Train de Trainer  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Train de Trainer
Inclusief%20praktijkdag
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
869,00
of 
7 x €137,00
 • Inclusief praktijkdag
 • Begeleiding van ervaren docent
 • Met casussen uit de praktijk
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 7 maanden
ALGEMEEN

Train de Trainer opleiding: ontwikkel je tot professioneel trainer

Ben jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen en geven van interne trainingen binnen je werk?  Train de Trainer is een model waarbij een ervaren trainer specifieke vaardighedentechnieken en kennis overbrengt aan potentiële trainers. Versterk je didactische kennis en trainingsvaardigheden met de opleiding Train de Trainer van NHA.

   Inclusief praktijkdag 
   Ondersteuning van informatieve en leerzame instructievideo's
   Studeer met hulp van een ervaren vakdocent 

Of je nu een startende trainer bent of al jaren ervaring hebt, onze Train de Trainer opleiding biedt je de tools en technieken om jouw vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. 

 

Word professioneel trainer en behaal je diploma

De opleiding heeft als doel om je kennis te vergroten en vaardigheden te ontwikkelen met betrekking tot het trainen van groepen. Ook leer je in deze Train de Trainer opleiding hoe je jouw professionaliteit als trainer verder verhoogt. Een goede trainer word je namelijk niet zomaar. Aan het eind van deze opleiding mag je met trots je diploma aan iedereen laten zien. En kun je succesvol aan de slag als trainer.

 

Maak werk van jouw ambitie om trainer te worden

Is het jouw ambitie om van het trainersvak je beroep te maken en wil je hiervoor graag een diploma op zak hebben? Dan is de Train de Trainer opleiding geschikt voor jou!

Deze opleiding is bedoeld voor zowel een beginnende trainer als voor trainers die al de nodige kennis bezitten en die verder getraind willen worden op het gebied van het ontwikkelen en uitvoeren van een training.

 

Hoe is een goede training opgebouwd?

Je leert in de Train de Trainer opleiding hoe je kennis en vaardigheden op een gestructureerde, begrijpelijke en motiverende manier overdraagt aan anderen. Je ontdekt wat een goede training is, hoe die is opgebouwd en je doet de nodige trainingsvaardigheden op. Ook leer je hoe je een demonstratie geeft aan een groep.

 

Krijg praktische handvaten met deze Train de Trainer opleiding

Tijdens de opleiding ga je daarnaast aan de slag met rollenspellen. Je leert hoe je de deelnemers aan een training door middel van rollenspellen laat oefenen met de te leren vaardigheid. Zo krijg je praktische handvaten die je kunt gebruiken in jouw trainingen. Daarnaast verdiep je je tijdens de opleiding Train de Trainer in groepsprocessen en in jouw eigen rol als trainer.

 

Inclusief talloze leerzame instructievideo’s én praktijkdag

De lessen worden ondersteund door informatieve en leerzame instructievideo’s. Tijdens een interactieve praktijkdag in groepsverband ga je zelf aan de slag met de geleerde theorie. Na de opleiding Train de Trainer weet jij hoe je een didactisch sterke training opzet!

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Train de Trainer opleiding

 Tijdens de Train de Trainer opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wat is een goede training?
 • Van programma naar trainingsopbouw
 • Trainingsvaardigheden
 • Demonstreren
 • Rollenspellen
 • Groepsprocessen
 • Jezelf als instrument en afronding

 

Inclusief praktijkdag!

Naast het bovenstaande studieprogramma wordt op een centrale locatie 1 praktijkdag aangeboden om de geleerde kennis en vaardigheden verder in groepsverband te trainen.

 

De perfecte voorbereiding op een carrière als trainer

De Train de Trainer opleiding is een uitgebreide opleiding die je voorbereidt op een professionele carrière als trainer. Je gaat leren hoe mensen leren, groepsdynamische processen begrijpen en verschillende werkvormen kunnen toepassen. Of je nu een startende trainer bent of al ervaring hebt, deze opleiding zal je kennis vergroten en je trainingsvaardigheden verfijnen.

 

Na het afronden van de Train de Trainer opleiding

Na succesvolle afronding van de Train de Trainer opleiding ben je klaar om als professionele trainer aan de slag te gaan. Je zult weten hoe je gestructureerde en motiverende trainingen kunt ontwikkelen en overbrengen. En je beschikt over praktische tools zoals rollenspellen om deelnemers te laten oefenen. Bovendien krijg je inzicht in groepsprocessen en ontwikkel je jezelf als trainer.

 

Behaal je diploma en ga vol vertrouwen aan de slag!

Met je diploma in de hand kun je vol vertrouwen de trainerswereld betreden en kun je waardevolle didactische trainingen opzetten en geven die mensen helpen groeien en leren.

De Train de Trainer opleiding is de ideale springplank voor een boeiende en lonende carrière als professionele trainer.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Train de Trainer valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met de opleiding Train de Trainer kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de opleiding Train de Trainer, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Train de Trainer staat een studieduur van 7 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Train de Trainer
€869,00
of  7x 137,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€869,00
of  7x 137,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!