Psychologie van Autisme  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Psychologie van Autisme
nfg_logo_klein
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
499,00
of 
9 x €61,00
 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Psychologie van Autisme opleiding: Verdiep je in de intrigerende wereld van autisme

Welkom in de wereld van autisme! In deze opleiding Psychologie van Autisme doe je kennis op over de psychologische facetten van de ontwikkelingsstoornis autisme. Je leert hoe autisme zich openbaart, hoe het psychologisch wordt verklaard en voor welke uitdagingen mensen met autisme komen te staan op cognitief, emotioneel en sociaal vlak. Of je nu vanuit je beroep of vanuit persoonlijke interesse meer wilt weten over autisme, deze opleiding is er om jou te voorzien van diepgaande inzichten.

In deze Psychologie van Autisme opleiding leer je hoe je mensen met autisme kunt ondersteunen en begeleiden, zowel binnen het gezin, in een klasomgeving, als op de werkvloer. Deze opleiding biedt gerichte inzichten over het stellen van een autisme diagnose, een taak die voorbehouden is aan hooggekwalificeerde professionals.
 

Maak kennis met de psychologische aspecten van autisme

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die gefascineerd is door autisme en de psychologische aspecten ervan. Of je nu een carrière in de psychologie nastreeft, al werkzaam bent in de zorgsector, of gewoon nieuwsgierig bent naar hoe autisme psychologisch begrepen kan worden. Deze opleiding biedt een veelzijdig programma dat aansluit bij jouw ambities.
 

Leg een grondige basis met deze Psychologie van Autisme opleiding

De opleiding Psychologie van Autisme biedt jou een grondige basis om autisme vanuit psychologisch perspectief te begrijpen en ermee om te gaan.

Je verwerft niet alleen kennis over de psychologische achtergronden van autisme, maar ook de praktische vaardigheden om effectief te communiceren, te begeleiden en te ondersteunen. Zo draag jij bij aan een inclusievere samenleving waarin mensen met autisme de ondersteuning krijgen die ze verdienen.
 

Een dieper inzicht in uitdagingen en kansen

Met deze opleiding Psychologie van Autisme verken je de kern van autisme, leer je de essentie van deze aandoening begrijpen en ontdek je hoe het zich manifesteert in het gedrag van individuen.

Je ontwikkelt een dieper inzicht in de uitdagingen en kansen die mensen met autisme ervaren in hun sociaal-emotionele ontwikkeling. Zo ontdek je hoe emoties en affectieve aspecten een rol spelen in hun leven en wat de impact van autisme is op gezinsrelaties.

Je leert hoe je op een effectieve manier kunt communiceren met mensen binnen het autismespectrum en hoe je kunt bijdragen aan een ondersteunende omgeving. Daarnaast ontdek je hoe werkplekken inclusiever kunnen worden gemaakt voor mensen met autisme, en leer je strategieën om hun succes te ondersteunen.

Start vandaag nog met de opleiding en ontdek de psychologie van autisme.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma opleiding Psychologie van Autisme

Tijdens de opleiding Psychologie van Autisme komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wat is autisme?
 • ASS en cognitieve ontwikkeling
 • ASS en de dynamisch-affectieve ontwikkeling
 • ASS en de sociaal-emotionele ontwikkeling
 • Effectieve communicatie met ASS
 • ASS en diagnostiek
 • Behandeling en begeleiding
 • ASS in de klas
 • ASS op het werk
 • ASS en gezinsrelaties

 

Inclusief 10 videocolleges van psychiater dr. Bram Sizoo

Bij de opleiding Psychologie van Autisme zijn meerdere videolessen inbegrepen. Tijdens het online videocollege, dat bestaat uit 10 videolessen, gaat psychiater dr. Bram Sizoo dieper in op het herkennen van en omgaan met autisme.

De videolessen zijn op ieder gewenst moment te volgen. Eén druk op de knop en de les gaat beginnen. Oefeningen, extra beeldmateriaal en quizvragen maken dat op een speelse manier wordt gewerkt met de lesstof.

Dat maakt deze opleiding Psychologie van Autisme een zeer interessante en unieke opleiding voor iedereen die graag meer hierover wil leren.

DIPLOMA

Diploma

Je ontvangt het NHA-instituutsdiploma, als je het examen met goed gevolg hebt afgelegd.

Of je ontvangt het officieel erkend studiecertificaat van Psychodidact als je je huiswerkopgaven met voldoende resultaat hebt afgerond en het examen met goed gevolg hebt afgelegd en actief aan alle online colleges hebt deelgenomen. Dit certificaat op HBO-niveau is erkend als na- en bijscholing door de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG). Het examengeld bedraagt € 132,50. Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.
 

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Psychologie van Autisme valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ERKENNINGEN

Erkenningen

Erkend door beroepsvereniging NFG!

Na het met goed gevolg afleggen van het theorietentamen kom je in aanmerking voor het certificaat Psychologie van Autisme van Psychodidact. Dit certificaat wordt officieel erkend als na- en bijscholing door de meest toonaangevende beroepsvereniging in de psychosociale zorg: Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG).

 
SNRO

De opleiding Psychologie van Autisme is HBO-conform geaccrediteerd door Stichting Nederlands Register Opleidingen (SNRO).
 

NFG

De opleiding Psychologie van Autisme is erkend door de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG). Het volgen van deze opleiding levert je voldoende punten op om een jaar vrijgesteld te zijn van verdere na- en bijscholing.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Psychologie van Autisme uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Psychologie van Autisme, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Psychologie van Autisme staat een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Psychologie van Autisme
€499,00
of  9x 61,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€499,00
of  9x 61,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!