Autoverkoper  

Tijdelijk met GRATIS tablet 10% korting met LENTE10
Autoverkoper
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
549,00
of 
6 x €101,00
4.5/5

Beoordeeld door 4 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Leer overtuigen, adviseren en auto’s verkopen als een pro met de opleiding Autoverkoper

Een top autoverkoper, dat is wat jij gaat worden! Van het eerste oriënterende gesprek tot de proefrit en het overhandigen van de sleutels, jij kent de weg naar succes. Wanneer je kiest voor de opleiding Autoverkoper, dan behoor jij na het afronden tot het I-segment onder de verkopers. I-segment? Dat is topklasse! Jij kunt adviseren, overtuigen en weet de juiste vragen te stellen. Jouw klant voelt zich gehoord en vertrouwd bij jou. En dat is de sleutel tot succes.

Wil jij die sleutel tot succes voor je klant zijn? Kies dan voor deze opleiding Autoverkoper. Je gaat alles leren over verkooptechnieken, het goed laten verlopen van de proefrit, de onderhandelingen en gerichte vragen stellen. Dit alles gaat van jou een topverkoper maken waarbij klanten zich vertrouwd voelen. En dat ga je weer terug zien in de verkoopresultaten.

 

Haal het maximale uit elk verkoopgesprek

Wil jij klanten de optimale ervaring bieden wanneer zij op zoek zijn naar een auto? En wil jij het maximale halen uit een verkoopgesprek? Leer de behoeften van de klant te vertalen en zijn koopervaring zo goed mogelijk te laten verlopen met deze opleiding. Autoverkopers kennen de technieken waarmee je klanten kunt overtuigen. Door jouw aanpak weet je het vertrouwen te winnen en maakt de klant sneller de keuze om bij jou de auto te kopen en niet bij je concurrent. Zo heb jij altijd een stapje voor op de rest.

Deze Autoverkoper opleiding is geschikt voor iedere (toekomstige) autoverkoper. Heb jij een eigen autozaak? Ook dan is deze opleiding ideaal voor jou én je werknemers. Zo maak je het verschil en sta je binnen no-time bekend als dé autozaak waar je moet zijn voor advies, service, autokennis en klantgerichtheid. Van productkennis tot het inkopen van auto’s, alles komt aan bod.

 

Autoverkoper opleiding: ontdek de verkooptechnieken

Tijdens deze Autoverkoper opleiding leer je de verkooptechnieken en onderhandelingsmethodes speciaal gericht op autoverkoop. Door jouw manier van vragen stellen, jouw oprechte interesse en jouw kennis van zaken weet jij de klant te overtuigen en de perfecte auto te vinden voor hem.

Het overhandigen van de sleutels aan de klant is natuurlijk hét moment. De klant is apetrots en kan niet wachten om weg te rijden. Maar voor jou houdt het hier niet op. Jouw klantgerichtheid en autokennis zorgen ervoor dat die klant altijd zijn weg terug naar jou weet te vinden. Onderhoud nodig? Jouw klant komt naar jou! Een vriend is op zoek naar een auto? Jouw klant zal hem naar jou verwijzen. De aftersales komen dan ook uitgebreid aan bod in deze Autoverkoper opleiding.

 

Combinatiecursus Autoverkoper + Autotechniek

Overtuigen, adviseren en auto’s verkopen als een pro kan alleen als je ook echt verstand hebt van jouw product. Wil je niet alleen de ins en outs van het sales vak leren maar ook jouw product van binnen en buiten kennen? Kies dan voor de voordelige combinatiecursus Autoverkoper + Autotechniek. Op die manier krijg jij ook kennis over de auto’s die je verkoopt. Zo kun jij klanten de optimale ervaring bieden wanneer zij op zoek zijn naar een auto.

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Hoe stel je de juiste vragen zodat je met het perfecte aanbod kunt komen? De juiste vragen stellen is niet zo gemakkelijk en vergt oefening en ervaring. Deze opleiding Autoverkoper gaat je hiermee helpen. Je ontdekt dat het direct ventileren van je eigen mening tijdens een verkoopgesprek niet het gewenste effect heeft. Maar het vragen naar de mening van de klant je juist verder helpt. Dit alles kan het verschil maken tussen verkoop en een klant die naar de concurrent gaat.

Wat komt er nog meer aan bod?

 • Verkoopgesprek
 • Onderhandeling
 • Aftersales
 • Klachten
 • Salesmanagement
 • Productkennis
 • Werkplaats

Ook komt een stukje marketing, financiering en administratie aan bod in deze Autoverkoper opleiding. Zo ben jij niet alleen van alle markten thuis als autoverkoper, maar leg je ook een goede basis als je (ooit) je eigen autozaak wilt beginnen.

 

Combinatiecursus Autoverkoper + Autotechniek

Naast de bovengenoemde onderwerpen ga je in de combinatiecursus Autoverkoper + Autotechniek aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • motoren;
 • de aandrijving;
 • het onderstel;
 • de carrosserie;
 • het motor-elektrisch systeem;
 • de elektronica in de auto.
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Autoverkoper, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Autoverkoper + Autotechniek

De leerstof is goed, compact en duidelijk. Alleen bij de oefenvragen heb al twee keer meegemaakt dat het goede antwoord compleet iets anders is dan dat in de samenvatting letterlijk staat geschreven

8/10
Autoverkoper

Voorafgaande de cursus is de communicatie zeer zorgvuldig geweest. Het belangrijkste is de inhoud van de cursus. Deze ervaar ik als goed. Een enkele keer valt mij wat minder vloeiend knip en plakwerk op. Na het insturen van het huiswerk ontvang je zeer snel een reactie wat uiteraard zeer prettig is. De digitale Eva ondersteuning zie ik niks in maar dat kan voor een ander misschien wel een goed idee zijn. Al met al zeer tevreden met de opleiding en NHA al instituut.

10/10
Autoverkoper + Autotechniek

Pittig, maar prima te doen als je er echt de tijd voor pakt.

10/10
Autoverkoper + Autotechniek

Leuke en leerzame opleiding om te volgen

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

 

Combinatiecursus Autoverkoper + Autotechniek

Heb jij al jouw huiswerk voor het onderdeel Autotechniek ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende gescoord (5,5 of hoger)? En heb jij het bovengenoemde examen voor Autoverkoper afgelegd en hiervoor een voldoende gescoord? Dan kun jij het overkoepelende NHA-instituutsdiploma aanvragen.

 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Autoverkoper valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Autoverkoper uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Autoverkoper, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de  opleiding Autoverkoper staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer studeren. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Combinatiecursus Autoverkoper + Autotechniek

Voor de combinatie opleiding Autoverkoper + Autotechniek staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer studeren. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Autoverkoper
€549,00
of  6x 101,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€549,00
of  6x 101,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Autoverkoper + Autotechniek
€739,00
of  12x 68,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€739,00
of  12x 68,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Pittig, maar prima te doen als je er echt de tijd voor pakt.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!