappen beter om kunt gaan met stress. Ook een opleiding tot Mental Coach, ook wel mindset coach genoemd, is interessant als je wilt leren hoe je een burn-out in de toekomst voorkomt. In deze opleiding leer je cliënten namelijk hoe ze zelf hun denk- en gedragspatronen aan kunnen pakken. Zo kun je gedrag en gedachten die leiden tot een burn-out voorkomen.   

 

Studeren in je eigen tempo en in je eigen omgeving

De cursussen van NHA zijn bedoeld voor thuisstudie. Je ontvangt het lespakket thuis per post. In de meeste gevallen vind je de leerstof ook terug in de digitale leeromgeving Plaza van NHA. Je studeert op een plaats die je zelf kiest en in je eigen tempo. Een ervaren docent van NHA volgt je vorderingen op en evalueert je afgewerkte huiswerkopdrachten.

Op het einde van de cursus ontvang je het NHA-instituutsdiploma, als je een voldoende hebt behaald op al je opdrachten.

 

Een eigen praktijk starten als burn-out coach

Vele cursisten starten een eigen coachingspraktijk na het beëindigen van hun studie. In de meeste coaching cursussen van NHA schenkt men de nodige aandacht aan het opstarten van een zelfstandige praktijk en mag je nadien gratis een beroep doen op een ondernemerscoach van NHA.

 

NHA biedt in elke branche bedrijfscursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film

Alle bedrijfscursussen bekijken »
Gratis Headphone of Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!