Schematherapie  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Schematherapie
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€599,00
539,10
of 
6 x €99,00
 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Krijg inzicht in emoties en leer gedrag te veranderen met de Schematherapie opleiding

Achter elk gedrag en elke emotie zit een diepere, soms onbewuste laag, die de sleutel kan zijn tot persoonlijke groei en verandering. Leer over complexe psychologische concepten en hoe deze vertaald worden in praktische, toepasbare stappen. Ben jij op zoek naar verdieping van jouw huidige interesse in menselijke psychologie? Dan is de opleiding Schematherapie de volgende stap voor jou!

Ontdek de effectiviteit van schematherapie, een bewezen wetenschappelijke benadering voor persoonlijkheidsproblematiek en langdurige klachten. Deze theorie begint bij de oorsprong van deze patronen, biedt inzicht in jeugdervaringen en helpt je deze positief te veranderen. 

Ongeacht of jij jouw professionele vaardigheden wilt aanscherpen of nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden van de menselijke geest. De Schematherapie opleiding opent op een boeiende en begrijpelijke manier de deur naar nieuwe vaardigheden en inzichten binnen de wereld van psychologische concepten. 

 

Een aanrader voor iedereen met een interesse in psychologie

De opleiding Schematherapie is geschikt voor een breed publiek, waaronder professionals in de gezondheidszorg, psychologen en counselors. Daarnaast is deze opleiding relevant voor mensen werkzaam in gerelateerde vakgebieden zoals jeugdzorg of voor gewichtsconsulenten. Bovendien is de opleiding Schematherapie een aanrader voor iedereen met interesse voor psychologie en zelfontwikkeling.

 

Groei op persoonlijk en professioneel vlak met de opleiding Schematherapie

De Schematherapie opleiding heeft als doel om een diepgaand inzicht te bieden in de fundamentele en praktische toepassingen van schematherapie. Dit wordt bereikt door verkenning van complexe psychologische concepten, zoals schema’s, psychopathologie, coping strategieën en groepsdynamica.

Het vergroten van de effectiviteit in het begrijpen en ondersteunen van anderen in hun psychologisch welzijn is een ander doel binnen de opleiding Schematherapie. Er wordt een gebalanceerde combinatie van theoretische inzichten en praktische vaardigheden aangeboden. Hierdoor ga jij als persoon zowel persoonlijk als professioneel groeien binnen de wereld van schematherapie.

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma opleiding Schematherapie

Enkele voorbeelden van onderwerpen die aan bod zullen komen tijdens de Schematherapie opleiding zijn:

 

Een introductie in de schematherapie

In de eerste les van de Schematherapie opleiding komen de basisprincipes van schematherapie en de verschillende soorten van schematherapie aan bod. Daarnaast zal ook besproken worden wanneer en hoe je deze vorm van therapie het beste kunt toepassen.

 

Gemoedstoestanden en schema’s

Binnen de les over gemoedstoestanden en schema’s wordt er dieper op het begrijpen van diverse emotionele staten en vaste denkpatronen worden ingegaan. Hierbij leer je hoe deze aspecten elkaar beïnvloeden en hoe ze van invloed kunnen zijn op het gedrag en de reacties van mensen.

 

Diagnostische fase

Hoe herken je achterliggende oorzaken van emotionele patronen en wat zijn hiervoor effectieve methoden? Een antwoord op die vraag en het begrijpen van individuele geschiedenissen en contexten staan centraal in deze les. 

 

Vol vertrouwen de wereld van schematherapie betreden

Na het afronden van de Schematherapie opleiding heb jij een diepgaande kennis opgedaan over schematherapie en alle aspecten die daar bij komen kijken. Met jouw opgedane kennis kun jij vol vertrouwen de wereld van schematherapie betreden.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Schematherapie valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de leszending in delen thuis. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met de opleiding Schematherapie kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de opleiding Schematherapie, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Schematherapie duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van  3 à 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Schematherapie

€599,00 €539,10
of  6x 99,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€599,00 €539,10
of  6x 99,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!