Gratis studiegids

Tijdpakker: Zo leer je geconcentreerd te werken

Geconcentreerd werken, hoe doe je dat? Volgens hoogleraar psychologie Harold Pashler in elk geval niet door te multitasken. Tijdens een test liet hij deelnemers meerdere dingen tegelijk doen.

Wat bleek: zodra de proefpersonen meer dan een ding tegelijkertijd probeerden te doen, presteerden ze slechter. Door meerdere dingen samen te doen kelderden de prestaties van Harvard studenten zelfs tot het niveau van een achtjarige.

 

Thuiswerken

Uit het onderzoek van Harold Pashler blijkt dus dat je maar een ding tegelijk bezig moet zijn. Maar nu veel mensen massaal thuiswerken, blijkt dat dit nog niet zo makkelijk is. 

In je ooghoek zie je de was die nog gedaan moet worden, de kinderen stellen steeds vragen en terwijl je een kop thee zet doe je meteen de afwas even. Voor je het weet, is de werkdag om en is er nog niets gedaan. NHA leert je daarom om geconcentreerder te werken met onderstaande opdracht.
 

 

De truc van productieve mensen

Beter goed gejat, dan slecht verzonnen. Voor deze opdracht is er gekeken naar wat de meeste productieve mensen doen. De app DeskTime ontdekte dat de optimale verdeling voor de hoogste productiviteit 52/17 is.

Oftewel: 52 minuten gericht werken en dan 17 minuten pauze houden. Tijdens de pauze komen je lichaam en geest weer tot rust. Daarna kun je weer knallen.

 

Opdracht: 50/15-regel

Plan voor jezelf de komende week elke dag blokken van ongeveer 50 minuten geconcentreerd werken. Neem daarna een kwartier pauze.

Lukt het niet meteen om je aandacht erbij te houden? Begin dan met 20 minuten geconcentreerd werken en 5 minuten pauze en bouw geleidelijk op. Je zult merken dat je er steeds beter in wordt.

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!