Zakelijke Correspondentie Engels  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Zakelijke Correspondentie Engels
Inclusief%20taal-app%202 ERK%20logo
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
239,00
of 
12 x €22,00
4.5/5

Beoordeeld door 21 student(en)

 • Nu met gratis Taal-app
 • Kies voor persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: Cambridge English certificaat
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Foutloos Engels schrijven? Volg de cursus Zakelijke Correspondentie Engels

Tijdelijk gratis Taal-app bij deze cursus

Is het ‘to specialise’ of ‘to specialize’? Heb je in je werk te maken met Engelstalige relaties? En wil je op de juiste manier communiceren met mensen in het Engels? Dan is de cursus Zakelijke Correspondentie Engels een absolute aanrader.

   Leer Engels op ERK-niveau B2
   
Behaal een erkend Cambridge English certificaat
   Studeer met hulp
van een ervaren vakdocent

Brieven, contracten, offertes en e-mail, het valt allemaal onder zakelijke communicatie. Laat jouw basiskennis van de Engelse taal daarbij nog wat te wensen over? Volg de cursus van NHA en je bent snel weer up-to-date!

Cursus Zakelijke Correspondentie Engels: boost jouw carrière!

De cursus Zakelijke Correspondentie Engels is erg geschikt om te volgen wanneer je kennis van de Engelse taal nodig hebt voor je werk. Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin je te maken hebt met internationale klanten en/of collega’s. Veel contacten tussen bedrijven verlopen nog altijd schriftelijk.

Om het vertrouwen van een klant te winnen en om misverstanden te voorkomen, is het belangrijk dat je helder communiceert en de juiste woorden kiest. Er is specifieke aandacht voor werkgerelateerde zaken zoals het schrijven van brieven, het voeren van telefoongesprekken, het maken van afspraken, en niet geheel onbelangrijk: social talk. 

Door deze cursus Zakelijke Correspondentie Engels te volgen vergroot je jouw algemene inzetbaarheid en verbeter je jouw communicatieve vaardigheden. Deze cursus is ontwikkeld op ERK-niveau B2. Om deze cursus te kunnen volgen is basiskennis van de Engelse taal gewenst (A2 niveau).
 

Breid je zakelijke woordenschat uit

In de cursus Zakelijke Correspondentie Engels leer je onder meer hoe een brief eruit moet zien, hoe je een duidelijke, maar vriendelijke toon kiest en hoe je voor goed taalgebruik zorgt. Je vult je woordenschat aan met zakelijke woorden en je frist je kennis van grammatica en spelling op. Want hoe zit het ook al weer met ‘than’ en ‘then’?

De nadruk ligt in de cursus op de praktijk. Je oefent met herkenbare situaties, zoals documentatie aanvragen, een offerte maken, een sollicitatie- of klachtenbrief schrijven en een hotel reserveren. 

Haal een internationaal erkend Cambridge certificaat

De cursus Zakelijke correspondentie Engels is ontwikkeld op ERK (Europees Referentiekader voor Talen) niveau B2. Je kunt na afloop van de cursus deelnemen aan de Cambridge Linguaskill Business toets. Zo kun je een wereldwijd erkend certificaat behalen van Cambridge Assessment English, onderdeel van de prestigieuze University of Cambridge.

De toets wordt doorlopend in Nederland afgenomen. Deelnemen aan de toets is zeker niet verplicht. Je kunt na afloop ook examen doen voor het NHA-instituutsdiploma of een NHA-getuigschrift aanvragen.

Verdiep je in alle aspecten van het zakelijk Engels

De cursus Zakelijke Correspondentie Engels bestaat uit de 4 hoofdvakken Correspondentie, Woordenschat, Grammatica en Samenvatting.

Na afloop van de cursus ben je goed in staat om op een correcte manier in het Engels te corresponderen. Een vaardigheid die je nog vaak van pas zal komen en een mooie aanvulling op je curriculum vitae.

Be prepared for the future in order to leverage your capabilities as a proficient English writer. Excellent.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Zakelijke Correspondentie Engels

Omdat de brief het visitekaartje van een bedrijf of organisatie is, leer je in deze cursus Zakelijke Correspondentie Engels:

 • hoe een brief er uit moet zien;
 • hoe je een logische opzet maakt;
 • hoe je tot een duidelijke stijl komt;
 • hoe je zorgt voor zuiver taalgebruik;
 • hoe je de juiste, vriendelijke toon treft;
 • hoe je voor een correcte inhoud zorgt.

