Grimeren  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Grimeren
Inclusief%20gratis%20materialenpakket%201122x315
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
619,00
of 
9 x €76,00
 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Breng personages tot leven met de Grimeur opleiding en ontdek deze magische wereld

De kunst om met behulp van make-up iemands uiterlijk te veranderen. Dat is waar grimeren voor staat. En een kunst, zo mag je het zeker noemen. De orcs uit The Lord of the Rings of Voldemort uit de Harry Potter films. Het zijn allemaal voorbeelden van spectaculaire transformaties van acteurs met behulp van make-up.

Studeer met behulp van een ervaren vakdocent
Inclusief gratis materialenpakket
Meer dan 100 instructievideo's 

 

Nieuwsgierig geworden?
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles
De eerste stap naar jouw toekomst als grimeur heb jij al gezet!

 

Start je droomcarrière in film en theater

Droom jij van een belangrijke rol in de filmwereld? Ben jij die creatieveling die geen genoeg krijgt van make-up?  Dan is deze grimeren opleiding echt wat voor jou!

Zet de eerste stap naar jouw droomcarrière in de film- of theaterwereld en leer hoe je als grimeur onvergetelijke personages tot leven kunt brengen. Met de Grimeur opleiding ben jij de sleutel tot het creëren van fantastische werelden en het vertellen van epische verhalen op het grote scherm of op het toneel. Betover het publiek met jouw make-up kunsten. Laat de verhalen echt tot leven komen.

 

Begeleiding door ervaren docent tijdens de Grimeur opleiding

De Grimeren opleiding is geschikt voor iedere creatieveling met een passie voor make-up en theater of film. Het maakt niet uit of je al ervaring hebt in het grimeren of dat je helemaal nieuw bent in deze wereld, onze ervaren docent begeleidt je stap voor stap in het ontwikkelen van jouw vaardigheden en het ontdekken van jouw eigen stijl.

Jij bent als grimeur degene die personages tot leven laat komen. Dankzij jou komen acteurs volledig in hun rol en zetten ze indrukwekkende prestaties neer. Van orc tot elf en van weerwolf tot oude heks. Als grimeur weet jij precies hoe je de ultieme look voor deze personages kunt creëren.

Ben jij klaar om de film -of theaterwereld te veroveren? Volg dan de Grimeur opleiding en voor je het weet ben jij in staat de onvergetelijkste personages te creëren en het publiek te betoveren met jouw werk!

 

Inclusief instructievideo's (meer dan 100!)

De opleiding tot grimeur bevat meer dan honderd unieke videolessen die je stap voor stap door de creaties leiden. Zo krijg jij de verschillende technieken nog makkelijker onder de knie. Bekijk hieronder een voorproefje van de videolessen:
 

 

Ontdek de juiste technieken met de Grimeur opleiding

Het doel van de Grimeur opleiding is om jou op te leiden tot een expert in het aanbrengen van make-up, zodat je personages tot leven kunt brengen op het podium of op het scherm.

Tijdens de opleiding leer je hoe je verschillende soorten make-up kunt aanbrengen. Denk hierbij aan speciale effecten, ouderdoms-make-up, fantasy-looks, wonden, blauwe plekken en nog veel meer.

Zo leer je bijvoorbeeld wat er nodig is om een personages er ouder uit te laten zien. Dit doe je onder andere door het gebruik van schaduwen en highlights om rimpels te creëren. Terwijl het grimeren van een fantasywezen, zoals een elf of orc, vaak vereist dat er extra elementen en speciale kleurcontactlenzen worden toegevoegd.

 

Stap voor stap leer jij alle technieken

Wat ga je leren tijdens de Grimeur opleiding?

    Verander iemand in een kat, alien of monster

    Creëer levensechte (brand)wonden en blaren

    Iemand er oud(er) uit laten zien

    Breng schaduwen op de juiste manier aan

    Boetseertechnieken

    Latex prostheric maken, plakken en kleuren

    En nog veel meer!

 

Inclusief gratis starterspakket Grimeren

Bij deze Grimeren opleiding wordt een GRATIS materialenpakket geleverd. Dit zijn noodzakelijke cursus-specifieke materialen die nodig zijn om de opleiding te kunnen volgen. Zonder deze materialen kun je het lesprogramma niet doorlopen. NHA neemt de kosten van dit pakket voor haar rekening.

Tijdens de opleiding zul je meer materialen nodig hebben om de lessen optimaal te kunnen volgen. Als student van NHA kun je gebruik maken van een studentenkorting bij Schmink en Grime. Met de studentenkorting kun je tegen een lager tarief alle materialen aanschaffen die nodig zijn voor het uitvoeren van de opdrachten in de cursus.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

 In de opleiding Grimeren worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • Anatomie en morfologie
 • Kleurenleer en belichting
 • Basisgrime
 • Schaduwen en highlighten
 • Ballet make-up
 • Verouderingstechnieken
 • Wolcrepe
 • Kaalkop en wenkbrauwen wegwerken
 • Katachtigen
 • Aliens en monsters
 • Open wonden littekens
 • Brandwonden en blaren
 • Lifecasten half gezicht
 • Boetseertechnieken
 • Latex prosthetic maken, plakken en kleuren

 

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en vanuit thuis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma. Om dit diploma te behalen, dien je deel te nemen aan het praktijkexamen.

 • Praktijkexamen
  Het praktijkexamen is een praktische opdracht die je thuis uitvoert. 

Wanneer je voor het examen een 5,5 of hoger haalt, ontvang je het NHA Instituutsdiploma Grimeren

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Grimeren valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met de opleiding Grimeren kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de opleiding Grimeren, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Grimeren staat een totale studieduur van 9 maanden wanneer je een gemiddeld studietempo aanhoudt. Het gemiddelde tempo ligt op ongeveer 3 uur per week.

Uiteindelijk studeer je met NHA in je eigen tempo. Je kunt dus ook minder lessen per maand bestuderen, wat uiteraard ook invloed heeft op de totale studieduur.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

MATERIALENPAKKET

Gratis materialenpakket Grimeren

Bij deze Grimeren opleiding wordt een gratis materialenpakket geleverd. Dit zijn noodzakelijke cursus-specifieke materialen die nodig zijn om de opleiding te kunnen volgen. Zonder deze materialen kun je het lesprogramma niet doorlopen. NHA neemt de kosten van dit pakket voor haar rekening.

Tijdens de opleiding zul je meer materialen nodig hebben om de lessen optimaal te kunnen volgen. Als student van NHA kun je gebruik maken van een studentenkorting bij Schmink en Grime. Met de studentenkorting kun je tegen gereduceerd tarief alle materialen aanschaffen die nodig zijn voor het uitvoeren van de opdrachten in de cursus.

 

LESGELD

Lesgeld

Grimeren
€619,00
of  9x 76,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€619,00
of  9x 76,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!