Art Director  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Art Director
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
919,00
of 
18 x €56,50
 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 18 maanden
ALGEMEEN

Art Director opleiding: Ontdek deze creatieve wereld

Stap binnen in de dynamische wereld van de Art Director met deze opleiding! Hier ontdek je de sleutelrol die art directors spelen binnen de creatieve industrie, waar ze teams leiden die zich richten op het ontwerpen en realiseren van visuele creaties.  

Art directors zijn in diverse sectoren van de creatieve wereld onmisbaar geworden. Het is van cruciaal belang dat zij niet alleen de kunst van leidinggeven beheersen, maar ook actief kunnen meewerken met het creatieve team. 

Deze Art Director opleiding bereidt je voor op de fascinerende baan van Art Director. Een wereld waar je geen genoeg van zult krijgen.   

 

Wat doet een Art Director? 

Wat doet een Art Director eigenlijk? Deze opleiding tot Art Director laat je alles ontdekken over dit interessante beroep.  

Een Art Director werkt in de creatieve wereld. Ze bedenken hoe verschillende beelden goed samenkomen. De Art Director leidt een team en zorgt ervoor dat iedereen goed samenwerkt. Ze houden de visie van het project in de gaten en zorgen ervoor dat de boodschap duidelijk blijft. 

In deze Art Director opleiding leer je alles wat komt kijken bij dit vak, zodat je optimaal bent voorbereid voor een functie in deze creatieve wereld. 

 

Een boeiende uitdaging in de wereld van design en creatie 

Ben jij iemand die gedreven wordt door creativiteit en innovatie? Geloof jij in de kracht van visuele expressie en wil je de vaardigheden verwerven om leiding te geven aan en samen te werken met een creatief team? Of ben je simpelweg op zoek naar een boeiende nieuwe uitdaging in de wereld van design en creatie? Dan is de opleiding Art Director zeker iets voor jou!  

Of je nu al ervaring hebt in de creatieve sector of helemaal nieuw bent in dit vakgebied, deze opleiding biedt een veelzijdig programma dat perfect aansluit bij jouw ambities. Of je nu je carrière wilt ontwikkelen in grafisch ontwerp, digitale media, reclame of andere creatieve disciplines, deze opleiding biedt de benodigde kennis.  

 

Wat is het doel van de Art Director opleiding?  

Binnen de opleiding Art Director krijg je een diepgaande inkijk in de essentiële rol van art directors in de creatieve industrie. Een art director is niet alleen een leider van teams die zich richten op visuele creaties. Hij vervult ook zelf een cruciale functie in het creatieve domein. Deze opleiding heeft als doel jou te voorzien van de nodige vaardigheden om niet alleen te leiden, maar ook actief deel te nemen aan het creatieve proces.  

 

Van Photoshop tot InDesign 

Om als art director aan de slag te kunnen moet je een breed scala aan vaardigheden bezitten.   

Je start deze opleiding tot Art Director daarom met het ontdekken van de grafische programma’s. In de module Photoshop leer je niet alleen de gereedschappen en selectietechnieken kennen, maar ontdek je ook de wereld van lagen, kleuraanpassingen en zelfs animaties.  

Vervolgens duik je in Illustrator, waar je het tekengebied verkent, werkt met diverse penselen en lijnen, en kleursystemen en vectorontwerpen onder de knie krijgt. De module InDesign richt zich op de gereedschappen van dit programma, tekst- en afbeeldingskaders, kleurgebruik en essentiële ontwerpkeuzes voor drukwerk.   

 

Duik in de wereld van UX Design met deze Art Director opleiding 

Naast grafische vormgeving duik je ook in de wereld van gebruikservaringen. De UX Designer module biedt inzicht in het designaspect van UX, inclusief kennismaking met Figma en de theoretische basis van ontwerpen.   

Naast grafische programma’s en UX Design, ga jij aan de slag met timemanagement. Je verkent de essentie van tijd en tijdsbeheer, zowel op persoonlijk als organisatorisch niveau.  

Deze opleiding Art Director vormt je tot een veelzijdige art director, uitgerust met theoretische inzichten en praktische vaardigheden om de creatieve wereld te betreden en vorm te geven.  


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Art Director opleiding

Het studieprogramma van de opleiding Art Director staat boordevol interessante onderwerpen. Je gaat je onderdompelen in een creatieve omgeving waar jij de lead wordt.  

Tijdens de Art Director opleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: 
 

Grafische Vormgeving 

Jij ontdekt de fijne kneepjes van de grafische programma’s Photoshop, Illustrator en InDesign.   
 

UX Design

Je leert meer over het designgedeelte van het vak in de module UX Design. Onder andere de beginselen van Figma en de theorie en principes van ontwerpen komen aan bod.
 

Time Management

Je gaat dieper in op de theorie van tijd en tijdsmanagement. Zowel de persoonlijke als de organisatiedoelstellingen komen aan bod.
 

Hoge korting op Adobe 

Voor deze opleiding Art Director is het belangrijk dat je toegang hebt tot Photoshop, InDesign en Illustrator. Deze programma’s zijn namelijk niet inbegrepen bij deze opleiding. 

Heb je nog geen licentie voor deze grafische programma’s? Wanneer je kiest voor de opleiding Art Director bij NHA, dan krijg je maar liefst 65% korting op het complete pakket van Adobe! 

Op vertoon van jouw inschrijfbewijs kun je zeer voordelig het volledige Adobe abonnement afsluiten. In dit abonnement zit niet alleen de benodigde grafische programma’s voor deze opleiding, maar je krijgt ook onbeperkt toegang tot programma’s als Lightroom en Acrobat. 
 

Figma (gratis) 

Voor de module UX Design werk je met het programma Figma. Dit programma is gratis verkrijgbaar voor zowel MacOS als Windows.  

Tijdens de lessen wordt uitgelegd waar je dit programma kunt vinden en hoe je het installeert en gebruikt.  

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Het theorie-examen kun je dagelijks afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend;
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao.

Ook aanmelden voor het praktijkexamen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 132,50 voor het theorie-examen en € 132,50 voor het praktijkexamen.

Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Art Director valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de leszending in delen thuis. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met de opleiding Art Director kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de opleiding Art Director, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de Art Director opleiding staat een studieduur van 18 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 à 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Art Director
€919,00
of  18x 56,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€919,00
of  18x 56,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!