Gratis studiegids

Particulier Onderzoeker / Detective  

Tijdelijk met GRATIS tablet Nú met 50% korting
Particulier Onderzoeker / Detective Winnaar Website van het jaar
Adviesgesprek Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
€598,00
299,00
of betaal
12 x €27,50
4/5

Beoordeeld door 10 student(en)

 • Kies voor persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
ALGEMEEN

Vasthoudend en oog voor detail? Word particulier onderzoeker

Aan de buis gekluisterd tijdens CSI Miami en wil je ook onderzoeken hoe iets in elkaar steekt? Wil je graag ingewikkelde zaken tot op de bodem uitzoeken? Dan ben je vast een goede particulier onderzoeker of detective. Wees gerust: je hoeft niet direct een detectivehoed aan te schaffen, maar met de cursus Particulier Onderzoeker / Detective leg je een prima basis voor het werk als particulier onderzoeker.

Privé Detective worden? Het klinkt misschien als een spannend jongensboek, maar detective of onderzoeker in opdracht van particulieren is wel degelijk een serieus beroep. Een bijzonder afwisselend beroep bovendien waar je vakkennis voor nodig hebt.

In de vakopleiding Particulier Onderzoeker / Detective maak je kennis met de verschillende aspecten.

Sporenonderzoek

Een privédetective onderzoekt bijvoorbeeld fraudegevallen bij bedrijven of observeert en volgt mensen die verdacht worden van iets wat niet toegestaan is.

In de opleiding ontdek je hoe je objectief en doelgericht onderzoek doet. Je leert sporen, aanwijzingen en gegevens verzamelen. Bijvoorbeeld via internet, door observatie of door persoonlijke gesprekken.

Het beroep van onderzoeker en detective is soms ook behoorlijk strategisch en je moet de administratie goed op orde hebben. Je leert ook intake- en adviesgesprekken voeren, een plan van aanpak opstellen en rapportages maken.

Exameneisen

De erkende vakopleiding Particulier Onderzoeker / Detective is afgestemd op de exameneisen van de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB).

Je moet voldoen aan de regels die onder andere worden gesteld in de Wet en de Regeling particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus en in de AVG.

Voor het uitvoeren van je werkzaamheden heb je een vergunning van de minister van Justitie nodig.

Veel mogelijkheden

Ben je integer, vasthoudend en analytisch? Vind je het leuk om ergens in vast te bijten? Laat de opleiding Particulier Onderzoeker / Detective naadloos aansluiten bij jouw kwaliteiten.  

PROGRAMMA

Studieprogramma Particulier Onderzoeker / Detective

In de opleiding Particulier Onderzoeker / Detective komen de volgende onderdelen aan bod:

Basiskennis

Rechercheren, waarheidsvinding, interviews, observaties, sporenonderzoek, plan van aanpak opstellen, falsificaties, open bronnen etc.

Wettelijke Kaders

WPBR, Wetboek van Strafrecht, Wetboek van Strafvordering, Grondwet, Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG), Burgerlijk wetboek, Privacygedragscode etc.

 

Onderzoek & Rapportage

Intakegesprek, Plan van aanpak, Observatierapport, Interview rapport, Onderzoeksrapport etc.

Met het wettelijk erkende diploma van deze hoog aangeschreven cursus Particulier Onderzoeker / Detective op zak, kun je bijvoorbeeld gaan werken bij een door het Ministerie van Veiligheid en Justitie erkend recherchebureau.

Maar je kunt natuurlijk ook voor jezelf beginnen! Het beroep van particulier onderzoeker, oftewel privé detective, is een vrij beroep dat uitgeoefend kan worden door eenieder die het diploma Particulier Onderzoeker heeft behaald.

DIPLOMA

Diploma Particulier Onderzoeker / Detective

Je kunt meerdere malen per jaar examen doen voor het officieel erkende diploma.

Aanmelden voor de examens kan bij:
Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligings-organisaties (SVPB)
Postbus 292
3990 GB Houten
www.svpb.nl

Met het wettelijk erkende diploma van deze hoog aangeschreven vakopleiding Particulier Onderzoeker / Detective op zak, kun je bijvoorbeeld gaan werken bij een door het Ministerie van Veiligheid en Justitie erkend recherchebureau.

Maar je kunt natuurlijk ook voor jezelf beginnen! Het beroep van particulier onderzoeker, oftewel privé detective, is een vrij beroep dat uitgeoefend kan worden door eenieder die het diploma Particulier Onderzoeker heeft behaald.

Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor de opleiding Particulier Onderzoeker / Detective is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhevig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Particulier Onderzoeker / Detective uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het complete lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving of per post) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 5 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Particulier Onderzoeker / Detective, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.

STUDIEDUUR

Studieduur

6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

REVIEWS

Reviews

5/5
Particulier Onderzoeker / Detective

Alles de dag na bestelling van de cursus ontvangen. Duidelijk cursusmateriaal en voldoende extra opties via de leerlingportaal. Fijn dat ook het huiswerk digitaal kan worden ingezonden.

5/5
Particulier Onderzoeker / Detective

Snelle levering, duidelijke instructie over het product en helder geschreven

4/5
Particulier Onderzoeker / Detective

Soms is het lastig of lijkt het van de hak op de tak te gaan. Soms zou even een korte verwijzing of verduidelijking fijn zijn.

5/5
Particulier Onderzoeker / Detective

Ik ben erg tevreden tot zover,maar waar kan ik mijn opleiding laten verlengen denk wel dat ik langer erover doe dan 6 maanden denk eerder 9 maanden.voor de rest was de levering op tijd, wacht nog wel op mijn tablet met toetsenbord dat vind ik wel lang duren want het is gratis bij sommige opleidingen maar wel wachten tot je de 2e factuur hebt betaald en dan nog 3 weken wachten eigenlijk zou het direct na 14 dagen proeftijd de laptop geven lijkt mij beter want als je opzegd na de proefperiode dan moet je toch voor 3 maanden nog door betalen,dus eigenlijk is de laptop niet helemaal gratis. Voor de rest is NHA beter als de LOI dat liep niet zo soepel als jullie. Ben erg tevreden mvg ***

LESGELD

Lesgeld

Particulier Onderzoeker / Detective
€598,00 €299,00
of betaal 12x 27,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 5 jaar lang begeleiding!
€598,00 €299,00
of betaal 12x 27,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen

Belastingteruggaaf voor NHA studie

Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst een gedeelte (afhankelijk van jouw belastingschaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van € 250. Dat maakt je studie bij NHA nog voordeliger!

Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt

5/5

Alles de dag na bestelling van de cursus ontvangen. Duidelijk cursusmateriaal en voldoende extra opties via de leerlingportaal. Fijn dat ook het huiswerk digitaal kan worden ingezonden.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!