Gratis studiegids

Particulier Onderzoeker / Detective  

Tijdelijk met GRATIS tablet Nú met 50% korting
Particulier Onderzoeker / Detective Winnaar Website van het jaar
Adviesgesprek Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
€598,00
299,00
of betaal
12 x €27,50
4/5

Beoordeeld door 13 student(en)

 • Kies voor persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding:

  SVPB/ECABO-erkend diploma

 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Vasthoudend en oog voor detail? Word privé detective / particulier onderzoeker

Wil jij privé detective worden? Ga jij graag in opdracht van bedrijven en particulieren op onderzoek uit en haal jij de waarheid boven tafel? Dan is een spannende baan als particulier onderzoeker echt iets voor jou!

 
Je gaat binnen de kaders van de wet op zoek naar aanwijzingen en bewijzen voor bepaalde misstappen. Van fraudeurs tot vreemdgangers tot dieven… jij past je werkwijze aan de persoon of personen die jij onderzoekt. Een spannend beroep waarbij geen énkele dag hetzelfde is. Met de privé detective opleiding van NHA leg je een goede basis voor jouw toekomst als particulier onderzoeker.
 

Welke werkzaamheden voer je uit?

Een privé detective onderzoekt bijvoorbeeld fraudegevallen bij bedrijven of observeert en volgt mensen die verdacht worden van iets wat niet toegestaan is. Ook kun je in opdracht van particulieren op onderzoek uit, bijvoorbeeld wanneer er overspel vermoed wordt. De opdrachten die je als privé detective / particulier onderzoeker krijgt, zijn dus zeer divers.
 

Privé detective opleiding volgen via NHA

Het klinkt misschien als iets dat alleen in films en series voorkomt, maar privé detective is wel degelijk een serieus beroep. Een bijzonder afwisselend beroep bovendien, waar je specifieke vakkennis en bepaalde vaardigheden voor nodig hebt.

In de particulier onderzoeker / privé detective opleiding maak je kennis met deze verschillende aspecten en leer je alles wat je moet weten om dit beroep te kunnen uitoefenen.

Zo ontdek je hoe je objectief en doelgericht onderzoek doet. Je leert sporen, aanwijzingen en gegevens verzamelen. Bijvoorbeeld via internet, door observatie of door persoonlijke gesprekken.

Het beroep van privé detective is soms ook behoorlijk strategisch en je moet de administratie goed op orde hebben. Je leert ook intake- en adviesgesprekken voeren, een plan van aanpak opstellen en rapportages maken. 

  

Erkend diploma

De erkende opleiding Particulier Onderzoeker / Detective is afgestemd op de exameneisen van de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB).

Je moet voldoen aan de regels die onder andere worden gesteld in de Wet en de Regeling particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus en in de AVG.

Voor het uitvoeren van je werkzaamheden heb je ook een vergunning van de minister van Justitie nodig. Deze kun je aanvragen via Justis, een website van het ministerie van Justitie en Veiligheid.
 

Past het beroep Privé Detective bij jouw kwaliteiten?

Ben je integer, vasthoudend en analytisch? Vind je het leuk om ergens in vast te bijten? Laat de opleiding Particulier Onderzoeker / Detective naadloos aansluiten bij jouw kwaliteiten.  

 

PROGRAMMA

Studieprogramma Particulier Onderzoeker / Detective

In de opleiding Particulier Onderzoeker / Detective komen de volgende onderdelen aan bod:

Basiskennis

Rechercheren, waarheidsvinding, interviews, observaties, sporenonderzoek, plan van aanpak opstellen, falsificaties, open bronnen etc.

Wettelijke Kaders

WPBR, Wetboek van Strafrecht, Wetboek van Strafvordering, Grondwet, Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG), Burgerlijk wetboek, Privacygedragscode etc.

 

Onderzoek & Rapportage

Intakegesprek, Plan van aanpak, Observatierapport, Interview rapport, Onderzoeksrapport etc.
 
Met het wettelijk erkende diploma van deze hoog aangeschreven opleiding Particulier Onderzoeker / Detective op zak, kun je bijvoorbeeld gaan werken bij een door het Ministerie van Veiligheid en Justitie erkend recherchebureau.
 

Maar je kunt natuurlijk ook voor jezelf beginnen! Het beroep van particulier onderzoeker, oftewel privé detective, is een vrij beroep dat uitgeoefend kan worden door eenieder die het diploma van de opleiding Particulier Onderzoeker heeft behaald.

DIPLOMA

Diploma Particulier Onderzoeker / Privé Detective

Je kunt meerdere malen per jaar examen doen voor het officieel erkende diploma.

Aanmelden voor de examens kan bij:
Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligings-organisaties (SVPB)
Postbus 292
3990 GB Houten
www.svpb.nl

 
Met het wettelijk erkende diploma van deze hoog aangeschreven opleiding Particulier Onderzoeker / Detective op zak, kun je bijvoorbeeld gaan werken bij een door het Ministerie van Veiligheid en Justitie erkend recherchebureau.

Maar je kunt natuurlijk ook voor jezelf beginnen! Het beroep van particulier onderzoeker, oftewel privé detective, is een vrij beroep dat uitgeoefend kan worden door eenieder die het diploma Particulier Onderzoeker heeft behaald.

Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor de opleiding Particulier Onderzoeker / Detective is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhevig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Particulier Onderzoeker / Detective uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het complete lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving of per post) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Particulier Onderzoeker / Detective, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.

STUDIEDUUR

Studieduur

6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

REVIEWS

Reviews

5/5
Particulier Onderzoeker / Detective

Alles is heel duidelijk. Had het ook ruim op tijd binnen en het is overzichtelijk. De studietips die er bij zaten helpen ook om voor jezelf een betere planning te maken met hoe je gaat leren. Dat vond ik in ieder geval

5/5
Particulier Onderzoeker / Detective

Duidelijke stof en instructie. + contact met leerkracht. Snelle beoordeling van het huiswerk terug. Ik heb alleen de iPad nog niet ontvangen.

4/5
Particulier Onderzoeker / Detective

De studie is me tot zo ver goed bevallen en ik vind het erg interessant. Het gaat in het begin vooral veel om het recht en de wetten waar een particulier onderzoeker zich aan moet houden. Duidelijke studiewijzer en lessen. Vlotte en duidelijke beoordeling van het huiswerk.

5/5
Particulier Onderzoeker / Detective

Alles de dag na bestelling van de cursus ontvangen. Duidelijk cursusmateriaal en voldoende extra opties via de leerlingportaal. Fijn dat ook het huiswerk digitaal kan worden ingezonden.

LESGELD

Lesgeld

Particulier Onderzoeker / Detective
€598,00 €299,00
of betaal 12x 27,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€598,00 €299,00
of betaal 12x 27,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Jouw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Belastingteruggaaf voor NHA studie

Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst een gedeelte (afhankelijk van jouw belastingschaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van € 250. Dat maakt je studie bij NHA nog voordeliger!

Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt

5/5

Duidelijke stof en instructie. + contact met leerkracht. Snelle beoordeling van het huiswerk terug. Ik heb alleen de iPad nog niet ontvangen.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!