Schoonheidsverzorging  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Schoonheidsverzorging
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
279,00
of 
6 x €51,50
4.8/5

Beoordeeld door 10 student(en)

 • Met begeleiding van vakdocent
 • Studeer in je eigen tempo
 • Start vanaf de basis
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Specialist in schoonheid? Volg de cursus schoonheidsverzorging

Schuilt echte schoonheid van binnen? Misschien wel, maar iedereen weet: je voelt je lekkerder als je er goed uitziet! En een specialist in schoonheidsverzorging weet precies wat er nodig is om je goed te voelen. Start jij ook vandaag nog met deze Schoonheidsverzorging opleiding?

Jij gaat aan de slag met make-up, haarverzorging, massagetechnieken en lichaamsverzorging. Je ontvangt tips en tricks en leert alles wat je moet weten over schoonheidsverzorging in de breedste zin. Voor je het weet loop je stralend en vol zelfvertrouwen de wereld tegemoet. Want dát is wat een verzorgd uiterlijk met je doet!

Tijdens de Schoonheidsverzorging opleiding krijg jij praktische tips en aanwijzingen voor een stralend uiterlijk. Van huidverzorging tot massagetechnieken. Je leert hoe je zelf het beste voor de dag komt en hoe je dit effect ook bij anderen bereikt.

 

Zie er verzorgd en stralend uit

Vind jij het heerlijk om je op te tutten? Kun jij je helemaal verliezen in verzorgingstips op internet? En volg jij vele beauty influencers op Instagram? In dat geval past de opleiding Schoonheidsverzorging perfect bij jou!

Maar ook als jij er graag verzorgd bij wilt lopen en wilt leren hoe je dit het beste kunt doen, dan is deze cursus ideaal. Tips en aanwijzingen om te zorgen voor een verzorgd uiterlijk, krijg je aangereikt in deze opleiding. Schoonheidsverzorging is een belangrijk onderdeel van elke dag als jij er stralend uit wilt zien. Zo kun je altijd en ieder moment perfect voor de dag komen!

De cursus is geschikt voor iedereen die interesse heeft in schoonheidsverzorging en hier meer over wil weten. De cursus start bij de basis. Je hebt dus geen specifieke voorkennis nodig om te starten.

Heb je al wel kennis van schoonheidsleer? Dan is deze opleiding Schoonheidsverzorging de perfecte aanvulling! De vele tips die je krijgt helpen je kennis naar een hoger niveau te tillen. Ideaal als je echt alles weten over schoonheidsverzorging in de breedste zin.

 

Opleiding Schoonheidsverzorging: van voorbereiding tot uitvoering

Hoe houd je de huid gezond? En hoe verzorg je (droge) huid, acné en huidafwijkingen? Tijdens de Schoonheidsverzorging opleiding leer jij alles wat je moet weten voor de beste schoonheids- en lichaamsverzorging. Het uitgangspunt van de opleiding is dat je leert hoe goede verzorging ervoor kan zorgen dat mensen lekkerder in hun vel zitten.

Je gaat daarom aan de slag met de voorbereiding en uitvoering van de verschillende behandelingen. Je ontdekt welke vaardigheden je nodig hebt in de schoonheidsverzorging, hoe je te werk gaat in de praktijk en welke materialen en producten geschikt zijn.

Je gaat dieper in op de eigenschappen van de huid, het afweersysteem, zintuigen en de anatomie van het lichaam. Ook verdiep jij je in verschillende massagetechnieken tijdens de cursus. Ontspanning is namelijk essentieel bij een goede verzorging van lichaam en geest.

Daarnaast leer je in de Schoonheidsverzorging opleiding meer over onder andere ontharingsmethodes en het aanbrengen van make-up. Je ontwikkelt jouw vaardigheden en maakt je de technieken eigen door ze direct toe te passen in de praktijk.

 

Vol zelfvertrouwen de wereld tegemoet

Een stralend uiterlijk geeft zelfvertrouwen. Wanneer je er goed en verzorgd uitziet, dan voel je je lekkerder in je vel. Met de opleiding Schoonheidsverzorging weet jij als geen ander hoe je dit zelfvertrouwen bij jezelf en anderen naar boven kunt halen. Want jij kent alle geheimen van een gezonde huid, prachtig aangebrachte make-up en het optimaal verzorgen van het haar. Het complete plaatje dus!

