De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

arabische markt

Cursus Arabisch

  • Voor beginners of gevorderden.
  • Studiebegeleiding door vakdocent.
  • Helder lesmateriaal.
  • Incl mediaplayer + digitale geluidsbestanden.
  • Leer eenvoudig Arabisch.

ALGEMEEN

cursus arabisch inclusief gratis mediaplayer

Cursus Arabisch

Arabisch is een echte wereldtaal die wordt gesproken door ruim 200 miljoen mensen in het Midden-Oosten en Noord Afrika. U kunt met de taal terecht in de volgende landen: Algerije, Bahrein, Egypte, Irak, Jemen, Jordanië, Koeweit, Libanon, Libië, Marokko, Mauritanië, Oman, Palestina, Qatar, Saoedi-Arabië, Soedan, Syrië, Tunesië en de Verenigde Arabische Emiraten. De taal wordt ook gesproken door minderheden in Iran, bepaalde Centraal Aziatische landen en de Afrikaanse landen Tsjaad en Nigeria. Natuurlijk wordt de taal ook in Europa gesproken door de vele immigranten uit de Arabische wereld.

Inmiddels wonen er in Nederland ongeveer 300.000 mensen die afkomstig zijn uit een Arabisch-talig land. Daardoor is in verschillende sectoren van de maatschappij een toenemende behoefte aan mensen die het Arabisch beheersen. Daarbij valt te denken aan werk in ziekenhuizen, bij de politie, in de bejaardenzorg en talloze andere overheids-, medische, maatschappelijke en dienstverlenende bedrijven. Ook de reis- en horeca-wereld biedt allerlei interessante banen. Tenslotte zijn ook de Nederlandse multinationals steeds meer geïnteresseerd in mensen die Arabisch spreken. U ziet het, als u het Arabisch beheerst, opent dat vele deuren!

Over welk soort Arabisch hebben we het?

In alle landen waar het Arabisch de officiële landstaal is, wordt naast de officiële, formele variant ook een lokaal dialect gesproken in de dagelijkse omgang. Dit dialect kan behoorlijk verschillen van de formele variant. Vaak is precies afgebakend wanneer welke variant gebruikt dient te worden. De formele variant, het moderne standaard Arabisch (MSA) wordt gebruikt voor alle meer formele zaken: in boeken, kranten, tijdschriften, vertalingen, formele instructies, nieuwsberichten, mededelingen op stations, vliegvelden etc, radio- en t.v.-uitzendingen, politieke toespraken etc, terwijl het dialect bijvoorbeeld wordt gebruikt bij het boodschappen doen. In deze cursus wordt het moderne Standaard Arabisch behandeld (de formele variant). Dit is immers de taal van vrijwel alles wat in het Arabisch geschreven is en de officiële taal van de hierboven genoemde landen.

Inclusief mediaplayer + digitale geluidsbestanden
De lessen zijn voorzien van luister- en spreekoefeningen. Een belangrijk hulpmiddel bij het leren van de juiste uitspraak. Uw persoonlijke leraar kan u daarbij helpen. De geluidsbestanden (luisteroefeningen) vindt u digitaal terug in uw online leeromgeving: NHA studentenplaza. U kunt deze geluidsbestanden afspelen op uw computer of tablet of kopiëren naar uw smartphone of mediaplayer. Tevens kunt u met de mediaplayer uw eigen uitspraak opnemen en terugluisteren of laten beoordelen!

De cursus Levend Arabisch levert een prima beheersing op van de formele Arabische taal. Al vrijwel meteen kunt u gebruik maken van uw praktische talenkennis. Daarom is de cursus Arabisch bijzonder aan te raden voor mensen die deze taal nodig hebben om zaken te doen. Vanzelfsprekend verhoogt een ruimere talenkennis ook uw vakantie-vreugde.

Cursusprogramma

Cursus Arabisch voor beginners

Tijdens de cursus Arabisch voor beginners komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

* Het Arabische schrift
* In het vliegtuig
* Bij de ambassade
* Grammatica
* Boodschappen doen
* In het postkantoor

Cursus Arabisch voor gevorderden

U heeft de cursus Levend Arabisch voor beginners afgerond of uw basiskennis Arabisch is reeds op een redelijk niveau en u wilt meer weten. De NHA biedt u dan de mogelijkheid om uw talenkennis op unieke wijze verder te ontwikkelen. Met de cursus Levend Arabisch voor gevorderden leert u uw taalgebruik te verbeteren (perfectioneren). Een ander doel is het vergroten van uw woordenschat, zodat geen enkel gesprek, boek of krantenartikel nog een probleem voor u is.

Tijdens de cursus Arabisch voor gevorderden komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

* In het restaurant
* Grammatica
* In het hotel
* Bij de dokter
* Vragen naar de tijd/dag/datum 
* Bij de politie

Cursus Arabisch voor beginners +gevorderden: combi

Als u meteen inschrijft voor de cursus "beginners + gevorderden" samen, is de totale cursusduur maar 15 maanden. Dit komt door een "overlapping" van beide cursussen. U spaart zo een heel bedrag uit. En met slechts 3 maanden extra heeft u dan bovendien de cursus voor gevorderden gevolgd. Ook u kunt in enkele maanden de taal van uw keuze spreken door het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM.

OFFICIEEL DIPLOMA

U kunt examen doen voor het Officiële instituuts-diploma.
Dat is natuurlijk niet verplicht.

Een Getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle taalcursussen.

ZO STUDEERT U

Studeer in uw eigen tempo

U ontvangt de complete cursus Arabisch in één zending thuis. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de cursus perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's.
En starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Als u kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u graag begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Cursusleiding:

Mevr. Boulayounne

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

STUDIEDUUR

12 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand voor zowel de cursus beginners, als gevorderden.
15 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand indien u kiest voor de mogelijkheid: beginners + gevorderden (combi).
Liever sneller of langzamer? U bepaalt zelf uw eigen tempo.
U kunt elke dag van het jaar starten met deze cursus.

Studietijd:

Per les moet u rekenen op 3 tot 5 uur.

Leerboeken:

Voor deze cursus Arabisch heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Ringband:

Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 077-30.67.000 of stuur een e-mail.

VOOROPLEIDING

Arabisch voor beginners:

Voor deze taalcursus is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat u weinig of geen kennis van de vreemde taal heeft als u aan deze cursus begint.

Arabisch voor gevorderden:

Deze cursus is bestemd voor wie al over enige kennis van de vreemde taal beschikt.

Lesgeld

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Arabisch voor beginners €398 €199
of 12 x €18.50
of 4 x €54.00
€358 €179
of 12 x €16.50
of 4 x €47.00
Arabisch voor gevorderden €398 €199
of 12 x €18.50
of 4 x €54.00
€358 €179
of 12 x €16.50
of 4 x €47.00
Arabisch voor beginners + gevorderden €558 €279
of 15 x €20.50
of 4 x €73.00
€498 €249
of 15 x €18.50
of 4 x €65.00

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.