Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Schoonheidsspecialiste Basiscursus

 • Uw eigen privé vakdocent.
 • Tips en trucs van specialisten.
 • Leer in uw eigen tempo.
 • Met GRATIS 2 vaktijdschriften.
 • 2 luxe beautycases voor uniek lage prijs.

ALGEMEEN

Een eigen beauty-salon... wie wil dit niet? Uw droom kan werkelijkheid worden als u kiest voor deze veelgevolgde basiscursus. Met deze basiscursus kunt u vaak al aan de slag in een schoonheidssalon.

Verder is deze opleiding de perfecte voorbereiding op de officiële brancheopleiding Schoonheidsspecialist(e) van de NHA, de opleiding die u nodig heeft als u voor uzelf wilt beginnen en uw bedrijf wilt aanmelden bij de branche-organisatie. Natuurlijk kunt u ook gaan werken in onder andere ziekenhuizen, verzorgingshuizen, saunacomplexen en kuurhotels.

Als schoonheidsspecialist(e) dient u breed opgeleid te zijn en dient u over een perfect inlevingsvermogen te beschikken. Iedere cliënt heeft andere lichaamskenmerken en andere wensen. Het is uw taak om deze wensen te vertalen in een uitstraling die helemaal past bij de betreffende persoon. U verzorgt en verfraait het lichaam.

Verder is een bezoek aan een schoonheids-specialist(e) voor veel mensen een gezellig uitje waar ze zich helemaal willen ontspannen. Mensen moeten zich bij u op hun gemak voelen.
U dient daarom ook te beschikken over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden. U ziet het, als schoonheidsspecialist(e) dient u van veel markten thuis te zijn. Wij helpen u op weg met deze praktische, duidelijk geschreven basiscursus en eerste stap naar een mooie loopbaan!

Bij de cursus ontvangt u 2 gratis nummers van het magazine "de schoonheidsspecialist".

PROGRAMMA

In de Basiscursus Schoonheidsspecialist(e) komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

 • Opbouw van een behandeling
 • Oppervlakte- en dieptereiniging
 • Ontharingsmethoden
 • Massage
 • Maskers en pakkingen
 • Cosmetica
 • Huidanalyse
 • Anatomie en fysiologie
 • Adviseren en verkopen
 • enzovoort

Het studiemateriaal sluit naadloos aan op de landelijke exameneisen. Dit verhoogt uw slagingskans aanzienlijk!

Brancheopleiding!
Als u de basiscursus Schoonheidsspecialiste hebt afgerond, kunt u besluiten om alsnog het branchediploma te gaan halen. U meldt zich dan aan voor de basis-vervolg-cursus. In de basis-vervolg-cursus komen alle overige vakken en de praktijkdagen aan de orde. Basiscursus (8 mnd) + basis-vervolgcursus (6 mnd) = branchediploma (14 mnd).

OFFICIEEL DIPLOMA

De twee theorie-examens voor het officiële NHA instituutsdiploma Schoonheidsspecialist(e) worden afgenomen door de erkende exameninstantie TCI.

Een Getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO STUDEERT U

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus in één zending thuis. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. Starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Cursusleiding
Mevr. P. van der Zel-Pelt
Mevr. B. Moscoso-Koenders

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
8 maanden bij een normaal studietempo van 6 lessen per maand. U kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuis-studie. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuis-studie.

Vooropleiding
Voor de Schoonheidsspecialist(e) Basiscursus is geen specifieke vooropleiding vereist.

Leerboeken

Voor deze cursus heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Ringbanden
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Studietijd
Per week moet u rekenen op ca. 6 uur.

LUXE BEAUTYCASES

Voordelige aanschaf luxe beaytycases

Bij inschrijving voor deze cursus kunt u gebruikmaken van dit eenmalige aanbod. Selecteer op het inschrijfformulier: + 2 luxe beautycases. U ontvangt deze dan los van het studiepakket thuis.

Betaling à contant aan de postbode + € 7 rembourskosten.

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Schoonheidsspecialiste Basiscursus €1048 €524
of 8 x €71.00
of 4 x €138.00
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Belasting-teruggaaf voor NHA studie.
U kunt de studiekosten (boven het drempelbedrag van 250 euro) voor een NHA-opleiding, die aansluit op uw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij uw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van uw belasting-schaal) van uw studiekosten. Dat maakt uw studie bij de NHA nog voordeliger!


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.