Burn-out Coach  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Burn-out Coach
KTNO-klein-geaccrediteerde-vakopleiding
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€599,00
539,10
of 
9 x €66,15
4.6/5

Beoordeeld door 8 student(en)

 • Begeleiding van ervaren docent
 • Start jouw coachingspraktijk
 • Incl. gratis ondernemerscoach
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Help mensen hun energie weer terug te vinden met de Burn out Coach opleiding

En opeens overkomt het je: een burn-out. In deze hectische tijd krijgen steeds meer mensen te maken met een burn-out blijkt uit onderzoek. Een burn-out coach is in veel gevallen een helpende hand in deze donkere periode. Jij kunt deze helpende hand zijn en mensen écht op weg helpen, wanneer je kiest voor de opleiding Burn-out Coach.

Als coach ga jij straks aan de slag met mensen met een (aankomende) burn-out. Een zware tijd. Niet alleen voor de persoon zelf, maar ook voor zijn of haar gezin. Een burn-out kan lang duren en zonder de juiste begeleiding is het een bijzonder zware periode vol lusteloosheid en energieverlies.

Maar met deze Burn out Coach opleiding doe jij de juiste kennis en skills op om mensen er weer bovenop te krijgen. Een prachtige en zeer dankbare baan voor iedereen met het hart op de juiste plek.
 

Burn out Coach: opleiding voor mensen met een hart van goud

Misschien heb je zelf al eens een burn-out meegemaakt van dichtbij. Bij jezelf of misschien wel bij je partner. Hierdoor weet je precies waar mensen met een burn-out doorheen gaan.

Jij wil klaar staan voor deze mensen en jij gaat er alles aan doen om hen te helpen. Maar ook als je een burn-out nog nooit van dichtbij hebt meegemaakt, hebben de verhalen hierover jou geraakt. En met jouw hart van goud wil jij deze mensen bijstaan.

Met de opleiding Burn out Coach kun jij straks vroegtijdig signalen van een burn-out herkennen. Hierdoor bespaar je veel mensen een langdurig hersteltraject. Maar ook mensen die er niet op tijd bij zijn, weet jij op professionele manier te begeleiden.

Werk je in de gezondheidszorg? Bijvoorbeeld als praktijkondersteuner of als huisarts? En wil jij graag mensen met een (aankomende) burn-out begeleiden? Dan is deze Burn out Coach opleiding zeer geschikt voor jou. Ook voor loopbaancoaches en HR-medewerkers is deze opleiding een waardevolle toevoeging op het CV.
 

Zie de mens achter het probleem

De Burn out Coach opleiding reikt jou de juiste handvatten aan om iemand écht verder te helpen. Je leert de betekenis van stress en krijgt ook inzicht in chronische stress en de verschillende herstelfases met deze opleiding.

Als burn out coach leer je om te gaan met mensen met verschillende achtergronden. Dat is dan ook jouw kracht als coach. Jij ziet de mens achter het probleem. Jij gaat mensen begeleiden op weg naar betere tijden. 
 

Nu bij inschrijving: GRATIS handboek

''Succesvol jouw eigen bedrijf starten''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.

Inclusief 8 videolessen over coaching

De opleiding Burn-out Coach bevat ook 8 uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.

De onderwerpen van deze lessen zijn:

 • wat is coaching;
 • luisteren zonder oordelen;
 • LSD;
 • doelen stellen en motiveren;
 • omgaan met weerstand;
 • feedback geven en ontvangen;
 • gespreksopbouw;
 • evalueren en afsluiten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

In de  Burn out Coach opleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 

De betekenis van stress

We starten met de diepere betekenis achter stress. Je leert onder andere wat stress kan veroorzaken en hoe een stressreactie in het lichaam tot stand komt.

 

Chronische stress

In meerdere lessen duik je in de wereld van chronische stress. Wat zijn de kenmerken van chronische stress? En welke rol speelt werkdruk bijvoorbeeld?

 

Zelfvertrouwen

‘Wat als?’ Je ontdekt de rol van een wankel zelfvertrouwen in het ontstaan van chronische stress en een burn-out. Ook doemdenken staat centraal in deze interessante les.

 

Prestaties

Van prestatiedruk tot perfectionisme. Ook dit zijn factoren die kunnen leiden tot een burn-out.

 

Obstakels

In deze les staan negatieve interpretaties, relaties en de combinatie van werk en privéleven centraal als bronnen voor het opbouwen van chronische stress, die uiteindelijk kunnen leiden tot burn-out.

 

Zelfsturing

Je gedachten hebben een grote invloed op hoe jij in het leven staat. Tijdens deze les leer je wat de mate van controle over jezelf voor invloed op je heeft. Van controledrang tot het leren omgaan met negatieve kritiek.

 

Herstelfasen

Roofbouw stoppen, reserves aanvullen en re-integreren. In drie lessen gaan we dieper in op het herstel na een burn-out. Hoe kun jij als coach iemand bijstaan in dit traject?

 

Start je eigen zaak

In 10 lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij een eigen zaak starten en runnen, zoals: tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan. Maar ook wanneer je geen eigen zaak wilt starten, zijn dit onderwerpen die je kennis, inzicht en visie met betrekking tot ondernemen vergroten.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Burn-out Coach, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Burn-out Coach

Het is een duidelijk opgebouwde cursus. De opdrachten zijn goed te doen Ik ben benieuwd hoe het praktische deel wordt getoetst

8/10
Burn-out Coach

Het fijne aan de cursus is dat het een duidelijke basis geeft over stress en de gevolgen ervan. Door zelf de verdieping te zoeken ervaar ik het als fijn leren en ontwikkelen.

10/10
Burn-out Coach

De cursus is gestructureerd en overzichtelijk, en de inhoud is duidelijk. De huiswerkopdrachten vormen een goede toepassing van de stof. En de docent is vriendelijk, ondersteunend en to the point.

8/10
Burn-out Coach

Ik ben nog bezig met de cursus en ervaar een aangename leeromgeving hoewel ik soms de leerstof een tweede keer moet lezen om het verband te zien in de stof ,is het een goed lopende cursus.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Burn-out Coach valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

 
KTNO-geaccrediteerd

Ook is deze opleiding geaccrediteerd door de beroepsvereniging KTNO, actief binnen de complementaire gezondheidszorg. Deze opleiding wordt voor hun leden geadviseerd als vakopleiding en kan nascholingspunten opleveren.
 

NVST-erkend

Ook wordt deze opleiding erkend als bij- en nascholing door de NVST, de Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met de opleiding Burn-out Coach kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de opleiding Burn-out Coach, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen bedrijf?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen bedrijf, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.
De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.


Ondernemersplan? Wij helpen je.

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken of de Kamer van Koophandel. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Burn out Coach staat een studieduur van 9 maanden bij een normaal studietempo van 4 uur per week. Maar langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Burn-out Coach

€599,00 €539,10
of  9x 66,15
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€599,00 €539,10
of  9x 66,15
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Het is een duidelijk opgebouwde cursus. De opdrachten zijn goed te doen Ik ben benieuwd hoe het praktische deel wordt getoetst

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!