Transactionele Analyse  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Transactionele Analyse
BGN
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
399,00
of 
6 x €73,50
 • Met begeleiding van vakdocent
 • Praktijkgerichte opdrachten
 • Studeer in je eigen tempo
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Ontdek de kracht van Transactionele Analyse met deze opleiding

Tijdens deze Transactionele Analyse (TA) opleiding leer je meer inzicht te krijgen in de manier waarop je communiceert en relaties opbouwt. Tijdens de opleiding ga je nadenken over je eigen denkpatronen, emoties en handelingen. TA is een praktische methode die je leert te begrijpen hoe je vroegere ervaringen je huidige gedrag beïnvloeden. Met deze inzichten kun je bewustere keuzes maken, wat zorgt voor meer zelfstandigheid en balans in je leven.

 

Dit kun je verwachten van de Transactionele Analyse opleiding:

 Zelfreflectie: Analyseer je eigen denkpatronen, emoties en handelingen om bewuster keuzes te maken.

 Communicatieverbetering: Verbeter je communicatievaardigheden en relatieopbouw door de principes van TA.

 Persoonlijke ontwikkeling: Ontwikkel een dieper begrip van hoe vroegere ervaringen je gedrag beïnvloeden.

 Praktische toepassingen: Leer TA te gebruiken in je eigen leven en werk voor meer zelfstandigheid en balans.

 Ondersteuning voor professionals: Coaches, opvoeders en leidinggevenden kunnen TA-technieken inzetten om anderen te helpen bewuste keuzes te maken en een positieve omgeving te creëren.

 

Nieuwsgierig geworden?

Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles

De eerste stap heb jij al gezet!

  

Voor wie is de opleiding Transactionele Analyse geschikt?

De opleiding Transactionele Analyse is ontworpen voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke ontwikkeling en effectievere communicatie. Of je nu je eigen gedrag beter wilt begrijpen of anderen wilt helpen hun communicatie te verbeteren, deze opleiding biedt de kennis en praktische tools die je nodig hebt.

Voor coaches biedt de Transactionele Analyse opleiding technieken om cliënten bewuste keuzes te laten maken en hun leven in balans te brengen. Opvoeders en docenten kunnen TA gebruiken om beter in te spelen op de behoeften van leerlingen en een positieve leeromgeving te creëren. Leidinggevenden kunnen TA inzetten om teamdynamiek te verbeteren en effectiever te communiceren.

Kortom, als je wilt leren hoe je de principes van Transactionele Analyse kunt toepassen om zowel je eigen leven als dat van anderen te verbeteren, is deze opleiding ideaal voor jou.
 

Meer zelfstandigheid en balans bereiken met TA

Het doel van deze opleiding is om je de kennis en vaardigheden te leren om Transactionele Analyse toe te passen in je eigen leven en werk. Je leert hoe je het kunt gebruiken om meer zelfstandigheid en balans te bereiken, zowel voor jezelf als voor anderen.

Zo maak je kennis met de basisprincipes van Transactionele Analyse en leer je hoe je deze kunt toepassen in diverse contexten. TA is een heldere en praktische methode die inzicht geeft in de invloed van denkpatronen, emoties en reacties op communicatie en relaties. Door te begrijpen hoe onze vroegere ervaringen en momenten uit de kindertijd ons huidige gedrag beïnvloeden, kun je bewustere keuzes maken en effectiever communiceren. 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Transactionele Analyse (TA) opleiding

Tijdens de opleiding Transactionele Analyse behandelen we een breed scala aan onderwerpen waarmee jij actief aan de slag gaat. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

 

Egotoestanden en Strooks:

Je leert in deze module van de opleiding meer over de basis van egotoestanden (ouder, volwassene, kind) en het herkennen van aangeleerde patronen. Daarnaast doe je meer kennis op over de belangrijke drijfveren en motivaties in het leven van een mens.

 

Transacties:

Dit is de kern van Transactionele Analyse. Transacties vormen de brug tussen het interpersoonlijke (buitenkant) en het intrapsychische (binnenkant).

 

Script en ethiek:

De module van de opleiding TA behandelt hoe mensen vastzitten in patronen die ze tijdens hun leven opbouwen. Ook wordt er stilgestaan bij het complexe en persoonlijke element van ethisch handelen en hoe dit individueel wordt beleefd.

 

Werkvelden:

Hoe kan TA worden ingezet bij counseling en coaching? Wat zijn de kenmerken en invloeden binnen management en organisatieontwikkeling? Hoe pas je Transactionele Analyse toe bij opvoeding en onderwijs?

 

Met deze opleiding ontwikkel je kennis en praktische vaardigheden in Transactionele Analyse, waardoor je zowel persoonlijk als professioneel zult groeien.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Transactionele Analyse valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

 
BGN-geaccrediteerd

De opleiding Transactionele Analyse is geaccrediteerd door BGN, de beroepsvereniging voor Gewichtsconsulenten in Nederland. De opleiding van NHA is door BGN geaccrediteerd voor 0 nascholingspunten.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Transactionele Analyse uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Transactionele Analyse, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De studieduur voor de opleiding Transactionele Analyse is 6 maanden bij een normaal studietempo van 4 uur per week. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd!

Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Transactionele Analyse
€399,00
of  6x 73,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€399,00
of  6x 73,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!