Receptionist(e) / Telefonist(e)  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 15% korting
Receptionist(e) / Telefonist(e)
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€519,00
441,15
of 
9 x €53,98
4.6/5

Beoordeeld door 60 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Word receptionist(e) / telefonist(e): je bent hét gezicht en dé stem van het bedrijf

Ben je graag onder de mensen en wil je een baan waarbij elke dag anders is? Volg de opleiding Receptioniste / Telefoniste. Als receptionist(e) ontvang je mensen en sta je mensen te woord, zowel aan de balie als telefonisch. Bij de receptie ben jij hét gezicht van je organisatie.

Als telefonist(e) ben je ook de stem van het bedrijf. Klanten en relaties bellen naar jullie bedrijf en spreken jou als eerste.
 

Jij bent het eerste aanspreekpunt

De receptie is het hart van een organisatie. Voor gasten, bezoekers en ook medewerkers ben je voor veel zaken het eerste aanspreekpunt. Hoe je dit aanspreekpunt moet zijn, leer je in de opleiding Receptioniste / Telefoniste.

Als receptionist(e) of telefonist(e) werk je achter de balie, bijvoorbeeld bij een hotel, bedrijf, ziekenhuis, gemeente of ministerie.
 

Leer werken met kantoortechnologie

Wat moet een baliemedewerker kunnen en weten? Voor je werk is het belangrijk dat je kunt werken met de nieuwste kantoortechnologie. Tijdens de Receptioniste / Telefoniste opleiding ga je dan ook aan de slag met verschillende programma’s van Office die voor allerlei kantoortoepassingen worden gebruikt.
 

Ontwikkel je telefonische vaardigheden

Als dé stem van het bedrijf zijn jouw telefonische vaardigheden van groot belang. Tijdens de opleiding Receptioniste / Telefoniste ga je daarom aan de slag met praktijkgerichte theorie die jou alle vaardigheden leert die nodig zijn als receptioniste of telefoniste.

Je krijgt tijdens de opleiding bijvoorbeeld antwoord op vragen als:

 • Wat doe ik als collega Jeanine in een belangrijke vergadering zit en een beller wil haar graag dringend spreken?
 • Wat kun je en mag je zeggen als een journalist belt en allerlei vragen stelt?
 • Hoe reageer ik op buitenlandse telefonische contacten?
 • Hoe ga ik om met telefonische klachten?

 

Klaar voor jouw droombaan als receptioniste?  

De opleiding Receptionist(e) / Telefonist(e) is geschikt voor iedereen die zijn kennis wil vergroten of opfrissen over dit vak. Na afronding van deze opleiding ben jij breed inzetbaar en kun jij meteen aan de slag als receptioniste of telefoniste bij diverse soorten bedrijven en organisaties.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma opleiding Receptionist(e) / Telefonist(e)

De opleiding Receptioniste / Telefoniste bestaat uit een aantal modules:
 

Snel Typen

Tijdens deze lessen leer je blind typen met tien vingers. Je leert niet alleen snel, maar ook nauwkeurig typen. Aan het einde van deze module kun je typen met een snelheid van 100 aanslagen per minuut en een foutmarge van 0,75%.
 

Office

Office bestaat uit verschillende programma’s die voor allerlei kantoortoepassingen worden gebruikt. Tijdens de opleiding Receptioniste/ Telefoniste ga je aan de slag met de programma’s Word, Excel, Powerpoint en Outlook. Ook de applicatie OneNote komt aan bod.
 

Secretariaatspraktijk

Deze module behandelt verschillende secretariële vaardigheden zoals agendabeheer, het organiseren van bijeenkomsten/evenementen/reizen, postbehandeling, archiveren en het ontvangen van bezoekers.
 

