Game Developer  

Tijdelijk met GRATIS tablet 10% korting met 'lente10'
Game Developer
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
599,00
of 
6 x €110,00
4.5/5

Beoordeeld door 4 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Ontwikkel je eigen 3D games met de Game Developer opleiding!

Games ontwikkelen, het is een droom van velen. Jouw personages komen tot leven in de virtuele wereld en gaan de strijd aan met het kwaad! Of ben je niet van de RPG en meer van de simulatie of FPS games? Heb jij geen idee wat een RPG, FPS of NPC is? Geen zorgen! De opleiding start bij de basis en is daarmee geschikt voor iedereen. Al je ideeën voor een game ga je omzetten naar realiteit wanneer je kiest voor de Game Developer opleiding. Je gaat namelijk leren om je eigen 3D games te ontwikkelen met het (gratis) programma Unity.

Van het verhaal tot de muziek, alles komt aan bod tijdens deze Game Developer opleiding. Zo kun jij na het afronden van de studie een waanzinnig mooi spel geheel naar jouw wens creëren. Nog nooit een spel ontwikkeld? Geen probleem! Stap voor stap krijg je dit uitgelegd. Iedereen is in staat zijn eigen virtuele wereld te creëren. Jij dus ook!

 

Game Developer: opleiding naar het ontwikkelen van de ultieme game

Heb jij altijd al een game willen ontwikkelen? Ben jij dol op designen? Of heb jij gewoon een waanzinnig goed idee voor hét ultieme spel? Dan is de opleiding Game Developer echt wat voor jou! Jij gaat leren hoe je een spel van begin tot eind ontwikkelt. Stap voor stap word je meegenomen in de wereld van game ontwikkeling. En leer je hier alles op een laagdrempelige manier over. 

Ben jij een gamer? Dan heb je vast regelmatig kritiek op games. Bijvoorbeeld over de onduidelijke verhaallijn of een avatar die niet doet wat jij wilt. Herkenbaar, of niet? Kritiek is niet langer nodig, want wanneer je kiest voor de Game Developer opleiding dan ben jij in staat om een eigen 3D game te ontwikkelen die volledig aan jouw eisen voldoet. Nooit meer dat vervelende muziekje op de achtergrond tijdens een spannende scene. Of die irritante NPC die te pas en te onpas door het beeld loopt. Nee, jouw game wordt perfect. Jouw keuzes qua ontwerp staan centraal. En daarmee creëer jij dé ultieme game waar je geen genoeg van kunt krijgen.

De opleiding Game Developer begint bij de absolute basis. Je hebt geen specifieke voorkennis nodig om te starten. Stapsgewijs leer je nieuwe onderdelen van Unity totdat je uiteindelijk je eigen spel hebt ontwikkeld. 

 

Van scripting tot user interface

Leer stap voor stap een volledige 3D game te ontwikkelen met deze opleiding. Game Development leer je het beste door de geleerde theorie direct in de praktijk toe te passen. Daarom ga je in deze Game Developer opleiding aan de slag met het programma Unity.

Je gaat aan de slag met scripting, assets, animaties en particals. Ook leer je meer over het gebruik van geluid en muziek om een game te verrijken en de gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast ga je dieper in op onderwerpen als user interface, belichting, scenes en data.

Wanneer je klaar bent met de opleiding dan kun jij je eigen 3D game maken. Een visueel ijzersterke game met een schitterend design, spectaculaire muziek en een unieke verhaallijn geheel naar jouw idee.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

In de Game Developer opleiding (3D met Unity) komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Game Objects en Componenten
 • Scripting
 • Assets
 • Muziek en Geluid
 • User interface
 • Belichting
 • Animaties
 • Scenes

Betreed de bijzondere gamewereld en zet je eerste stappen als Game Developer met deze opleiding!

 

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Game Developer, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Game Developer

Een goede studie voor beginners, je leert de basics. Hierna kun je waarschijnlijk met wat boekjes verder. Ik ben in iedergeval tevreden.

8/10
Game Developer

Goede studie veel informatie. Goede docenten die duidelijke uitleg geven. Studie wel heel theoretisch. En bestanden die games bevatten zijn moeilijker doof te sturen

8/10
Game Developer

Duidelijke cursus, prettige manier van stof aanbieden

10/10
Game Developer

Ik vind deze cursus geweldig! Het leert je de basis van het ontwikkelen, en door de basis te leren kan je daarna nog verder gaan! De docent Ferdie Swinkels is ook fijn. Al met al een top cursus.

DIPLOMA

Diploma

Na afloop van deze opleiding kun je het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kun je voor € 29,- aanvragen. Dat kan wanneer je de cursus hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de cursus ben je dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

 

Vooropleiding

Voor de opleiding Game Developer is geen specifieke vooropleiding vereist.

 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Game Developer valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de leszending in delen thuis. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met de opleiding Game Developer kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de opleiding Game Developer, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de Game Developer opleiding staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Game Developer
€599,00
of  6x 110,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€599,00
of  6x 110,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Een goede studie voor beginners, je leert de basics. Hierna kun je waarschijnlijk met wat boekjes verder. Ik ben in iedergeval tevreden.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!