Menu

Beroepsfotograaf  

Tijdelijk met GRATIS tablet Nú met 50% korting
Beroepsfotograaf
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€1178,00
589,00
of 
9 x €72,00
4.3/5

Beoordeeld door 8 student(en)

 • Succesvol naar een eigen bedrijf
 • Gratis ondernemerscoach
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Fotograferen als de beste? Volg de cursus Beroepsfotograaf

Van sfeervolle stillevens tot dynamische sportfoto’s: krijg je vaak complimenten over de foto’s die je maakt? Heb je een scherp oog voor detail en gevoel voor compositie? En wil jij van foto’s maken je beroep maken? Dan is de cursus Beroepsfotograaf je op het lijf geschreven.

Je bepaalt zelf hoe je het beroep als fotograaf uitoefent. Zo maak je als huwelijksfotograaf foto’s van pasgetrouwde stellen, als bedrijfsfotograaf fotoreportages van zakelijke evenementen en prominenten in het zakenleven en wie weet breng je als sportfotograaf op een goede dag de Olympische Spelen in beeld.

 

Goed fotomateriaal

Hoewel bewegend beeld steeds belangrijker wordt, is er altijd vraag naar goede foto’s. Kranten en tijdschriften hebben fotomateriaal nodig. Ook bedrijven hebben beeld nodig voor folders en brochures. Ook websites kunnen niet zonder goede foto’s.

In de cursus leer je hoe je beroepsmatig kwalitatief goede foto’s maakt zodat je reclamebureaus en vaktijdschriften kunt benaderen met je fotomateriaal. Bied je mooiste vakantiefoto’s aan reisbureaus aan. Of verkoop je fotowerk voor ansichtkaarten en kalenders.

 

Professioneel fotograferen

Van kaderen tot op de juiste manier belichten en foto’s bewerken: natuurlijk hebben de foto’s die je maakt een professionele ‘look’. Je leert wat professionele foto’s onderscheidt van amateurfoto’s zodat je structureel goede foto’s maakt.

 

Word freelance fotograaf

Heb je ondernemersambitie en wil jij van fotografie je beroep maken? Dan is de opleiding Beroepsfotograaf de eerste stap naar jouw droombaan. Beroepsfotografie is namelijk meer dan alleen goede foto’s maken. Je moet ook weten hoe je start als freelance fotograaf. In de cursus Beroepsfotograaf leer je hoe je jouw eigen bedrijf start, je eigen opdrachten binnenhaalt, administratie voert en een goede prijs bedingt voor het geleverde werk.

Met een verrassend lage investering, beperkt adverteren en het aanspreken van bestaande relaties kun je al snel aan de slag als professioneel beroepsfotograaf.

 

Na de cursus

Ga na deze cursus als fulltime fotograaf aan de slag. Laat je droom om freelance fotograaf te worden uitkomen en krijg betaald voor iets wat je leuk vindt: kwalitatief hoogwaardige foto’s maken.

 

Nu bij inschrijving: GRATIS handboek

''in tien stappen naar je eigen bedrijf''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Beroepsfotograaf

Fotografie als broodwinning

Je wordt een beroepsfotograaf. Je leert hoe je dit bereikt, wat je nodig hebt om te starten. Je hebt minder nodig dan je denkt. We leren je hoe je met heel weinig opstartkosten jouw eigen bedrijf opzet!

Hoe maak je professionele foto's?

Wat onderscheidt professionele foto's van amateurfoto's? Hoe krijgen jouw foto's een professionele "look"? Met behulp van deze module wordt je een professional.

Hoe kun je geld verdienen met jouw vakantiefoto's?

Op vakantie worden vaak de mooiste beelden gemaakt. Prachtige zonsondergangen, pittoreske dorpjes, sprookjesachtige landschappen. We leren je hoe je geld kunt verdienen met jouw mooiste vakantiefoto's.

Portretten - waarom mensen ervan houden en hoe je er geld mee kunt verdienen

Mooie portretten blijven altijd een geliefd item en zullen altijd een belangrijke bron van inkomsten zijn voor een professioneel fotograaf.

Freelance fotograaf

Maak foto's van beroemdheden en gebeurtenissen. Verkoop de foto's daarna wereldwijd. We leren je hoe je kunt inschatten dat er iets gaat gebeuren. Tips van een paparazzi.

Het bewerken van digitale foto's

Hoe je met kleine aanpassingen een totaal ander beeld creëert.

Buiten fotograferen

Het fotograferen van dieren in het wild, landschapsfotografie, macrofotografie, enz.

Huwelijksfotografie deel 1


Huwelijksfotografie deel 2


Huwelijksfotografie deel 3

Hoe haal je opdrachten binnen? De huwelijksmarkt. De essentiële voorbereidingen, prijslijsten, brochures en omgaan met potentiële klanten. Jouw foto's presenteren en extra orders binnenhalen.

Lichaamsfotografie

Professionele lichaamsfotografie wordt steeds populairder.

Foto's nemen voor locale kranten en magazines. Research doen

De mooiste nieuwsfoto's staan vaak in lokale en regionale kranten.

