Particulier Onderzoeker / Detective  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Particulier Onderzoeker / Detective
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€399,00
359,10
of 
6 x €66,15
4.5/5

Beoordeeld door 25 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: SVPB/ECABO-erkend diploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Vasthoudend en oog voor detail? Word privé detective / particulier onderzoeker

Wil jij privé detective worden? Ga jij graag in opdracht van bedrijven en particulieren op onderzoek uit en haal jij de waarheid boven tafel? Dan is een spannende baan als particulier onderzoeker echt iets voor jou!

Je gaat binnen de kaders van de wet op zoek naar aanwijzingen en bewijzen voor bepaalde misstappen. Van fraudeurs tot vreemdgangers tot dieven, jij past je werkwijze aan op de persoon of personen die jij onderzoekt.

Een spannend beroep waarbij geen énkele dag hetzelfde is. Met de privé detective opleiding van NHA leg je een goede basis voor jouw toekomst als particulier onderzoeker.
 

Welke werkzaamheden voer je uit?

Een privé detective onderzoekt bijvoorbeeld fraudegevallen bij bedrijven of observeert en volgt mensen die verdacht worden van iets wat niet toegestaan is. Ook kun je in opdracht van particulieren op onderzoek uit, bijvoorbeeld wanneer er overspel vermoed wordt. De opdrachten die je als privé detective / particulier onderzoeker krijgt, zijn dus zeer divers.
 

Privé detective opleiding volgen via NHA

Het klinkt misschien als iets dat alleen in films en series voorkomt, maar privé detective is een serieus beroep. Een bijzonder afwisselend beroep bovendien, waar je specifieke vakkennis en bepaalde vaardigheden voor nodig hebt.

In de Particulier Onderzoeker / Privé Detective opleiding maak je kennis met deze verschillende aspecten en leer je alles wat je moet weten om dit beroep goed te kunnen uitoefenen.

Zo ontdek je hoe je objectief en doelgericht onderzoek doet. Je leert sporen, aanwijzingen en gegevens verzamelen. Bijvoorbeeld via internet, door observatie of door persoonlijke gesprekken.

Het beroep van privé detective is soms behoorlijk strategisch en je moet de administratie goed op orde hebben. Je leert ook intake- en adviesgesprekken voeren, een plan van aanpak opstellen en rapportages maken. 
 

Erkend diploma

De erkende opleiding Particulier Onderzoeker / Detective is afgestemd op de exameneisen van de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB).

Je moet voldoen aan de regels die onder andere worden gesteld in de Wet en de Regeling particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus en in de AVG.

Voor het uitvoeren van je werkzaamheden heb je ook een vergunning van de minister van Justitie nodig. Deze kun je aanvragen via Justis, een website van het ministerie van Justitie en Veiligheid.
 

Past het beroep Privé Detective bij jouw kwaliteiten?

Ben je integer, vasthoudend en analytisch? Vind je het leuk om je ergens in vast te bijten? Dan sluit de opleiding Particulier Onderzoeker / Detective naadloos aan bij jouw kwaliteiten!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Particulier Onderzoeker / Detective

In de opleiding Particulier Onderzoeker / Detective komen de volgende onderdelen aan bod:
 

Basiskennis

In de opleiding doe je de basiskennis op die voor een particulier onderzoeker van belang is. Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod:

- rechercheren
- waarheidsvinding
- interviews
- observaties
- sporenonderzoek
- plan van aanpak opstellen
- falsificaties
- open bronnen
 

Wettelijke Kaders

Ook leer je in de opleiding meer over wettelijke kaders, waarbij onderwerpen aan bod als: 

- WPBR
- Wetboek van Strafrecht
- Wetboek van Strafvordering
- Grondwet
- Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG)
- Burgerlijk wetboek
- Privacygedragscode
 

Onderzoek & Rapportage

Je leert in deze opleiding ook meer over het uitvoeren van onderzoek en het maken van rapportages. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:

- intakegesprek
- plan van aanpak
- observatierapport
- interview rapport
- onderzoeksrapport
 

Na afloop van de opleiding

Met het wettelijk erkende diploma van deze hoog aangeschreven opleiding Particulier Onderzoeker/Detective op zak, kun je bijvoorbeeld gaan werken bij een door het Ministerie van Veiligheid en Justitie erkend recherchebureau.

Maar je kunt natuurlijk ook voor jezelf beginnen! Het beroep van particulier onderzoeker, oftewel privé detective, is een vrij beroep dat uitgeoefend kan worden door iedereen die het diploma van de opleiding Particulier Onderzoeker heeft behaald.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Particulier Onderzoeker / Detective, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

6/10
Particulier Onderzoeker / Detective

Ik ben van mening dat er op juridisch vlak nog wat dubieuze antwoorden op vragen zijn. In ieder geval waarover je met argumenten op een ander antwoord kan komen

10/10
Particulier Onderzoeker / Detective

Ik vindt de cursus op zichzelf best wel interessant en de service en wijze hoe het je wordt toegediend heel professioneel en makkelijk om de vooral de stof te beheersen.

6/10
Particulier Onderzoeker / Detective

Ik vind het lastig dat je niet klassikaal kan leren bij deze opleiding en maar 1 vraag per les kan stellen

8/10
Particulier Onderzoeker / Detective

De opleiding was goed te doen. Het is wel aardig wat wetteksten die je moet leren. De vragen die ik het op examen kreeg waren wel anders ingevuld dan de vragen die in het tekstboek staan. Misschien dat daar wat meer aandacht naar kan gaan.

DIPLOMA

Diploma Particulier Onderzoeker / Privé Detective

Je kunt meerdere malen per jaar examen doen voor het officieel erkende diploma. Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar de SVPB.

Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligings-organisaties (SVPB)
Postbus 1230
3800 BE Amersfoort
Telefoon: 033 - 450 47 70
Internet: www.svpb.nl

Met het wettelijk erkende diploma van deze hoog aangeschreven opleiding Particulier Onderzoeker / Detective op zak, kun je bijvoorbeeld gaan werken bij een door het Ministerie van Veiligheid en Justitie erkend recherchebureau.

Maar je kunt natuurlijk ook voor jezelf beginnen! Het beroep van particulier onderzoeker, oftewel privé detective, is een vrij beroep dat uitgeoefend kan worden door eenieder die het diploma Particulier Onderzoeker heeft behaald.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor de opleiding Particulier Onderzoeker / Detective is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Particulier Onderzoeker / Detective valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Particulier Onderzoeker / Detective uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Particulier Onderzoeker / Detective, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Particulier Onderzoeker/Detective duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Particulier Onderzoeker / Detective

€399,00 €359,10
of  6x 66,15
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€399,00 €359,10
of  6x 66,15
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik vindt de cursus op zichzelf best wel interessant en de service en wijze hoe het je wordt toegediend heel professioneel en makkelijk om de vooral de stof te beheersen.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!