Je hebt nog geen opleiding als favoriet toegevoegd.

077 - 30 67 000
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis studiegids

Klinische Psychologie 1 en 2

Klinische Psychologie 1 en 2
Gratis proefles
Inschrijven
12x
55,00
of ineens
€1198,00 €599,00
ALGEMEEN

Gezond en ongezond gedrag herkennen? Volg de opleiding Klinische Psychologie 1 en 2

Waarom schudt de ene persoon tegenslag moeiteloos van zich af en is een ander na een echtscheiding totaal gevloerd? Wat is het verschil tussen een burn-out en een depressie? Waarom ontspoort bij de één een woordenwisseling, terwijl de ander met iedereen vrienden is? Volg Klinische Psychologie 1 en 2 en vind de antwoorden op deze vragen.

 

Klinische psychologie: op de praktijk gebaseerd

Aan de hand van praktijkvoorbeelden leer je menselijk gedrag begrijpen. Leer begrijpen waarom de ene puber anders reageert dan de andere. Waarom botsen sommige mensen en andere niet?

 

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus Klinische Psychologie 1 en 2 is ontwikkeld voor mensen die vanuit hun beroep of vanuit persoonlijke interesse meer willen weten over klinische psychologie of afwijkend, slecht-aangepast gedrag.

De cursus is voor vrijwel iedereen interessant:

 • van ouders tot inrichtingswerkers;
 • van ordehandhavers tot onderwijzers;
 • van verplegers tot stressmanagers;
 • van huisartsen tot personeelsfunctionarissen.

 

Anorexia, angststoornissen

Alle gebieden van de klinische psychologie komen aan bod. Leer bijvoorbeeld meer over agressie, over dwang, anorexia, verslaving en angst.

Drie praktijkdagen maken onderdeel uit van deze cursus.

 

Erkend door beroepsvereniging NFG

Door het volgen van deze praktijkdagen en het met goed gevolg afleggen van het theorie-examen kun je in aanmerking komen voor het certificaat Klinische Psychologie van Psychodidact. Dit certificaat wordt officieel erkend als na- en bijscholing door de beroepsvereniging Nederlandse Federatie Gezondheidszorg.

 

Na deze cursus verder studeren?

Het certificaat Klinische psychologie geeft recht op vrijstelling voor de module Klinische psychologie van de opleiding SNRO HBO-Opleiding Psychosociaal Counselor (OPC).

Leer meer over alle facetten van gedrag en kies voor Klinische Psychologie 1 en 2.

 

PROGRAMMA

Studieprogramma Klinische Psychologie 1 en 2

Aan bod komen o.a. de volgende onderwerpen:

 • emoties en gevoelens;
 • agressieproblematiek;
 • angststoornissen;
 • depressies, burnout en overspannenheid;
 • seksuele disfuncties en stoornissen;
 • drang, dwang en psychose;
 • anorexia en boulimia nervosa;
 • verslavingsproblematiek;
 • persoonlijkheidstoornissen.


Inclusief drie unieke praktijkdagen (bij het lesgeld inbegrepen!)

Deze cursus op HBO-niveau wordt aangeboden in samenwerking met Psychodidact, één van de meest vooraanstaande opleidingsinstituten van Nederland op het gebied van communicatie en psychologie. Door deze samenwerking zijn wij in staat om bij de cursus een aantal unieke praktijkdagen aan te bieden. Centraal hierin staan het concept (de achterliggende gedachte), de structuur (hoe verhouden zich de verschillende ziektebeelden tot elkaar) en de praktijk (de toepassing binnen het werkveld). Natuurlijk is er ook volop ruimte om jouw vragen met betrekking tot de lesstof te beantwoorden. Deze praktijkdagen worden gehouden in regio 's-Hertogenbosch.


Erkend door beroepsvereniging NFG!

Door het volgen van deze praktijkdagen en het met goed gevolg afleggen van het theorie-examen kun je in aanmerking komen voor het certificaat Klinische Psychologie van Psychodidact.


Dit certificaat wordt officieel erkend als na- en bijscholing door de toonaangevende beroepsvereniging binnen de gezondheidszorg: NFG.
Ook geeft dit certificaat recht op vrijstelling voor de module Klinische Psychologie binnen onze SNRO HBO opleiding Psychosociaal Counselor (OPC).

DIPLOMA

Diploma Klinische Psychologie 1 en 2

Je ontvangt het officiële instituutsdiploma van de NHA, als je het examen met goed gevolg heeft afgelegd.

Of je ontvangt het officieel erkende studiecertificaat van Psychodidact als je het NHA-examen met goed gevolg heeft afgelegd en tevens actief aan alle praktijkdagen hebt deelgenomen. Dit certificaat is erkend als na- en bijscholing door NFG.

Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

ZO STUDEER JE

Persoonlijke begeleiding via internet

Wanneer je kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er niet alleen voor.  Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les voorzien van eventuele vragen. Deze stuur je per post of via internet naar jouw docent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een beoordeling. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! Wanneer je start met deze opleiding, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Studeer in je eigen tempo

Je ontvangt deze beroepsopleiding compleet thuis. Je bepaalt dan zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze beroepsopleiding kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde beroepsopleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Lesmateriaal

Voor deze opleiding heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Daarnaast ontvang je gratis een fraaie ringband om je lessen in te bewaren. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.

STUDIEDUUR

Studieduur

12 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook in een hoger tempo studeren. Dit verkort uiteraard de cursusduur. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Studietijd

Per week kun je rekenen op 4 tot 6 uur.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Klinische Psychologie 1 en 2
12x €55,00 of ineens €1198,00 €599,00
Inschrijven
Met hulp
12x 55,00
of ineens €1198,00 €599,00
Inschrijven
Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen op proef
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!