Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Voedingsleer

  • Adviseer mensen over voeding.
  • Gemiddelde studieduur: 9 maanden.
  • Persoonlijke begeleiding via internet.
  • Direct contact met studiegenoten.
  • Studeer in uw eigen tempo.

ALGEMEEN

Komt u in uw dagelijkse werk ook regelmatig in aanraking met voeding? Omdat u werkt als kok, voedingsassistent of misschien als welzijnsmedewerker? Of misschien als sportleraar, begeleider in een fitnesscentrum of als medewerker bij een kinderopvangcentrum? Dan is Voedingsleer een zeer interessante cursus voor u! U bent in deze beroepen namelijk direct of indirect bezig met voeding. U wilt graag weten welke voedingsstoffen bijdragen aan een gezond leven. Of misschien bent u juist van nature nieuwsgierig naar gezonde voeding. Een evenwichtig voedingspatroon vermindert namelijk de kans op hartziekten, diabetes en zelfs bepaalde typen kanker. Maar ook verstopping en overgewicht worden tegengegaan en iemand herstelt sneller na een ziekte.

De cursus Voedingsleer, geschreven door diëtisten, leert u alles over de voedingswaarde van voedingsmiddelen en de processen die in de menselijke stofwisseling plaatsvinden. Na het afronden van deze cursus bent u in staat om te adviseren over de volledigheid van voeding maar ook over de totale hoeveelheid energie die iemand eet.

PROGRAMMA

Om lichamelijke inspanningen te kunnen doen heeft het menselijk lichaam energie nodig. U leert welke factoren van invloed zijn op de energiebehoefte van de mens en hoe het menselijk lichaam is opgebouwd.

Het voedsel dat wij dagelijks eten bevat een aantal voedingsstoffen, zoals koolhydraten, eiwitten, mineralen en vitamines die ons lichaam energie leveren. U leert welke voedingsstoffen in voeding zitten en hoeveel energie het lichaam daarmee opneemt.

Aan het einde van de cursus bepaalt u welke levensmiddelen noodzakelijk zijn en welke men juist beter kan vermijden.

Naast voedingsstoffen is ook water een belangrijk onderdeel van voeding. Water is namelijk het hoofdbestanddeel van het menselijk lichaam. De totale hoeveelheid vocht hangt af van leeftijd, geslacht, gewicht en lichaamssamenstelling. Wij leren u de functies van de waterhuishouding van ons lichaam en welke levensmiddelen bijdragen aan het bereiken van de aanbevolen hoeveelheden.

Met de kennis van de energiebehoefte en bouw van het lichaam wordt het mogelijk de oorzaken en gevolgen van verkeerde eetgewoonten of ziektebeelden als overgewicht, ondergewicht, diabetes, cholesterol of voedselallergie te analyseren en te behandelen. Wij leren u hoe u een behandelplan opstelt om weer een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

Als voedingsdeskundige bent u straks in staat de bekende schijf van vijf van het voedingscentrum toe te passen. Wij leren u de voedingsadviezen van het voedingscentrum, welke producten binnen elke schijf worden onderscheiden en wat de spelregels zijn van de schijf van vijf.

Tijdens de cursus ontvangt u van ons GRATIS het Voedingsmiddelen-tabellenboek van het Voedingscentrum!

Tenslotte leert u wat voeding en leeftijd met elkaar te maken hebben. Vrouwen die borstvoeding geven, hebben bijvoorbeeld een ander voedingspatroon nodig dan jonge kinderen. U leert welke hoeveelheden en keuzes van voedingsmiddelen nodig zijn in specifieke situaties en levensfasen. Daarom leren we u om de informatie op etiketten van levensmiddelen te interpreteren. Welke informatie moet erop staan, welke hulpstoffen komt u tegen (E-nummers) en in hoeverre zijn deze goed of juist schadelijk?

Aan het einde van deze uitgebreide cursus weet u precies wat de relatie is tussen lichaam en voeding.

Wilt zich naast voedingsleer ook toeleggen op het begeleiden van mensen bij het volgen van een dieet, voorlichting hierover geven tijdens informatieavonden en misschien zelfs een eigen praktijk opzetten? Kijk dan ook eens bij onze cursus Gewichtsconsulent(e).

OFFICIEEL DIPLOMA

U kunt examen doen voor het officiële instituutsdiploma Voedingsleer. Een getuigschrift kunt u aanvragen als u regelmatig uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO STUDEERT U

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Voedingsleer in één zending thuis. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen.  U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Als u kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
Mevr. M. Sargentini

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
9 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Studietijd
Per les moet u rekenen op 8 uur.

Vooropleiding
Voor deze cursus heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Leerboeken
Voor deze cursus heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Ringband
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Voedingsleer €658 €329
of 9 x €39.50
of 4 x €86.50
€548 €274
of 9 x €33.00
of 4 x €72.00

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.