Omdat jij je gaat verdiepen in alle aspecten van schoonheidsverzorging, ben jij na het afronden van deze opleiding van alle markten thuis. Je kapster staat versteld van je glanzende haren en iedereen is jaloers op je perfect aangebrachte make-up. Als jij een ruimte binnenkomt, dan kun je de jaloerse blikken niet missen. Maar uiteraard ben je niet te beroerd om anderen van advies te voorzien.

Want jij weet als geen ander hoe je de schoonheid naar boven kunt halen. Klinkt je dit goed in de oren? Dan is de opleiding Schoonheidsverzorging echt iets voor jou! Heerlijk bezig zijn met nagels, huid, haren en make-up. Wat is er nu leuker dan dat!?

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Programma Schoonheidsverzorging

Een gezonde en stralende huid? Het klinkt bijna als een tv-reclame! Maar het kan allemaal werkelijkheid worden. Wanneer je kiest voor de opleiding Schoonheidsverzorging dan leer je namelijk hoe je de huid op de juiste manier verzorgt. En daar gaat de huid van stralen!

Maar in het programma van deze uitgebreide Schoonheidsverzorging opleiding staat nog veel meer dan alleen huidverzorging. Van make-up tot haarverzorging en van massagetechnieken tot een huidanalyse. Jij weet precies hoe je schoonheidsverzorging tot in de perfectie uitvoert.

 • Huid en afweersysteem
 • De zintuigen
 • Allergieën en aandoeningen van de huid
 • Huidverzorging
 • Huidanalyse
 • Oppervlaktereiniging en gezichtsmaskers
 • Anatomie van de hand en voet
 • Pathologie
 • Cosmetische hand- en voetverzorging
 • Basismanicure- & nagellaktechnieken
 • Productgebruik & kleurenleer
 • Massage
 • Gezichtsanalyse
 • Ontharingsmethoden

 

Lichaamsbehandeling
We nemen verschillende huidtypes en veelvoorkomende huidproblemen, zoals acne, couperose, striae, wratten en moedervlekken, onder de loep. Je leert hoe je de huid het beste kunt verzorgen. Daarnaast leer je verschillende massagetechnieken en ontharingsmethoden.

Cosmetische hand- en voetverzorging
Ook de handen en voeten hebben zorg en aandacht nodig. Tijdens deze Schoonheidsverzorging opleiding leer jij over de lichaamsstructuur en hoe je omgaat met kloven, winterhanden, eelt, likdoorns, knobbels en ingegroeide nagels.
Daarnaast leer je de basistechnieken van een dekkende unikleurlak en de zogenaamde French-manicuretechniek.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Schoonheidsverzorging, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Schoonheidsverzorging

Er wordt diep op de stof ingegaan.

10/10
Schoonheidsverzorging

De map bevat veel informatie over allerlei onderwerpen. Heeft een duidelijke opbouw en is goed te bestuderen, laagdrempelig. Digitaal studeren vind ik niet prettig, ik houd niet van lang naar een scherm kijken. Heb het idee dat ik de stof beter onthoud als ik de antwoorden schrijf. Daarom ben ik blij dat het nog steeds mogelijk is een cursus schriftelijk te doen.

10/10
Schoonheidsverzorging

Het is leuk , leerzaam en duidelijk.

8/10
Schoonheidsverzorging

Duidelijk uitgelegd en is in mijn geval goed te combineren met mijn werknen gezin. Ik wil verder groeien in mijn kennis en dit is een mooie opstap naar een andere opleiding voor mij

DIPLOMA

Diploma Schoonheidsverzorging

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Schoonheidsverzorging valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Schoonheidsverzorging uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-cursussen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Schoonheidsverzorging, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Schoonheidsverzorging duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer per maand studeren. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Schoonheidsverzorging
€279,00
of  6x 51,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€279,00
of  6x 51,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Met persoonlijke begeleiding
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Er wordt diep op de stof ingegaan.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!