Zo leer je het vertrouwen van de geadresseerde te winnen en daarmee het door jou gewenste doel te bereiken.

Schrijf zakelijke brieven volgens de regels

Een zakenbrief schrijven naar een buitenlandse relatie in een vreemde taal is meer dan een Nederlandse brief vertalen. Daarom leer je in de cursus Zakelijke Correspondentie Engels de regels die daarvoor gebruikelijk zijn:

 • aanhef;
 • beginformuleringen;
 • slotformuleringen;
 • grammaticale bijzonderheden;
 • typische eigen zegswijzen.

Met deze praktische cursus van NHA leer je een goede zakenbrief te schrijven. Met overbodige studiestof zul je niet worden lastiggevallen. De correspondentie-opdrachten in de lessen zorgen ervoor dat je veel praktische oefening krijgt. Jouw woordenschat wordt uitgebreid met zakelijke woorden. Op bijzonder praktische wijze wordt je kennis van grammatica en spelling opgefrist.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Zakelijke Correspondentie Engels, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Zakelijke Correspondentie Engels

Ik vind het een prima cursus die ik volg, duidelijke leerstof en uitleg.

8/10
Zakelijke Correspondentie Engels

Heb betaald voor met nakijken maar er wordt zelden nagekeken alleen als ik erom vraag. Verder vond ik een paar kleine dingen in die niet bleken te kloppen in het boek (nagevraagd bij docent). Alles is echter wel duidelijk en goed te volgen hierdoor ben ik toch blij met de opleiding. Heb al veel geleerd en leer vast nog veel meer.

10/10
Zakelijke Correspondentie Engels

Tot nu toe erg nuttig. De cursus begint met de basis, waardoor je dan makkelijk erin komt. De theorie is duidelijk en overzichtelijk. Docent kijkt ook snel na, wat erg fijn is, zodat je meteen door kunt naar de volgende les. Ik zal het iedereen aanraden!

10/10
Zakelijke Correspondentie Engels

Duidelijke uitleg en fijne, nuttige feedback na inleveren van de huiswerkopdrachten

DIPLOMA

Diploma Zakelijke Correspondentie Engels

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen voor erkend University of Cambridge certificaat

De cursus Zakelijke Correspondentie Engels kun je afsluiten met de Cambridge Linguaskill Business toets. 

De toets wordt doorlopend in Nederland afgenomen. Het certificaat wordt internationaal erkend als bewijs van het niveau Engels door meer dan 25.000 scholen, universiteiten, werkgevers en overheidsorganisaties. De toets effent de weg naar het hoger onderwijs en verbetert jouw kansen op een baan, en vanwege de wereldwijde erkenning vergroot je bovendien jouw keuzemogelijkheden voor studie of werk.

Voor meer informatie betreffende de toets verwijzen wij je naar Cambridge Assessment English.

NHA-examen: elke dag en dicht bij huis

De opleiding Zakelijke Correspondentie Engels kun je ook afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.
Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend;

Aanmelding
Aanmelden voor het examen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 132,50.

Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

NHA-getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is basiskennis (A2 niveau) van de Engelse taal gewenst.
 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Zakelijke Correspondentie Engels valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Zakelijke Correspondentie Engels uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Zakelijke Correspondentie Engels, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De cursus Zakelijke Correspondentie Engels duurt 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

TAAL-APP

Cursus Zakelijke Correspondentie Engels: nu inclusief Taal-app

Schrijf nú in voor de cursus Zakelijke Correspondentie Engels en krijg óók nog eens vijf jaar toegang tot onze mobiele Taal-app. Met de meer dan 50 onderwerpen, zoals reizen, eten, familie, ontvang je voor meer dan 50 uur extra oefenmateriaal: lezen, bekijken, horen en naspreken. Oefenen waar en wanneer jij wilt.
Deze app maakt de uitgebreide NHA taalcursus nog completer!

Extra's: 

 • heel veel oefeningen voor op jouw tablet, telefoon, laptop of desktop;
 • ook ideaal tijdens vakanties;
 • ruim 50 onderwerpen;
 • maar liefst 5 jaar toegang.
LESGELD

Lesgeld

Zakelijke Correspondentie Engels
meest gekozen Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€299,00
of  12x 27,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
€239,00
of  12x 22,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Tot nu toe erg nuttig. De cursus begint met de basis, waardoor je dan makkelijk erin komt. De theorie is duidelijk en overzichtelijk. Docent kijkt ook snel na, wat erg fijn is, zodat je meteen door kunt naar de volgende les. Ik zal het iedereen aanraden!

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!