Bewaar al jouw favoriete cursussen handig op dit verlanglijstje. Lijstjes bewaren, bekijken of delen? Mail het lijstje dan naar jezelf!
077 - 30 67 000
24 uur/dag bereikbaar Bel mij
Gratis studiegids

Receptionist(e) / Telefonist(e)  

50% korting + gratis tablet
Receptionist(e) / Telefonist(e)
Gratis proefles
Inschrijven
12x
26,00
of ineens
€558,00 €279,00
4/5

Beoordeeld door 3 student(en)

ALGEMEEN

Word receptionist(e) / telefonist(e): je bent hét gezicht en dé stem van het bedrijf

Ben je graag onder de mensen en wil je een baan waarbij elke dag anders is? Als receptionist(e) ontvang je mensen en sta je mensen te woord, zowel aan de balie als telefonisch. Bij de receptie ben je hét gezicht van je organisatie.

Als telefonist(e) ben je ook de stem van het bedrijf. Klanten en relaties bellen naar jullie bedrijf en spreken je als eerste.

Aanspreekpunt

De receptie is het hart van een organisatie. Voor gasten, bezoekers en ook medewerkers ben je voor veel zaken het eerste aanspreekpunt.

Als receptionist(e) of telefonist(e) werk je achter de balie bijvoorbeeld bij een hotel, bedrijf, ziekenhuis, gemeente of ministerie.

Werken met kantoortechnologie

Wat moet een baliemedewerker kunnen en weten? Voor je werk is het belangrijk dat je kunt werken met de nieuwste kantoortechnologie. Je leert het in de beroepsopleiding Receptionist(e) / Telefonist(e).

In je opleiding krijg je ook antwoord op vragen als:

 • Wat doe ik als collega Jeanine in een belangrijke vergadering zit en een beller wil haar graag dringend spreken?
 • Wat kun je en mag je zeggen als een journalist belt en allerlei vragen stelt?
 • Hoe ontvang ik een Chinese delegatie?

Psychologie

In de opleiding is er ook aandacht voor psychologie. Waarom? In je werk kom je in aanraking met allerlei mensen. In allerlei situaties. De een is blij. De ander geïrriteerd, boos of verdrietig. Hoe je daarmee omgaat, leer je met de psychologie-lessen.

Na de opleiding doe je examen en ontvang je het instituutsdiploma. Je kunt meteen aan de slag in een baan als receptionist(e) bij de receptie of balie.

Solliciteren

Bereid jezelf in 9 maanden voor op werken bij de receptie. Zorg ervoor dat je alle vereiste vaardigheden onder de knie krijgt met de beroepsopleiding Receptionist(e) / Telefonist(e).

PROGRAMMA

Studieprogramma Receptionist(e) / Telefonist(e)

Deze cursus bestaat uit 11 onderdelen:

Balietechnieken

Lessen over de plaats van de receptie en de receptionist(e)/telefonist(e) in de organisatie. Maar ook over de belangrijke eigenschappen die van hem/haar verwacht worden. Op plezierige wijze leer je over de taken van de receptionist(e)/telefonist(e) in hotels, de gezondheidszorg en in het toerisme.

Omgangsvormen

Heel belangrijk voor een goede receptionist(e)/telefonist(e). Geven je zekerheid en helpen je plezieriger en doortastender op te treden.

Nederlands

Goed taalgebruik is erg belangrijk.

Kantoorpraktijk

Telefoon, computer, enzovoort. Apparaten die niet meer weg te denken zijn. Je doet vlot de nodige kennis op.

Terminologie

Hier leer je de juiste termen gebruiken en begrijpen.

PR en voorlichting

Boeiende lessen waarin onder andere behandeld worden: communicatie, persoonlijke voorlichting en publieksreacties.

Telefonische spreekvaardigheden

In praktische lessen leer je naast een aantal belangrijke, algemene zaken ook hoe te reageren in telefonische contacten. Ook met het buitenland.

Archivering

Een goed archief is een belangrijke basis om snel te kunnen werken. Je leert hoe je dat kunt organiseren.

Notuleren

In enkele nuttige lessen leer je hoe je een goed verslag van een bespreking of een vergadering op papier kunt zetten.

Praktische psychologie

Mensen leren begrijpen, betekent dat je beter op hun gedrag kunt inspelen. Enkele nuttige lessen, waar je veel van kunt leren.

Toerisme

Deze lessen geven je op verrassende wijze informatie over het functioneren van reisbureaus, VVV-kantoren en andere toeristische organisaties. Je krijgt praktische informatie over de verschillende beroepen in deze branche, zodat je met deze nieuwe actuele kennis, nog breder inzetbaar wordt voor jouw bedrijf.

DIPLOMA

Diploma Receptionist(e) / Telefonist(e)

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.

Aanmelding
Aanmelden voor het examen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 125,-.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het complete lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (per post of via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 5 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.

STUDIEDUUR

Studieduur

9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

REVIEWS

Reviews

3/5
Receptionist(e) / Telefonist(e)

Ben nog niet heel lang bezig maar het is goed te doen. Het is duidelijk beschreven. Heb al jaren geen studie gedaan dus vond het spannend om weer te beginnen. Het gaat me tot nu toe goed af. Is dus een aanrader.

4/5
Receptionist(e) / Telefonist(e)

Ben pas net begonnen dus inhoudelijk kan ik nog niet veel beoordelen maar het studiemateriaal is uitgebreid en overzichtelijk.

5/5
Receptionist(e) / Telefonist(e)

Het is duidelijk omschreven.

LESGELD

Lesgeld

Receptionist(e) / Telefonist(e)
meest gekozen Met hulp
12x 30,50
of ineens €658,00 €329,00
Inschrijven
Zonder hulp
12x 26,00
of ineens €558,00 €279,00
Inschrijven

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Jouw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Belastingteruggaaf voor NHA studie.

Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst een gedeelte (afhankelijk van jouw belastingschaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt je studie bij NHA nog voordeliger!

Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen op proef
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
Wij helpen je graag!
Stuur een mail

5/5

Het is duidelijk omschreven.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!