Nederlandse taal en correspondentie

Offerte of orderbevestiging opstellen? Een uitnodiging of zakelijke e-mail schrijven? Dat vereist specifieke vaardigheden en goede kennis van de Nederlandse taal. In deze module komen alle vaardigheden die hiervoor nodig zijn uitgebreid aan bod! Je schrijft verschillende soorten brieven en weet wat de formele kenmerken zijn. Grammatica en spellingsregels pas je correct toe. Ook hanteer je zonder twijfel de juiste stijl en toon.
 

Telefonische spreekvaardigheid

Tot slot leer je in deze praktische lessen niet alleen enkele belangrijke, algemene zaken over telefoneren, maar ook hoe je moet reageren in telefonische gesprekken met buitenlandse contacten.
 

Vrijstelling

Mocht je een onderdeel van deze opleiding al met succes hebben afgerond, dan kun je hier vrijstelling voor krijgen. Je krijgt bij inschrijving de complete opleiding toegezonden, maar je kunt het betreffende onderdeel overslaan. Je voordeel is, dat je sneller door de opleiding heen gaat en dus sneller het diploma of getuigschrift kunt behalen.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Receptionist(e) / Telefonist(e), afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Receptioniste/Telefoniste

Hele leerzame opleiding nu bij het Nederlands gedeelte wat wel wat moeilijker is maar komt vast ook goed

10/10
Receptioniste/Telefoniste

Ik ben nog maar net begonnen. Tot nu toe super tevreden. Docenten leggen duidelijk uit en zijn vlot met huiswerk nakijken.

8/10
Receptioniste/Telefoniste

Het niveau qua leerstof is m.i. hoger dan wat de gemiddelde receptioniste heeft geleerd. De opbouw en volgorde is goed om je er aan te laten wennen. het wordt ook steeds meer en moeilijker. Wat ik wel ondervind is dat ik niet altijd begrijp wat er staat in de uitleg, m.n. de grammatica uitleg dat is teveel achter elkaar, waarschijnlijk kan dat simpeler. Ik ben pas bij les 4 Nederlandse taal en correspondentie en begonnen eind maart dus het gaat gestaag zeker als je goede cijfers haalt. Ik hoop het in sneltreinvaart af te maken aangezien ik graag weer aan het werk wil op mijn 64ste na jaren ZZP-er te zijn geweest.

10/10
Receptioniste/Telefoniste

Ontzettend leuke studie wat ik met plezier lees en leer.Huiswerk wordt ook snel nagekeken!

DIPLOMA

Diploma Receptionist(e) / Telefonist(e)

Na het afronden van de cursus Receptioniste / Telefoniste kun je één NHA-instituutsdiploma behalen voor de module Snel Typen en één overkoepelend Receptionist(e)/ Telefonist(e) NHA-instituutsdiploma.

Snel Typen

Het onderdeel Snel Typen kun je afronden met het NHA Typediploma.

NHA-instituutsdiploma

De modules Office, Secretariaatspraktijk, Nederlandse Taal en Correspondentie en Telefonische Spreekvaardigheden rond je af met één NHA-examen. De kosten voor dit examen bedragen € 132,50. 

Heb je de module Snel Typen met een voldoende afgerond én heb je het NHA-examen voor de modules Office, Secretariaatspraktijk, Nederlandse Taal en Correspondentie en Telefonische Spreekvaardigheden gehaald? Dan kun je het overkoepelende officiële NHA-instituutsdiploma Receptioniste / Telefoniste aanvragen.
 

Getuigschrift

Het is ook mogelijk om de opleiding Receptioniste / Telefoniste af te sluiten met het officiële NHA getuigschrift. Dit getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen wanneer je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

 

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Receptionist(e) / Telefonist(e) valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Receptionist(e) / Telefonist(e) uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Receptionist(e) / Telefonist(e), stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Receptionist(e) / Telefonist(e) staat een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Receptioniste/Telefoniste

€519,00 €441,15
of  9x 53,98
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€519,00 €441,15
of  9x 53,98
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik ben nog maar net begonnen. Tot nu toe super tevreden. Docenten leggen duidelijk uit en zijn vlot met huiswerk nakijken.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!