Vitaliteitscoach  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Vitaliteitscoach
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
649,00
of 
9 x €79,50
 • Begeleiding van ervaren docent
 • Met casussen uit de praktijk
 • Met gratis ondernemerscoach
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Word vitaliteitscoach en help anderen hun welzijn te bevorderen

Ben jij geïnteresseerd in de wereld van vitaliteit en wil je niet alleen je eigen leven, maar ook dat van anderen verbeteren?  Wil jij een expert worden in het bijdragen aan een vitaal leven? Leer in de opleiding Vitaliteitscoach de fijne kneepjes van een vakgebied dat de laatste jaren enorm is gegroeid.

 

Wat ga je leren tijdens de opleiding Vitaliteitscoach?

  Leer BRAVO-factoren voor gezondheid en balans

  Stimuleer autonomie en een positieve mindset

  Pas theoretische kennis direct toe in praktijkcasussen

  Leer alles over het starten van een eigen bedrijf

 

Inclusief talloze instructievideo’s!

 

Ontdek de impact van leefstijlevolutie op vitaliteit

In deze opleiding tot Vitaliteitscoach ontdek je de impact van leefstijlevolutie op vitaliteit, met aandacht voor psychologie, fysiologie en sociale omgeving. Ontdek de BRAVO-factoren (Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding, Ontspanning) en leer meer over energiemanagement.

Verschillende strategieën om angst, pijn en vermoeidheid te helpen inzien bij de cliënt worden behandeld in deze opleiding tot Vitaliteitscoach. Je gaat meer leren over positieve gezondheid, ethiek en de professionele houding van een vitaliteitscoach.

 

Een positieve impact maken op het leven van anderen

Deze opleiding Vitaliteitscoach is geschikt voor iedereen die gepassioneerd is over gezondheid en welzijn en die een positieve impact wil maken op het leven van anderen.

Of je nu je carrière een nieuwe richting wil geven, je kennis wil verbreden of een eigen praktijk als zelfstandig vitaliteitscoach wil starten, deze opleiding biedt de kennis en vaardigheden die je nodig hebt.

De opleiding Vitaliteitscoach is ook uitermate geschikt voor professionals die hun bestaande aanbod willen uitbreiden met vitaliteitscoaching.

 

Kijk verder dan traditionele gezondheid met de opleiding Vitaliteitscoach

Als aanstaande vitaliteitscoach kijk je verder dan traditionele gezondheid door met de cliënten zowel fysieke als de mentale en omgevingsaspecten van welzijn te bespreken. Zo hou jij je ook bezig met de verbinding tussen lichaam, geest en omgeving.

Deze opleiding Vitaliteitscoach maakt je een professional die anderen naar een gezonder, vitaler en gelukkiger leven begeleidt.

 

Ben jij klaar om mensen te inspireren?

Tijdens de opleiding leer je meer over de principes van vitaliteit. Je leert niet alleen over het belang van beweging, voeding en ontspanning voor een gebalanceerd leven, maar ook hoe je deze kennis op een effectieve manier kunt overdragen op anderen.

Na de opleiding ben je klaar om mensen te inspireren en hen te ondersteunen bij het veranderen van hun leven.

 

Nu bij inschrijving: GRATIS handboek

''Succesvol jouw eigen bedrijf starten''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.

Inclusief 8 videolessen over coaching

De opleiding Vitaliteitscoach bevat ook 8 uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.

De onderwerpen van deze lessen zijn:

 • wat is coaching;
 • luisteren zonder oordelen;
 • LSD;
 • doelen stellen en motiveren;
 • omgaan met weerstand;
 • feedback geven en ontvangen;
 • gespreksopbouw;
 • evalueren en afsluiten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma opleiding Vitaliteitscoach

Tijdens de opleiding Vitaliteitscoach behandelen we een breed scala aan onderwerpen waarmee jij actief aan de slag gaat. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

 

BRAVO-factoren

Verdiep je in de kernprincipes van een gezonde leefstijl: bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning. Een verbetering van deze factoren draagt bij aan een betere gezondheid en balans.

 

Vitaliteit meten

Leer tijdens deze module van de opleiding Vitaliteitscoach hoe je vitaliteit meetbaar maakt met behulp van scans en modellen. Ze helpen je om de hulpvragen van cliënten in kaart te brengen.

 

Uitdagingen rondom vitaliteit

Hoewel een zinvol leven er voor iedereen verschillend uit kan zien, bestaat de kern vooral uit het voeren van regie over het eigen leven. Je leert over obstakels die dit kunnen bemoeilijken.

 

Autonomie en mindset

Een belangrijk onderdeel van vitaal leven is het stimuleren van autonomie, waarbij jij de cliënten zelf regie leert te nemen over hun gezondheid. Daarnaast leer je tijdens de opleiding Vitaliteitscoach ook meer over het ontwikkelen van een positieve mindset waarmee een cliënt zijn gezondheidsdoelen kan bereiken.

 

 

Talloze praktijkcasussen

De opleiding Vitaliteitscoach bevat veel praktijkcasussen. Hierdoor zie je hoe een vitaliteitscoach een situatie zou aanpakken, maar ga je zelf ook aan de slag met casussen. Zo pas je de theoretische kennis direct toe in de praktijk. Op deze manier ben je optimaal voorbereid op het vak.

 

Eigen Bedrijf Starten

De opleiding Vitaliteitscoach wordt compleet gemaakt met tien interessante lessen over het starten van een eigen bedrijf. Je leert alles wat je moet weten om en eigen bedrijf te starten. Denk hierbij aan financiering, administratie, verzekeringen, belastingen, marktonderzoek en het schrijven van een ondernemingsplan. Ook wanneer je niet de ambitie hebt om een eigen bedrijf te starten, bieden deze lessen waardevolle informatie.

Daarnaast kun je na afronding van de studie gebruik maken van de diensten van een ondernemerscoach. Onze coaches hebben veel ervaring in ondernemen en staan voor je klaar om vragen te beantwoorden.

 

 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

 

Vervolgopleiding

Wil je na het volgen van de opleiding Vitaliteitscoach verder studeren? Dan is een van de volgende cursussen wellicht geschikt voor je:

In beide gevallen gaat het om technieken die regelmatig in de lesstof worden genoemd als een mogelijk onderdeel van jouw coaching. De technieken worden in de lesstof echter niet uitgebreid beschreven. Wil je deze technieken toepassen of er meer over weten, dan is verdere studie aan te raden.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Vitaliteitscoach valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Vitaliteitscoach uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Vitaliteitscoach, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De studieduur voor de opleiding Vitaliteitscoach is 9 maanden bij een normaal studietempo van 4 uur per week. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd!

Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen bedrijf?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen bedrijf, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.
De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.


Ondernemersplan? Wij helpen je.

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken of de Kamer van Koophandel. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

Lesgeld

Vitaliteitscoach
€649,00
of  9x 79,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€649,00
of  9x 79,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Vitaliteitscoach + praktijkdag Gesprekstechnieken
€769,00
of  9x 94,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€769,00
of  9x 94,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!