Schoolfotografie en sociale fotografie

Hoe vind je werk? Hoe stel je mensen op hun gemak?

Apparatuur voor de gespecialiseerde fotograaf

Soms heb je extra apparatuur nodig. Hoe kun je geld besparen?

De advertentiefotografie

Neem foto's van producten en diensten en zie deze terugkomen in brochures en op websites.

Bedrijfsfotografie

Foto's van kantoren, gebouwen en evenementen worden goed betaald. Hoe vind je werk? Hoe maak je de juiste foto's?

Sportfotografie

De belangrijkste sportmomenten gebeuren meestal in een flits. Zorg dat je deze momenten vastlegt.

Modefotografie

De glitter en glamour van de catwalk. Londen, Parijs, Milaan, New York. Hoe kom je binnen in deze boeiende tak van de fotografie.

Je eigen fotobedrijf beginnen

Marketing, verkopen aan foto-archieven, kalenders, ansichtkaarten en screensavers. Tips van professionals. We leren je bijvoorbeeld hoe je met verbazingwekkend weinig geld kunt adverteren en heel veel succes kunt hebben.

Hoe krijg je een baan in de fotografie

Veel tips voor het vinden van een goed betaalde baan.

Eigen bedrijf starten

In deze tien lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen bedrijf. Zoals tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en ondernemingsplan. Ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten, zijn dit onderwerpen die jouw kennis, inzicht en visie op het ondernemen vergroten.

Kortom, in deze unieke cursus vind je informatie en tips die je in geen enkele andere cursus zult vinden. We leren je hoe je jouw talent voor fotograferen commercieel kunt benutten.

 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

REVIEWS

Reviews

4/5
Beroepsfotograaf

Ik vind het een prachtige opleiding. Heel erg indrukwekkend en zeer leerzaam. Deze cursus is een aanvulling voor wat ik al in fotografie deed. Maar heb besloten voor mijzelf, dat ik nieuwe dingen wilde leren en dat doe ik dus met deze cursus.

4/5
Beroepsfotograaf

De opleiding is erg duidelijk. Wel wordt er verwacht dat je zoveel vrienden hebt die ook voor jou willen poseren, dit is niet altijd mogelijk. Hierin zou best het een en ander aangepast mogen worden.

4/5
Beroepsfotograaf

Opzet van de studie is goed. Wel opvallend dat er 3 hoofdstukken aan trouwfotografie worden gewijd en geen enkele over bv kinderfotografie of dieren. En omdat ik al weet geen trouwfotografie te gaan doen maar wel mijn certificaat wil halen ben ik wel verplicht om 3 hoofdstukken te maken.

3/5
Beroepsfotograaf

Ik ben nog met de opleiding bezig, maar van wat ik er tot nu toe aan gedaan heb kan ik zeggen dat alles duidelijk is. Soms wat gedateerd. Ik vind de opdrachten soms wat ver gaan voor iemand die, zoals ik, er over dénkt om beroepsfotograaf te worden. Ik weet bijvoorbeeld zeker dat ik geen trouwerijen wil fotograferen maar toch gaan hier drie opdrachten naar uit. Er wordt vrij makkelijk vanuit gegaan dat iedereen een gigantische vriendenkring heeft die ook nog eens fotogeniek willen zijn. In de praktijk is dit anders. Ook vind ik het inzenden van huiswerk wat omslachtig...

DIPLOMA

Diploma Beroepsfotograaf

Aan het einde van de opleiding Beroepsfotograaf ben je de trotse bezitter van dit waardevolle diploma. Je bent klaar om jouw eigen bedrijf te starten! Jouw diploma hangt straks op jouw eigen kantoor. En dat geeft vertrouwen bij je klanten. 

Samen met jouw docent werk je naar jouw diploma toe. Met de bekwame hulp van NHA en een stuk inzet van jouw kant kun je met een gerust hart de uitreiking van het diploma tegemoet zien.

Na afloop van deze opleiding kun je het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kun je voor € 29,- aanvragen. Dat kan wanneer je de cursus hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de cursus ben je dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van de NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

NHA best beoordeelde online opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Multiscope heeft een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van online opleidingen. Duizenden studenten werden gevraagd hun online opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste online opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs.
 


Meer kwaliteitsgaranties

Korting op je NHA-Instituutsdiploma

Geef bij de inschrijving alvast aan dat je na afronding van de cursus het NHA-Instituutsdiploma wil ontvangen. Je ontvangt dan € 10,- korting en betaalt slechts € 19,-. 

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Beroepsfotograaf uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Beroepsfotograaf, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen bedrijf?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen bedrijf, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.
De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.


Ondernemersplan? Wij helpen je.

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken of de Kamer van Koophandel. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

STUDIEDUUR

Studieduur:

 9 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuis-studie.  

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Beroepsfotograaf
€1178,00 €589,00
of  9x 72,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€1178,00 €589,00
of  9x 72,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Headphone of Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

5/5

Hele fijne cursus/opleiding die je kennis laat maken met allerlei aspecten van fotografie. Zo krijg je een mooi beeld van waarin je je wily specialiseren. Alles duidelijk omschreven en de docent tot nu toe heel fijn.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!