Grimeren  

Tijdelijk met GRATIS tablet óf GRATIS met STAP-budget
Grimeren
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
599,00
of 
9 x €73,50
 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Breng personages tot leven met de Grimeren opleiding en ontdek deze magische wereld

De kunst om met behulp van make-up iemands uiterlijk te veranderen. Dat is waar grimeren voor staat. En een kunst, zo mag je het zeker noemen. De orcs uit The Lord of the Rings of Voldemort uit de Harry Potter films. Het zijn allemaal voorbeelden van spectaculaire transformaties van acteurs met behulp van make-up. Wil jij ook de film- of theaterwereld betreden en het uiterlijk van de acteurs omtoveren? Kies dan voor de Grimeren opleiding en je leert alles over dit creatieve en uitdagende vak.

Jij bent als grimeur degene die personages tot leven laat komen. Dankzij jou komen acteurs volledig in hun rol en zetten ze indrukwekkende prestaties neer. Van orc tot elf en van weerwolf tot oude heks. Als grimeur weet jij precies hoe je de ultieme look voor deze personages kunt creëren.

Ben jij klaar om de film -of theaterwereld te veroveren? Volg dan de Grimeren opleiding en voor je het weet ben jij in staat de meest onvergetelijke personages te creëren en het publiek te betoveren met jouw werk!

 

Start je droomcarrière in film en theater

Droom jij van een belangrijke rol in de filmwereld? Ben jij die creatieveling die geen genoeg krijgt van make-up?  Dan is deze opleiding echt wat voor jou!

Zet de eerste stap naar jouw droomcarrière in de film- of theaterwereld en leer hoe je als grimeur onvergetelijke personages tot leven kunt brengen. Met de Grimeren opleiding ben jij de sleutel tot het creëren van fantastische werelden en het vertellen van epische verhalen op het grote scherm of op het toneel. Betover het publiek met jouw make-up kunsten. En laat verhalen tot leven komen.

De Grimeren opleiding is geschikt voor iedere creatieveling met een passie voor make-up en theater of film. Het maakt niet uit of je al ervaring hebt in het grimeren of dat je helemaal nieuw bent in deze wereld, onze ervaren docent begeleidt je stap voor stap in het ontwikkelen van jouw vaardigheden en het ontdekken van jouw eigen stijl.

 

Ontdek de technieken met de Grimeren opleiding

Ben jij geïnteresseerd in grimeren? Deze opleiding is dan precies wat je nodig hebt om je vaardigheden te ontwikkelen en een professionele grimeur te worden.

Het doel van de Grimeren opleiding is om jou op te leiden tot een expert in het aanbrengen van make-up, zodat je personages tot leven kunt brengen op het podium of op het scherm.

Tijdens de opleiding leer je hoe je verschillende soorten make-up kunt aanbrengen. Denk hierbij aan speciale effecten, ouderdoms-make-up, fantasy-looks, wonden, blauwe plekken en nog veel meer.

Zo leer je bijvoorbeeld wat er nodig is om een personages er ouder uit te laten zien. Dit doe je onder andere door het gebruik van schaduwen en highlights om rimpels te creëren. Terwijl het grimeren van een fantasywezen, zoals een elf of orc, vaak vereist dat er extra elementen en speciale kleurcontactlenzen worden toegevoegd.

Met deze Grimeren opleiding ga jij alles leren over dit prachtige en creatieve vak. Van boetseertechnieken tot realistisch uitziende wonden: je leert alle technieken stap voor stap. 

Na het afronden van de Grimeren opleiding ben jij in staat om de film- en theaterwereld versteld te laten staan met jouw make-up kunsten. Jij weet precies hoe je de juiste look en feel kunt creëren om een verhaal tot leven te laten komen.

 

Inclusief starterspakket Grimeren

Bij deze Grimeren opleiding wordt een materialenpakket geleverd. Dit zijn noodzakelijke cursus-specifieke materialen die nodig zijn om de opleiding te kunnen volgen. Zonder deze materialen kun je het lesprogramma niet doorlopen. NHA neemt de kosten van dit pakket voor haar rekening.

Tijdens de opleiding zul je meer materialen nodig hebben om de lessen optimaal te kunnen volgen. Als student van NHA kun je gebruik maken van een studentenkorting bij Schmink en Grime. Met de studentenkorting kun je tegen gereduceerd tarief alle materialen aanschaffen die nodig zijn voor het uitvoeren van de opdrachten in de cursus.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

In de Grimeren opleiding worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • Anatomie en morfologie
 • Kleurenleer en belichting
 • Basisgrime
 • Schaduwen en highlighten
 • Ballet make-up
 • Verouderingstechnieken
 • Wolcrepe
 • Kaalkop en wenkbrauwen wegwerken
 • Katachtigen
 • Aliens en monsters
 • Open wonden littekens
 • Brandwonden en blaren
 • Lifecasten half gezicht
 • Boetseertechnieken
 • Latex prosthetic maken, plakken en kleuren

 

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en vanuit thuis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma. Om dit diploma te behalen, dien je deel te nemen aan het praktijkexamen.

 • Praktijkexamen
  Het praktijkexamen is een praktische opdracht die je thuis uitvoert. 

