Omgevingswet voor de Vastgoeddeskundige  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Omgevingswet voor de Vastgoeddeskundige
svm%20nivo%20test
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
299,00
of 
2 x €164,50
 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: SVM NIVO-diploma
 • Studieduur: 2 maanden
ALGEMEEN

Ontwikkel jezelf verder als vastgoeddeskundige met de cursus Omgevingswet

Ben jij klaar om je kennis uit te breiden en een expert te worden in de Omgevingswet? Dat gaat je lukken met de cursus Omgevingswet voor de Vastgoeddeskundige.

Met de nieuwe wetgeving, die 26 bestaande wetten over het milieu en de omgeving verandert, gaat de vastgoedwereld een flinke verandering tegemoet. Deze wet is gericht op het vinden van een juiste balans tussen het gebruik en de bescherming van de fysieke leefomgeving.

 

Dit kun je verwachten van de cursus Omgevingswet voor Vastgoeddeskundige:

 Je wordt klaargestoomd voor alle veranderingen omtrent de nieuwe omgevingswet

 Leer complexe problemen in stadsontwikkeling en milieubescherming aan te pakken

 Het inzetten van innovatieve en duurzame oplossingen

 Behaal het erkende SVM NIVO-certificaat

 

Nieuwsgierig geworden?

Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles

 

Behaal het erkende SVM NIVO-certificaat

De Omgevingswet bundelt meer dan 100 AMvB’s tot slechts vier AMvB’s én vereenvoudigt ministeriële regelingen. De Omgevingswet heeft behoorlijk wat veranderingen in gang gezet met hoe we dingen regelen rondom bouwprojecten, stadsplanning en milieubescherming in Nederland. Met deze cursus Omgevingswet gaan we jou als vastgoeddeskundige klaarstomen voor deze nieuwe wetgeving.

Na het voltooien van de cursus Omgevingswet voor de Vastgoeddeskundige bestaat de mogelijkheid om een examen af te leggen om het erkende SVM NIVO-certificaat te behalen.

 

Méér dan alleen de basis van de omgevingswet

Deze cursus is geschikt voor iedereen die meer wil weten over de Omgevingswet. Of je nu werkzaam bent als jurist, beleidsmedewerker, vergunningverlener, toetser of handhaver bij verschillende overheidsinstanties. De cursus helpt je niet alleen om de basis van de Omgevingswet te begrijpen, maar geeft je ook de tools om deze wet effectief toe te passen in je dagelijkse werk.

Bovendien is deze cursus Omgevingswet ook relevant voor advocaten, adviseurs, architecten, projectontwikkelaars, makelaars en anderen die betrokken zijn bij beroepen waar wet- en regelgeving met betrekking tot de omgeving van belang is.

Of je nu advies geeft over bouwprojecten, nieuwe ontwikkelingen begeleidt, of betrokken bent bij ruimtelijke planning. De cursus Omgevingswet biedt essentiële informatie en inzichten die je nodig hebt om succesvol te zijn in jouw vakgebied.

 

Aan de slag met de omgevingswet

De Omgevingswet heeft behoorlijk wat veranderingen in gang gezet met hoe we dingen regelen rondom bouwprojecten, stadsplanning en milieubescherming in Nederland. Met deze cursus Omgevingswet gaan we jou als vastgoeddeskundige klaarstomen voor deze nieuwe wetgeving.

Na het afronden van deze cursus begrijp je niet alleen de basis van de Omgevingswet, maar kun je ook complexe problemen in stadsontwikkeling en milieubescherming aanpakken met innovatieve en duurzame oplossingen.

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma cursus Omgevingswet voor de Vastgoeddeskundige

Tijdens de cursus Omgevingswet voor Vastgoeddeskundige behandelen we een breed scala aan onderwerpen waarmee jij actief aan de slag gaat. Naast de omgevingswet behandelen we ook andere onderdelen van het recht.

De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

 

Inleiding in het recht

Ontdek de basisprincipes van het rechtssysteem. Maar ook hoe het rechtssysteem is onderverdeeld en op welke wijzen het recht ingedeeld kan worden. 

 

Staatsrecht & algemeen bestuursrecht

Leer tijdens de cursus Omgevingswet meer over de fundamenten van de overheidsstructuur en het bestuur, inclusief de organisatie van de overheid, bevoegdheden van overheidsorganen en regels voor handelen van de overheid.

 

Bouwen, milieu, natuur, bodem, geluid, lucht, water 

Krijg inzicht in de specifieke aspecten van bouwen en milieu. De onderwerpen zoals bodemkwaliteit, geluidsniveaus en waterbeheer worden hierin behandeld.

 

Behaal je SVM NIVO certificaat

De cursus Omgevingswet voor de Vastgoeddeskundige biedt ondersteuning in deze sector en maakt je klaar om een belangrijke rol te vervullen in dit vakgebied.   

Wil je na het afronden van de cursus het officieel erkende SVM NIVO certificaat behalen? Dan kun je je aanmelden voor het examen. Je kunt  doorlopend examen doen. De examenplaatsen liggen verspreid over Nederland. Je kunt een plaats uitzoeken die bij jou in de buurt ligt. Meer uitleg hierover ontvang je bij je lesmateriaal.

Wanneer je het examen met een voldoende hebt afgesloten, dan ontvang jij je officiele SVM NIVO certificaat.

 

 

DIPLOMA

Diploma cursus Omgevingswet voor de Vastgoeddeskundige

Je kunt doorlopend examen doen voor het officiële SVM NIVO certifcaat.  Deze examenplaatsen liggen verspreid over Nederland. Je kunt een plaats uitzoeken die bij jou in de buurt ligt.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar SVM NIVO. 


SVM NIVO
Fultonbaan 80
3949 NE Nieuwegein
Telefoon: (030) 602 30 60
Internet: www.svmnivo.nl

Bij de cursus tref je de specifieke exameninformatie aan.

Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

 

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. Maar met een vooropleiding op minimaal VMBO/HAVO-niveau heb je grotere kans van slagen.

 

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Omgevingswet voor de Vastgoeddeskundige valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze cursus Omgevingswet voor de Vastgoeddeskundige uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Omgevingswet voor de Vastgoeddeskundige, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

 

Lesmateriaal

Voor deze opleiding heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Alleen dien je een actueel wetboek aan te schaffen (kosten: circa € 50). 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de cursus Omgevingswet voor de Vastgoeddeskundige staat een studieduur van 2 maanden bij een gemiddeld studietempo van acht uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Omgevingswet voor de Vastgoeddeskundige
€299,00
of  2x 164,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€299,00
of  2x 164,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!