Linux  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Linux
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
519,00
of 
6 x €95,50
 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Betreed de boeiende wereld van Linux

Stap binnen in de veelzijdige wereld van Linux! Hier maak je kennis met het fundament van talloze moderne technologische toepassingen. Met deze Linux cursus maak je een fascinerende reis door de essentie, het gebruik en de ontwikkeling van Linux. Ontdek hoe dit besturingssysteem de manier waarop we omgaan met computers en software volledig kan transformeren. 

In de huidige digitale samenleving is kennis van besturingssystemen van onschatbare waarde. Linux is een technologie die de mogelijkheid biedt om krachtige, veilige en flexibele computeromgevingen te creëren. De vraag naar professionals met Linux-expertise groeit gestaag.  

Of je nu een achtergrond hebt in techniek, een nieuwsgierige geest bezit, of simpelweg geïntrigeerd bent door de mogelijkheden die Linux biedt, begin vandaag nog met de Linux cursus en verken deze revolutionaire wereld.  

 

Linux cursus: een wereld vol innovatie 

Ben jij iemand die altijd op zoek is naar nieuwe kennis en vooruitgang? Heb je een passie voor innovatieve technologieën en geloof je in de kracht van grensverleggende ideeën? Of ben je gewoonweg op zoek naar een boeiende nieuwe uitdaging binnen een opwindend vakgebied? Dan is de Linux cursus absoluut geschikt voor jou!  

Of je nu al ervaring hebt met Linux of helemaal nieuw bent met dit besturingssysteem, deze cursus Linux biedt een veelzijdig programma dat aansluit bij jouw ambities.  

Het maakt niet uit of je je carrière wilt versterken in softwareontwikkeling, systeembeheer of netwerktechnologie.  

 

Bouw en beheer je eigen Linux-server 

In deze cursus Linux verwerf je een stevige basis in het open source besturingssysteem. Gedurende de lessen leer je stap voor stap de essentiële vaardigheden die nodig zijn voor een effectieve omgang met Linux. Deze cursus heeft als hoogtepunt het zelfstandig opzetten en beheren van een Linux-server.  

Tijdens de cursus Linux leer je over uiteenlopende onderwerpen die cruciaal zijn voor een goed begrip hierover.  

Je begint met het verkennen van Virtual Box, een platform dat je in staat stelt virtuele omgevingen te creëren en te beheren. Daarna verdiep je je in de Command Line Interface (CLI), waarbij nuttige commando's worden aangereikt om je werkzaamheden doeltreffender te maken.  

 

Een uitgebreide kennismaking met Linux 

Verder leer je in de cursus Linux over softwarebeheer, automatisering en scripting, waarmee je ontdekt hoe je software effectief beheert en routinehandelingen automatiseert.  

Daarnaast ontdek je bestandsserverconfiguraties, het opzetten van een webserver en krijg je inzicht in geavanceerdere onderwerpen zoals diskdump voor systeemherstel.  

Met deze opgedane kennis uit de Lunix cursus ben je klaar om je eigen Linux-omgeving te ontdekken en optimaal te benutten.  


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Linux cursus

In de Linux cursus komen diverse onderwerpen aan bod. Enkele van deze onderwerpen zijn:  

 • Virtual Box
 • CLI, handige commando’s  
 • Vi, man-pagina’s, targets, software-management  
 • Remote beheer, devices  
 • Softwarebeheer, automatiseren van handelingen, scripting  
 • Scripting: variabelen, if-then-else en loops  
 • Samba, NFS, Apache en FTP  
 • Diskdump, Joomla! en Webmin  
DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Linux valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Linux uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Linux, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de Linux opleiding staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Linux
€519,00
of  6x 95,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€519,00
of  6x 95,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!