Theologie  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Theologie
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
359,00
of 
6 x €66,00
4.6/5

Beoordeeld door 5 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Duik dieper in de wereld van het christelijk geloof met de Theologie opleiding

Wat is de zin van het leven? Waar sta ik? En waar ga ik naartoe? Het zijn levensvragen die vrijwel iedereen zich ooit in het leven afvraagt. Veel mensen ontlenen hun antwoorden aan het christelijk geloof. Het is een kompas dat in de juiste richting wijst. Maar er schuilt meer achter het geloof. En dat leer je in de Theologie opleiding.

Theologie, letterlijk ‘godgeleerdheid’, gaat over de wereld van God en wat de mens daarvan kan weten. Voor het christendom is Jezus Christus de sleutel tot God. Wat er sinds het ontstaan van het christendom over Hem, zijn relatie tot God en de gevolgen van zijn optreden voor het leven op aarde is gezegd en geschreven, is het onderwerp van de christelijke theologie.

Deze Theologie opleiding benadert de christelijke theologie vanuit verschillende perspectieven. Je leert de standpunten kennen van uiteenlopende stromingen en verdiept je in de belangrijkste theologen. Zo kun je je eigen inzichten toetsen en verrijken. Deze opleiding is een zeer goede en uitgebreide introductie in alle onderdelen van de christelijke theologie.

 

Verrijk je eigen overtuigingen

Wil je alles te weten komen over de verschillende thema’s en zienswijzen binnen het christelijk geloof? En staat persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel bij jou? Dan zit je helemaal goed met de opleiding Theologie.

Ontdek de diepgang van het christelijk denken en verrijk je eigen overtuigingen. Je krijgt veel informatie over zowel de protestantse als de rooms-katholieke theologie. De opleiding biedt daarnaast uitgebreide kennis over de belangrijkste ideeën van de oosters-orthodoxe kerk. En ook de theologie in Afrika, Azië en Latijns-Amerika komt aan bod.

De opleiding Theologie is ontzettend veelzijdig. Je duikt niet alleen in de denkbeelden van lang geleden, maar kijkt ook naar de recente ontwikkelingen in de theologie.

Je start bij de basis en daarmee is de opleiding uitermate geschikt voor iedereen die interesse heeft in godgeleerdheid. Maar ook als je al enigszins bent ingevoerd, is deze opleiding de ideale manier om je kennis verder uit te breiden of op te frissen.

 

Opleiding Theologie: basis voor jouw toekomst

Na het afronden van de Theologie opleiding heb jij de christelijke theologie van verschillende kanten leren kennen.

Je kunt theologische vraagstukken begrijpelijk uitleggen aan iedereen die het wil horen. Discussies over het geloof ga jij niet uit de weg, want met jouw kennis kun je veel dieper ingaan op ieder aspect van het christelijke geloof.

De opleiding vormt een waardevolle voorbereiding op de studie theologie of op de opleiding voor geestelijk verzorger. Voor (aankomend) docenten Levensbeschouwing, Geschiedenis en Godsdienst is de opleiding ook erg bruikbaar. Je leerlingen kun je op een begrijpelijke manier hierover uitleg geven en discussies over godsdienstige thema’s kun je met verstand van zaken leiden.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Tijdens de Theologie opleiding ga je aan de slag met leerzame opdrachten die je na laten denken over het geloof en alles daaromheen. Je kijkt verder dan je eigen leven en je ogen worden geopend voor meer zienswijzen.

Wat komt er zoal aan bod?

 • Wat is theologie?
 • De bronnen van de theologie
 • Kennis over God
 • Verschillenden tijdsperken: van de Middeleeuwen tot de Moderne Tijd
 • De Drie-eenheid
 • De Persoon van Christus
 • De kerk
 • Sacramenten en het gebed
 • Het christendom en de wereldreligies
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Theologie, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Theologie

De cursus Theologie voldoet (tot dusver) geheel aan mijn verwachtingen. De cursus biedt mij veel nieuwe informatie.

8/10
Theologie

Prettige manier vsn studeren in eigen tempo en omgeving. Ook de manier van huiswerk insturen en dan feedback van de docent werkt prima, fijn ook dat er snelle response is

8/10
Theologie

de cursus is zeer interessant. ook wel pittig. voor de huiswerkopgaven heb ik vaak het internet nodig, maar dat is geen probleem.. de cursus bevalt goed en de docent is vrij snel met het retourneren van de huiswerkopgaven.

10/10
Theologie

Goede en interessante informatie. Niet alleen uitleg in de klapper maar ook een goed studieboek wat is toegevoegd. Zeer tevreden

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor de opleiding Theologie is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Theologie valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de leszending in delen thuis. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met de opleiding Theologie kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de opleiding Theologie, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de Theologie opleiding staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer studeren. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Theologie
€359,00
of  6x 66,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€359,00
of  6x 66,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

De cursus Theologie voldoet (tot dusver) geheel aan mijn verwachtingen. De cursus biedt mij veel nieuwe informatie.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!