Casemanager Regie op Verzuim  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Casemanager Regie op Verzuim
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
869,00
of 
9 x €106,50
 • Met begeleiding van vakdocent
 • Praktijkgerichte opdrachten
 • Leer alle facetten van verzuim
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Opleiding Casemanager Verzuim: Krijg verzuim onder controle

Verzuim op de werkvloer is een uitdaging die elke organisatie wel eens heeft meegemaakt. Het is een complex en kostbaar probleem. De opleiding Casemanager Regie op Verzuim biedt de uitkomst. Zonder kennis van verzuimmanagement loop je namelijk de kans mis om deze situaties proactief aan te pakken, medewerkers adequaat te ondersteunen en de juiste stappen te ondernemen om verzuim te minimaliseren.

 

Dit leer je tijdens de opleiding:

 Arbeidsrecht en sociale zekerheid: Basiskennis arbeidsovereenkomsten en wetgeving.

 Effectief casemanagement: Rol van de casemanager en samenwerking met bedrijfsartsen.

 Verzuimkostenanalyse: Analyse van kosten en baten van verzuim.

 Organisatie en communicatie: Kennis van organisatievormen en communicatievaardigheden.

Conflicthantering: Vaardigheden in het beheren van conflicten

 

Nieuwsgierig geworden?

Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles

Zet die eerste stap in jouw (nieuwe) carrière als casemanager verzuim!

 

Word een onmisbare schakel tussen instanties

Na het volgen van de opleiding Casemanager Regie op Verzuim ben je de onmisbare schakel tussen werkgever, arbodienst, verzekeraar, UWV en specialisten zoals de bedrijfsarts en arbeidsdeskundige. Deze cursus biedt je de kennis en tools om een cruciale rol te spelen in het welzijn van medewerkers en de optimalisatie van bedrijfsprocessen.

 

Voor wie is de opleiding Casemanager Verzuim geschikt?

Deze opleiding tot Casemanager Verzuim is geschikt voor iedereen die een rol speelt in het beheren van verzuim binnen een organisatie. Dit kan variëren van HR-professionals tot leidinggevenden en bedrijfsartsen.

Als je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en uitvoeren van verzuimbeleid, geeft deze opleiding je de tools om je taken efficiënter en effectiever te vervullen.

Of je nu al ervaring hebt op dit gebied of nieuw bent in het vak, de opleiding biedt een goede basis en praktische kennis die direct toepasbaar is in de dagelijkse praktijk.

 

Leer verzuim effectief te beheren binnen een organisatie

De opleiding Casemanager Regie op Verzuim leert je de kennis en vaardigheden om verzuim binnen een organisatie effectief te beheren. De casemanager is de 'spin in het web' tussen alle partijen die betrokken zijn bij een verzuimende werknemer. Dit omvat onder andere de werkgever, arbodienst, verzekeraar, het UWV en specialisten zoals de bedrijfsarts en arbeidsdeskundige.

 

Pak verzuim op een gestructureerde manier aan

Als Casemanager Verzuim ben jij het aanspreekpunt, geef je advies en schakel je op tijd de juiste partijen in. Na afronding van de opleiding ben je in staat om verzuim op een professionele en gestructureerde manier te managen, wat resulteert in een gezondere werkomgeving en een efficiënter bedrijfsproces.

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma opleiding Casemanager Regie op Verzuim

De opleiding Casemanager Regie op Verzuim bestaat uit de volgende drie onderdelen:

 

Arbeidsrecht en sociale zekerheid:

Je verdiept je in de verschillende aspecten van arbeidsovereenkomsten en arbeidsverhoudingen. Je krijgt inzicht in de rol van de ondernemingsraad en het ontslagrecht en leert over arbeidsongeschiktheid en de relevante sociale wetgeving.

 

Casemanagement verzuim:

Dit onderdeel van de opleiding behandelt onder andere de functie van de casemanager, verzuimbegeleiding, duurzame inzetbaarheid en samenwerking met de bedrijfsarts. Ook komen psychische klachten, de kosten en baten van verzuim, sturen op organisatieniveau en casuïstiek aan bod.

 

Personeel, organisatie en communicatie:

Je leert meer over organisatievormen, belangrijke ontwikkeling op personeelsgebied, marketingbegrippen en journaalposten opstellen. Daarnaast komt schriftelijke- en mondelingen communicatie en conflicthantering aan bod.

 

De opleiding Casemanager Regie op Verzuim bereid jou voor om een belangrijke rol te spelen in het verzuimmanagement binnen jouw organisatie. Schrijf je vandaag nog in en zet de eerste stap naar een efficiënter en gezonder werkklimaat!

 

DIPLOMA

Diploma

Deze opleiding kun je afronden met een twee officiële Associatie examens en één NHA-examen.

De examens worden flexibel per computer afgenomen en je kunt zelf aangeven wanneer je het examen wenst af te leggen. De examenplaatsen liggen verspreid over Nederland. Je kunt een plaats uitzoeken die bij jou in de buurt ligt.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar de Associatie voor Examinering.

associatie

Postbus 1230
3800 BE Amersfoort
Telefoon: (033) 461 21 59
Internet: associatie.nl

 

Aanmelding NHA-examen

Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding 

De opleiding is een aanvulling voor HR medewerkers, HR professionals en medewerkers in het vakgebied verzuim en sociale zekerheid, bijvoorbeeld als casemanager, leidinggevende of arbeidsdeskundige.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Casemanager Regie op Verzuim valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de leszending in delen thuis. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met de opleiding Casemanager Regie op Verzuim kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de opleiding Casemanager Regie op Verzuim, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Deze opleiding Casemanager Regie op Verzuim duurt 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Casemanager Regie op Verzuim
€869,00
of  9x 106,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€869,00
of  9x 106,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!