Wanneer je voor het examen een 5,5 of hoger haalt, ontvang je het NHA Instituutsdiploma Grimeren

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

STAP-BUDGET UITLEG

STAP-budget

Wil jij GRATIS studeren? Met de STAP-subsidie kun jij een NHA-opleiding met tot wel € 1.000,- korting volgen door gebruik te maken van het STAP-budget. In veel gevallen is de opleiding dus gratis!

Maar let op, dit is het laatste jaar dat je nog gebruik kunt maken van deze regeling. Het STAP-budget komt volgend jaar namelijk te vervallen. Wacht dus niet langer en profiteer nu nog van het STAP-budget! Hoe? Dat lees je hieronder.

Je kunt één keer per jaar een STAP-budget ontvangen van maximaal € 1.000,-.

Subsidie aanvragen met het STAP-aanmeldbewijs

Het aanvragen van jouw STAP-budget kan via een speciaal portaal (via UWV) van de overheid. Per jaar zijn er verschillende subsidierondes. De volgende aanmeldronde start op maandag 3 juli om 10:00 uur. Voor deze aanmelding heb je een STAP-aanmeldbewijs nodig van de specifieke opleiding die je wilt volgen.

Met dit STAP-aanmeldbewijs kun je een aanvraag voor het STAP-budget indienen. Vraag nu al jouw STAP-aanmeldbewijs aan en dien jouw aanvraag op tijd in. Wij sturen je van tevoren ook nog een herinnering als de subsidieperiode van start gaat.

Let op: het aantal STAP-budgetten is beperkt. Wees er snel bij en loop deze kans niet mis! Op = op.

Kom ik in aanmerking voor het STAP-budget?

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Wij zetten ze voor je op een rij:

 • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
 • Op het moment van de aanvraag ontvang je geen andere financiering op het gebied van onderwijs (zoals studiefinanciering, lerarenbeurs, etc).
 • Je opleiding of cursus start binnen 3 maanden na de aanvraagtermijn. Bij NHA start je zodra jouw aanvraag is goedgekeurd.
 • Je hebt in het betreffende jaar nog niet eerder de STAP-subsidie ontvangen. Let op: heb je in 2022 je STAP-budget gebruikt? Dan kun je in 2023 opnieuw STAP-budget aanvragen! 
 • Jouw gekozen opleiding is arbeidsmarkt-relevant.


Hoe vraag ik mijn STAP-budget aan?

Kom jij in aanmerking voor het STAP-budget? Dan wil je natuurlijk weten hoe je dit kunt aanvragen. Doorloop de volgende stappen van het aanmeldproces:

 1. Kies de opleiding die jij wilt volgen.
 2. Klik op de button “STAP-aanmeldbewijs” op de pagina van jouw gekozen opleiding en vul het formulier in. Binnen een uur ontvang je jouw STAP-aanmeldbewijs in de mail. 
 3. Dien jouw STAP-aanmeldbewijs in op de STAP-aanmeldpagina van het UWV. Voor de volgende aanmeldronde kan dit vanaf 3 juli om 10:00 uur. Let op: het aantal STAP-budgetten is beperkt, dus verstuur jouw aanvraag op tijd!
 4. Houd je mailbox goed in de gaten. Je ontvangt automatisch bericht of jouw aanvraag is goedgekeurd.
 5. Is jouw aanvraag goedgekeurd? Gefeliciteerd! Wij gaan voor jou aan de slag en zetten jouw aanmeldbewijs om in een definitieve inschrijving. Jij hoeft hier zelf verder niks voor te doen, lekker makkelijk!


Meer weten? Klik hier.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met de opleiding Grimeren kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de opleiding Grimeren, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Grimeren staat een totale studieduur van 9 maanden wanneer je een gemiddeld studietempo aanhoudt. Het gemiddelde tempo ligt op ongeveer 3 uur per week.

Uiteindelijk studeer je met NHA in je eigen tempo. Je kunt dus ook minder lessen per maand bestuderen, wat uiteraard ook invloed heeft op de totale studieduur.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

STARTERSPAKKET

Starterspakket Grimeren

Bij deze Grimeren opleiding wordt een materialenpakket geleverd. Dit zijn noodzakelijke cursus-specifieke materialen die nodig zijn om de opleiding te kunnen volgen. Zonder deze materialen kun je het lesprogramma niet doorlopen. NHA neemt de kosten van dit pakket voor haar rekening.

Tijdens de opleiding zul je meer materialen nodig hebben om de lessen optimaal te kunnen volgen. Als student van NHA kun je gebruik maken van een studentenkorting bij Schmink en Grime. Met de studentenkorting kun je tegen gereduceerd tarief alle materialen aanschaffen die nodig zijn voor het uitvoeren van de opdrachten in de cursus.

 

LESGELD

Lesgeld

Grimeren
€599,00
of  9x 73,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€599,00
of  9x 73,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Headphone of Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Ontvang €1.000 opleidingssubsidie via STAP!

Wil jij jouw positie op de arbeidsmarkt versterken? Met het STAP-budget krijg jij tot €1.000 subsidie voor een opleiding.

Dat betekent dat jij in veel gevallen GRATIS kunt studeren bij NHA. Maar wees er snel bij, want dit is het laatste jaar dat je nog STAP-budget kunt aanvragen.

Wil je meer weten over het STAP-budget? Ontdek het hier!

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!