Basisopleiding Geestelijk Verzorger  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Basisopleiding Geestelijk Verzorger
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
899,00
of 
16 x €62,00
 • Begeleiding van vakdocenten
 • Uitgebreid studieprogramma
 • Leer in je eigen tempo
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 16 maanden
ALGEMEEN

Geestelijk Verzorger: Word een steunpilaar in moeilijke tijden 

Wil jij mensen ondersteunen die worstelen met grote levensvragen en bezig zijn met een zoektocht naar betekenis en doel in hun leven? Deze basis opleiding tot Geestelijk Verzorger biedt jou de kans om je te verdiepen in dit werkveld.

Leer hoe je mensen kunt helpen antwoorden te vinden op vragen over geloof, de betekenis van het leven, verlies, ziekte of andere ingrijpende gebeurtenissen. Als geestelijke verzorger ga jij na het volgen van deze opleiding mensen helpen om te gaan met moeilijke situaties en biedt hun de nodige steun.

 

Dit kun je verwachten van de Basisopleiding Geestelijk Verzorger

 Communicatie: Ontwikkel vaardigheden die je helpen om empathisch te communiceren met mensen in moeilijke situaties.

 Filosofie en levensbeschouwing: Verdiep je in diverse culturele en spirituele achtergronden.

 Rouwbegeleiding: Krijg inzicht in rouwfases en leer hoe je praktisch kunt helpen.

 Theologische kennis: Bestudeer christelijke overtuigingen en theologische vragen voor passende spirituele begeleiding.

 

Nieuwsgierig geworden?

Bekijk het volledig studieprogramma en volg direct een gratis proefles!

De eerste stap naar een carrière als geestelijk verzorger heb jij al gezet!

 

Ondersteun mensen op spiritueel en emotioneel gebied

De basisopleiding Geestelijk Verzorger is ideaal voor mensen die interesse hebben in het bieden van spirituele, emotionele en fundamentele ondersteuning aan anderen. Of je nu werkzaam bent in de zorg, het onderwijs of de sociale sector of gewoon een sterke interesse hebt in geestelijke verzorging, deze opleiding Geestelijk Verzorger biedt waardevolle inzichten en vaardigheden.

De opleiding is geschikt voor iedereen die wil bijdragen aan het welzijn van anderen door hen bijvoorbeeld te helpen omgaan met moeilijke levensvragen en ingrijpende gebeurtenissen.

 

Verdieping in geestelijke verzorging

Als geestelijk verzorger werk je met mensen die worstelen met diepgaande levensvragen en zingeving. Dit omvat uiteenlopende onderwerpen zoals geloof, de betekenis van het leven en het omgaan met verlies en ziekte.

Je leert hoe je empathisch kunt communiceren, vanuit meerdere standpunten en overtuigingen. Vanuit daar kun je inspelen op de emotionele en spirituele behoeften van mensen.

Deze basisopleiding biedt een goede basis voor het voeren van gesprekken over levensvragen, zingeving en existentiële thema's. Om te mogen werken als geregistreerd geestelijk verzorger, gelden aanvullende eisen.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Basisopleiding Geestelijk Verzorger

Tijdens de Basisopleiding Geestelijk Verzorger behandelen we een breed scala aan onderwerpen waarmee je actief aan de slag gaat. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

 

Inleiding in de geestelijke verzorging

Er wordt gestart met een eerste kennismaking met het beroep van geestelijk verzorger. Je leert over de rol van geestelijk verzorgers, de verschillende werkvelden en het takenpakket.

 

Filosofie & levensbeschouwing

Tijdens deze module van de opleiding Geestelijk Verzorger ga je je verdiepen in filosofische en levensbeschouwelijke perspectieven om diverse culturele en spirituele achtergronden beter te begrijpen.

 

Theologie

Bestudeer christelijke overtuigingen en krijg inzicht in theologische vragen. Onderwerpen zoals passende spirituele begeleiding, christelijke ethiek en sacramenten staan centraal.

 

Rouwbegeleiding

Het onderdeel Rouwbegeleiding van de opleiding Geestelijk Verzorger leert je hoe je mensen kunt ondersteunen die een verlies hebben geleden. Je krijgt inzicht in de rouwfases en hoe je empathisch kunt reageren. Zo kun je rouwenden op een praktische manier helpen.

Met deze basisopleiding leg je een stevige basis voor verdere verdieping in de geestelijke verzorging en draag je bij aan het welzijn van mensen in moeilijke tijden.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

 

Examen:

Deze opleiding kun je afronden met een theorie- en praktijkexamen. Het theorie-examen kun je, wanneer jij er klaar voor bent, dagelijks afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Het praktijkexamen is een opdracht die je thuis uitvoert.

Ben je geslaagd voor beide examens én heb je alle huiswerkopgaves afgerond met een voldoende (5,5 of hoger), dan ontvang je van ons het NHA Instituutsdiploma.

 

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

 

Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

 Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Basisopleiding Geestelijk Verzorger valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de leszending in delen thuis. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met de opleiding Basisopleiding Geestelijk Verzorger kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de opleiding Basisopleiding Geestelijk Verzorger, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de Basisopleiding Geestelijk Verzorger staat een studieduur van 16 maanden bij een gemiddeld studietempo. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Basisopleiding Geestelijk Verzorger
€899,00
of  16x 62,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€899,00
of  16x 62,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!