Kleurenconsulent  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Kleurenconsulent
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€339,00
305,10
of 
6 x €56,25
4.5/5

Beoordeeld door 6 student(en)

 • Kies voor persoonlijke begeleiding
 • Praktijkgerichte opdrachten
 • Studeer in je eigen tempo
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Volg de Kleurenconsulent opleiding en leer op professionele wijze kleuradvies geven

Kleur is één van de belangrijkste factoren bij kleding, make-up en haar. Deze kan namelijk het verschil maken tussen een net-wel en net-niet look. In de Kleurenconsulent opleiding van NHA leer je klanten analyseren en adviseren zodat ze de beste kleurkeuzes maken. Weet jij welke kleuren flatteren en de persoonlijke uitstraling optimaal ondersteunen? Na deze opleiding tot kleurenconsulent wel!

De juiste haarkleur, kledingkleur en make-up kleur kunnen een persoon vriendelijk, betrouwbaar, charmant of krachtig laten overkomen. Aan de andere kant kan verkeerd kleurgebruik resulteren in een minder positieve of prettige uitstraling.

Met de Kleurenconsulent opleiding leer je hoe je een individu op professionele wijze analyseert en hem of haar een uitgebreid kleuradvies geeft. 

Breid je diensten uit met de Kleurenconsulent opleiding

De opleiding Kleurenconsulent kan door iedereen gevolgd worden. Met name stylisten, kappers, visagisten en (kleding)verkopers zijn gebaat bij deze cursus. Na afloop van de opleiding Kleurenconsulent kun je jouw dienstenpakket namelijk uitbreiden en kun je jouw klanten beter te woord staan.

Voorkennis is niet nodig. De opleiding Kleurenconsulent begint bij de basis en je vergroot jouw kennis stapsgewijs. Na afronding ben je in staat om een uitgebreid kleuradvies te geven.

Leer zelf kleurenanalyses uitvoeren

Tegenwoordig zijn mensen steeds meer bewust van hun uitstraling. Ze stellen zichzelf kritische vragen gerelateerd aan kleurgebruik. Denk bijvoorbeeld aan vragen als ‘welke haarkleur past het beste bij mijn teint?’ of ‘welke kledingkleur kan ik het beste dragen?’. Met al deze vragen én meer weet een kleurenconsulent raad.

Om goed en systematisch te kunnen werken met kleuren doe je tijdens de opleiding Kleurenconsulent kennis op van onder andere kleurenleer, kleurnuances, contrast, ton-sur-ton enzovoorts. Ook is het van belang dat je als kleurenconsulent een kleurenanalyse kunt uitvoeren. Dit onderdeel komt daarom uitgebreid aan bod tijdens de opleiding. Onderwerpen als haarkleur, accessoires en make-up komen ook in de opleiding aan bod.


Praktische opleiding Kleurenconsulent

Naast de theorie krijg je in de opleiding ook praktische handvaten aangereikt die je meteen kunt toepassen in de praktijk. Tenslotte leer je ook hoe je een eigen onderneming opzet; de kleurenstudio.

Volg de opleiding Kleurenconsulent en geef jouw klanten een zelfvertrouwen boost met het juiste kleuradvies!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Kleurenconsulent

Tijdens de Kleurenconsulent opleiding komen diverse onderwerpen aan bod, namelijk:

 • het beroep Kleurenconsulent;
 • de geschiedenis van kleurenleer en de kleurenanalyse;
 • kleurenleer;
 • kleurenanalyse in 4 seizoenen met zijn kleurdominanties;
 • kleurenanalyse in 3 stappen:
  • voorbereiden;
  • testen;
  • afsluiting en opvolging.
 • make-up en kleurtype;
 • haarkleuring, accessoires en persoonlijke stijl;
 • kleurgebruik in verschillende situaties;
 • kleuradvies bij speciale doelgroepen;
 • je eigen praktijk, de kleurenstudio;
 • de opzet van je onderneming.
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Kleurenconsulent, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Kleurenconsulent

Leerzame, brede cursus, overzichtelijke lesstof, snel feedback terug van docent. Top!

10/10
Kleurenconsulent

Leuke cursus, duidelijk en overzichtelijk en snelle feedback van docent!

8/10
Kleurenconsulent

Graag meer oefenopgaven

8/10
Kleurenconsulent

Het is een leuke cursus met mooi uitgebreid cursus materiaal. De huiswerkopdrachten zijn prima te maken wanneer je de voorafgaande les bestudeerd hebt en voor vragen kun je altijd terecht bij jou online coach. Het zou wel een enorme aanvulling zijn als er een praktijkdag zou zijn waarbij bij jouzelf een kleurenanalyse gemaakt wordt. Zo zie je direct hoe het met de kleurdoeken in de praktijk werkt. Dat mis ik nu nog een beetje dus overweeg elders een kleurenanalyse van mezelf te laten doen. Om het later zelf in een praktijk toe te kunnen gaan passen wil ik wat meer zien en ervaren hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Ook met maken van een persoonlijk advies naar de klant toe.

DIPLOMA

Diploma Kleurenconsulent

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en vanuit thuis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma. Om dit diploma te behalen, dien je deel te nemen aan het praktijkexamen.

 • Praktijkexamen
  Het praktijkexamen is een praktische opdracht die je thuis uitvoert. 

Wanneer je voor het examen een 5,5 of hoger haalt, ontvang je het NHA Instituutsdiploma Kleurenconsulent

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Kleurenconsulent valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Kleurenconsulent uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Kleurenconsulent, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur opleiding Kleurenconsulent

Voor de opleiding Kleurenconsulent staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Kleurenconsulent
meest gekozen Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€399,00 €359,10
of  6x 66,15
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp

€339,00 €305,10
of  6x 56,25
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Leerzame, brede cursus, overzichtelijke lesstof, snel feedback terug van docent. Top!

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!