Gratis studiegids

Guido leert Spaans voor de liefde: “mijn vriendin was de trigger om het Spaans leren weer op te pakken”

Guido Verschuuren (27), werkzaam als financieel administrateur, leerde zijn Mexicaanse vriendin María Fernanda Santos Ontiveros (26) kennen via de dating app Tinder. “Het was eigenlijk een geluk bij een ongeluk. Ik stond namelijk op het punt om de app te verwijderen.” Inmiddels leert Guido volop Spaans en spreekt zijn vriendin al een aardig woordje Nederlands.

“Elke dag voordat ik naar bed ga bellen we” vertelt Guido opgetogen. “De gesprekken zijn vaak een mengelmoes van een beetje Spaans, Engels en Nederlands”. Guido en zijn vriendin helpen elkaar dagelijks bij het leren en begrijpen van andermans taal. Ondanks dat ze elkaar iedere dag spreken, hebben ze elkaar nog nooit in real life ontmoet.

 

Een geluk bij een ongeluk

Guido stond op het punt om de dating app Tinder te verwijderen, toen hij het berichtje van zijn huidige vriendin zag. “Het geheugen van mijn telefoon was vol, dus ik keek welke app ik kon verwijderen. Toen ik aankwam bij de Tinder app, zag ik een berichtje van haar. Uit beleefdheid heb ik gereageerd. Van het een kwam het ander” vertelt Guido lachend. Inmiddels hebben Guido en María al meer dan een jaar een relatie.

Voorliefde voor Zuid-Amerika

Dat Guido zijn vriendin uit een Spaanstalig land komt, vlakbij Zuid-Amerika, is eigenlijk toeval. “Ik heb wel altijd een zwak gehad voor Zuid-Amerika” Vertelt hij. Tijdens zijn HBO opleiding Fiscaal Recht en Economie, besloot hij dan ook de minor Latin American Business Studies te volgen.

“De Zuid-Amerikaanse cultuur heeft mij altijd geïnteresseerd, deze kans moest ik gewoon grijpen.

Tijdens de minor, kreeg Guido de kans om een week naar Zuid-Amerika te gaan. “Ik heb hier zelf nog een weekje vakantie achteraan geplakt.” 

Elkaars taal leren

Tijdens Guido’s minor leerde hij al een woordje Spaans spreken. “Nadat ik was afgestudeerd, heb ik altijd geroepen dat ik verder wou met het leren van de taal.” Toch kwam het er steeds niet van vertelt hij. Tot hij zijn vriendin leerde kennen.

“Door én natuurlijk ook voor haar, heb ik het Spaans leren weer opgepakt.

Hij volgt inmiddels de thuisstudie Spaans voor Beginners + Gevorderden bij NHA. “Mijn vriendin helpt mij regelmatig met het huiswerk van de cursus.” Maar hoe zorg je ervoor dat je het speken van de taal ook echt onder de knie krijgt? “We hebben weleens dagen waarop we proberen volledig Nederlands óf volledig Spaans met elkaar te praten.” Normaal spreken ze eigenlijk altijd Engels met elkaar. “Dus dat triggert dan wel om elkaars taal echt goed te leren spreken.”

Ook Guido’s vriendin maakt er werk van om de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. “Met behulp van een inburgeringscursus oefenen we iedere zondag 10 Nederlandse vragen” vertelt hij. Ook volgt ze een cursus Nederlands, via een Nederlander woonachtig in Mexico.

Bekijk alle opleidingen >> 

Toekomstplannen

Guido’s plan om afgelopen zomer zijn vriendin voor de eerste keer te bezoeken in Mexico viel helaas in duigen, vanwege de coronasituatie. Maar inmiddels is er een nieuw plan! “In september wil ik naar Mexico, zodat ik María eindelijk kan zien” vertelt Guido hoopvol. “Hoe het allemaal gaat lopen is natuurlijk afwachten. Maar het is wel de bedoeling dat María uiteindelijk hier in Nederland gaat wonen.”

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Nu met gratis Taal-app 
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek

Wil jij, net als Guido, een nieuwe taal leren? Of wat dacht je van een leuke hobby- of beroepscursus?
Kies een van de populaire cursussen hieronder of bekijk het complete aanbod.

Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!