Bewaar al jouw favoriete cursussen handig op dit verlanglijstje. Lijstjes bewaren, bekijken of delen? Mail het lijstje dan naar jezelf!
077 - 30 67 000
24 uur/dag bereikbaar Bel mij
Gratis studiegids

Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV)  

50% korting + gratis tablet
Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV)
associatie%20test
Gratis proefles
Inschrijven
6x
31,50
of ineens
€350,00 €175,00
ALGEMEEN

Haal in 3 maanden het certificaat Bestuurlijke Informatievoorziening

Ben je na het behalen van je MBA nog niet uitgeleerd? Dan is de cursus Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV) een goed vervolg. In slechts drie maanden behaal je dit waardevolle certificaat. Het certificaat geeft blijk van jouw financiële vakmanschap.

De kwaliteit van financiële rapportages

De leiding van een organisatie steunt op kwalitatief hoogwaardige informatievoorziening. Leer in de cursus Bestuurlijke Informatievoorziening hoe je betrouwbare en gecontroleerde informatie levert. In de praktijkgerichte lessen komen de belangrijkste administratieve processen (nogmaals) aan bod. Voor het bestuderen van de stof is het handig dat je bekend bent met de meest gebruikte automatiseringsbegrippen.

Managementrapportage en automatisering

In rap tempo automatiseren organisaties hun informatievoorziening en financiële administratie. Maar niet alle organisaties benutten automatisering op dezelfde manier en in dezelfde mate. In de cursus Bestuurlijke Informatievoorziening leer je de ins en outs kennen.

Belangrijke vragen zijn:

 • Hoe weet je of de interne controle voldoet?
 • Hoe houd je zicht op goederen- en geldstromen?
 • Hoe borg je de betrouwbaarheid van (geautomatiseerde) processen?

 

Springplank naar Financieel manager

Heb jij alles in huis voor het financiële management van kleine en middelgrote organisaties? Je mag jezelf financieel manager noemen en je inschrijven in het officiële Register Financieel Management als je deze drie diploma's hebt behaald:

 • Associatiediploma Financiële Managementrapportage (FMR);
 • Associatiediploma Moderne Bedrijfsadministratie (MBA);
 • Associatiediploma Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV).


Beschik jij over alle drie de diploma's? Je mag jezelf dan officieel Financieel Manager (Rfm®) noemen. Dit betekent dat je bent opgeleid voor financieel management van kleine en middelgrote organisaties.

Volg de cursus Bestuurlijke Informatievoorziening: een topopleiding voor bestuurders met ambitie.

Officieel erkend managementdiploma

De cursus Bestuurlijke informatievoorzieing leidt je op voor een officieel erkend certificaat dat je behaalt bij de Associatie voor Examinering.

Geef je carrière een boost en volg de cursus Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV).

Verder verdiepen?

De cursus Bestuurlijke informatievoorziening succesvol afgerond en behoefte aan verdieping? Volg de bedrijfskundige cursussen van NHA. Volg bijvoorbeeld een van de andere cursussen die vereist zijn voor het register Financieel Management, zoals Moderne bedrijfsadministratie (MBA).

PROGRAMMA

Studieprogramma Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV)

De cursus Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV) is opgebouwd uit de volgende onderwerpen:

Organisatie, informatie en bestuurlijke informatievoorziening

De samenhang tussen deze begrippen en het belang van een goede informatievoorziening op elk niveau van een organisatie worden in dit onderdeel benadrukt. Verder wordt aangegeven welke invloed dit heeft op de automatisering.

Interne controle

De leiding van een organisatie dient goed te letten op de kwaliteit van de informatievoorziening. Deze moet gewaarborgd zijn. De belangrijkste interne controlemaatregelen en de hiermee samenhangende aspecten in een geautomatiseerde en niet-geautomatiseerde omgeving worden helder behandeld.

Functionele processen

De processen die op inkoop, voorraad, verkoop, liquide middelen en personeel betrekking hebben, worden achtereenvolgend behandeld. De verbanden tussen de processen en tussen de goederen- en geldstromen worden toegelicht. De verwerking van de hieruit voortvloeiende gegevens in de financiële administratie krijgt ook aandacht. Dit weer in samenhang met de automatiseringsaspecten die hiervoor van belang zijn.

Typologieën

De belangrijkste verschijningsvormen van de typologie van Starreveld worden in dit onderdeel behandeld:

 • handel;
 • productie;
 • dienstverlening.

De invloed van de typologieën op de kwaliteit van de informatievoorziening en op de volledigheid van de opbrengstverantwoording staan hierbij centraal.

De praktijkvoorbeelden en de realistische cases geven je een goed inzicht in de leerstof. Door zelf de cases op te lossen, krijg je dit inzicht heel snel. In deze opleiding is de jarenlange ervaring van de NHA op het gebied van financieel-administratieve opleidingen verwerkt. Een top opleiding voor mensen met topambities!

DIPLOMA

Diploma Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV)

Het examen Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV) wordt flexibel per computer afgenomen en je kunt zelf aangeven wanneer je het examen wenst af te leggen. De examenplaatsen liggen verspreid over Nederland. Je kunt een plaats uitzoeken die bij jou in de buurt ligt.

Je kunt je voor deze examens aanmelden bij:
Associatie voor Examinering

associatie

Postbus 642
3800 AP Amersfoort
Telefoon: 033-4612159
Internet: www.associatie.nl

Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. Kennis op het niveau PDB of MBA wordt wel geadviseerd.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het complete lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (per post of via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 5 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.

STUDIEDUUR

Studieduur

3 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Bestuurlijke informatievoorziening
meest gekozen Met hulp
6x 39,50
of ineens €438,00 €219,00
Inschrijven
Zonder hulp
6x 31,50
of ineens €350,00 €175,00
Inschrijven
Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen op proef
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
Wij helpen je graag!
Stuur een mail
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!