Je hebt nog geen opleiding als favoriet toegevoegd.

077 - 30 67 000
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis studiegids

Gimp/Photoshop

Gimp/Photoshop
Gratis proefles
Inschrijven
8x
30,00
of ineens
€438,00 €219,00
ALGEMEEN

Foto’s professioneel bewerken? Volg de cursus Gimp/Photoshop

Heb je net een foto gemaakt, is de kwaliteit net niet goed genoeg en wil je de achtergrond bewerken. Herkenbaar? Met het gratis bewerkingsprogramma Gimp bewerk je het beeld (‘photoshoppen’) en maak je foto’s nóg beter.

Met een beeld- of fotobewerkingsprogramma kun je foto’s bewerken. De kwaliteit verbeteren, kleuren ophelderen, elementen toevoegen of verwijderen, beelden samenvoegen en gezichten retoucheren: beeldbewerken, ook wel ‘photoshoppen’ genoemd, heb je snel onder de knie.

Opstap voor Photoshop

Gimp is een gratis programma en is zeer interessant wanneer je met beeldbewerking wilt beginnen. Wanneer je dat wenst, stap je daarna gemakkelijk over op het uitgebreidere, maar ook duurdere programma Adobe Photoshop.

Met een beetje vaardigheid kun je zo een willekeurig gezicht op het lijf van een ander ‘fotosoepen’. Het is echt geen rocket science. Je hebt alleen wat handigheidjes nodig.

Techniek en creativiteit

In de cursus Gimp krijg je alle technieken en mogelijkheden van het programma vlot onder de knie.

Je leert afbeeldingen retoucheren, componeren en construeren. Je vergaart kennis over de opbouw en resolutie van bitmapafbeeldingen en je ontdekt hoe je de kwaliteit van beeldmateriaal kunt verhogen.

Ook interessant: in de cursus is er volop aandacht voor creativiteit. Je beoordeelt foto’s op technische aspecten, kleur en compositie. Waarom vinden we de ene foto mooier dan de ander? Welk gevoel roept een foto op? Hoe maak je een goede ‘fotosoep’ (grappige bewerking van een foto).

Praktische opdrachten

De cursus Gimp/Photoshop is zeer praktisch. Je sluit elk hoofdstuk af met een opdracht waarin je de behandelde techniek in de praktijk brengt en waarin je jouw creativiteit goed kwijt kunt.

Amateurfotograaf

Na de cursus heb je gedegen basiskennis over de techniek van beeldbewerking. Je beschikt over voldoende vaardigheden om beroepsmatig beeld te bewerken. Ook als amateurfotograaf is de cursus Gimp/Photoshop een goede keuze. Met goede foto(na)bewerking haal je met deze cursus nog meer voldoening uit je hobby.

Volg de cursus Gimp/Photoshop en haal meer uit beeld.

PROGRAMMA

Studieprogramma Gimp/Photoshop

De kennismaking

De cursus Gimp leert je de technieken van het retoucheren van foto's, het componeren van afbeeldingen en het construeren van afbeeldingen. De gratis verkrijgbaarheid vanaf meerdere bronnen voor uiteenlopende besturingssystemen zoals Microsoft Windows of Apple's Mac OS X maakt werken met Gimp uniek. Zowel beginners als gevorderden kunnen ermee uit de voeten.

Bitmaps

Werken met een bitmapgeoriënteerd programma zoals Gimp vereist kennis van de opbouw van bitmapafbeeldingen. Deze bestaan namelijk uit pixels (beeldpuntjes) die elk informatie bevatten over kleur en transparantie van de afbeelding. Alle pixels bij elkaar vormen een afbeelding, waarbij geldt; hoe meer pixels hoe hoger de resolutie.

Aan de slag

met de cursus Gimp leer je een keur aan technieken die handig zijn, maar vooral ook van belang om de kwaliteit van afbeeldingen te optimaliseren:

  • maskers en selecties; delen van afbeeldingen bewerken, zonder de gehele afbeelding te veranderen;
  • kleuren, palet en kleurdiepte;
  • lagen;
  • foto's monteren;
  • tekenen: Het zelf toevoegen van elementen met behulp van kwasten, potloden en sprays.

Creatieve inleving

Je leert de volledige techniek van het bijwerken of aanpassen van afbeeldingen. Maar ook de creatieve inleving bij de beoordeling van foto's komt aan bod. Naast het technisch bekijken van een foto leer je beelden te beoordelen en gevoel te krijgen voor kleuren en compositie. Het beheersen van het Gimp-pakket staat los van je eigen creativiteit. Daarom wordt aan de hand van creatieve voorbeelden de techniek uitgelegd. Elk hoofdstuk van de cursus Gimp sluit af met een opdracht waarin je de behandelde techniek gebruikt en je eigen creativiteit oefent.

Wat kun je aan het einde van deze cursus?

Wat we heel belangrijk vinden, is dat we je een gedegen basiskennis leren van de techniek beeldbewerking. Zo kun je jezelf zelfstandig verder ontwikkelen op het gebied van beeldbewerking. Laat je op een gedegen wijze door dit gratis pakket met eindeloos veel mogelijkheden begeleiden. De cursus Gimp is een aanrader, zowel voor privégebruik als beroepsmatig (DTP).

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift Gimp/Photoshop

Een NHA getuigschrift kun je aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. Enige ervaring met de computer is gewenst.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

ZO STUDEER JE

Persoonlijke begeleiding via internet

Wanneer je kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er niet alleen voor.  Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les voorzien van eventuele vragen. Deze stuur je per post of via internet naar jouw docent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een beoordeling. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! Wanneer je start met deze opleiding, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Studeer in je eigen tempo

Je ontvangt deze beroepsopleiding compleet thuis. Je bepaalt dan zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze beroepsopleiding kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde beroepsopleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Lesmateriaal

Voor deze opleiding heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Daarnaast ontvang je gratis een fraaie ringband om je lessen in te bewaren. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.

Deze opleiding kan worden gevolgd op computers met zowel Windows als Macintosh als besturingssysteem.

STUDIEDUUR

Studieduur


4 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

LESGELD
Gimp / Photoshop
8x €30,00 of ineens €438,00 €219,00
Inschrijven
Met hulp
8x 30,00
of ineens €438,00 €219,00
Inschrijven
Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

  • Nu 50% korting op het lesgeld!
  • 15 dagen op proef
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!