Cursus Duits Beginners & Gevorderden  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Cursus Duits Beginners & Gevorderden
taalapp4 ERK%20logo
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€319,00
287,10
of 
15 x €21,15
4.4/5

Beoordeeld door 37 student(en)

 • Nu met gratis Taal-app
 • Kies voor begeleiding van Duits docent
 • Met luister-& spreekoefeningen
 • Afronding: Erkend Goethe-Institut diploma
 • Studieduur: 15 maanden
ALGEMEEN

Beter communiceren in de Duitse taal? Volg de cursus Duits

Tijdelijk gratis Taal-app bij deze cursus

Een gesprek voeren tijdens je vakantie in Duitsland? Je skileraar beter begrijpen? De krant kunnen lezen die op je Berlijnse hotelkamer ligt? Ach so… Met de cursus Duits van NHA is dat voor jou geen enkel probleem. Schrijf je in voor een gratis proefles en start direct met Duits leren!

   Leer Duits op ERK-niveau B1
   
Behaal een erkend Goethe Institut diploma
   
Inclusief video's, geluidsfragmenten en woordentrainingen

‘Guten Tag. Wie geht’s?’  Duits leren is over het algemeen redelijk makkelijk als je voldoende interesse in de taal hebt. Dat is fijn, want Duits is erg belangrijk voor ons.
 

Zet de cursus Duits in voor jouw carrière

Ons buurland is een belangrijke handelspartner en veel bedrijven onderhouden intensieve relaties met Duitse ondernemingen. Bovendien is ons land een geliefde vakantiebestemming voor Duitsers en zelf reizen we ook vaak naar - of door – Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

Een cursus Duits van NHA is een cursus waar je de rest van je leven iets aan hebt! Door deze cursus te volgen vergroot je jouw algemene inzetbaarheid en verbeter je jouw sociale vaardigheden
 

Volg extra voordelig de complete cursus Duits

Wil jij goed Duits leren spreken en wil je beginnen bij de ultieme basis? Kies dan voor deze complete cursus Duits. In deze cursus volg je de modules Beginners én Gevorderden voor een extra scherpe prijs.

Wil je alleen één van de twee losse modules volgen? Dat kan ook. Kies dan voor Duits voor Beginners of Duits voor Gevorderden.

 

Wil jij Duits leren lezen en luisteren?

Mit, nach, bei… Kun jij het lijstje afmaken? In de cursus Duits komen de naamvallen uitgebreid aan de orde. Maar de échte focus ligt op de praktische toepassing van de taal.

Je gaat aan de slag met tal van situaties die je in het echte leven ook tegenkomt. Al na een paar lessen kun jij een eenvoudig gesprekje voeren, radio- en televisie-uitzendingen volgen en Duitse boeken, kranten en tijdschriften lezen. Dit maakt de Duits cursus erg leuk om te doen!

Benieuwd of deze cursus Duits iets voor jou is?
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles
De eerste stap naar Duits leren heb jij al gezet!


Eenvoudig Duits leren

Duits leren met een praktische cursus? Kies dan voor NHA. Met het unieke en beproefde EASY-LEARNING-SYSTEM voelt de taal al snel vertrouwd. Met moderne en actuele onderwerpen vergroot je zo gemakkelijk je spreek- en luistervaardigheid.

De cursus Duits is dus zeer praktisch opgezet, waardoor je de op het oog zo lastige grammatica al snel onder de knie krijgt. Zo is Duits leren spreken voor iedereen goed te doen! Het duidelijke lesmateriaal, de interactieve woordentrainingen, de video’s en geluidsfragmenten maken het leren van deze taal nog gemakkelijker.

Fris je kennis op!

Wil jij zelfverzekerd en vol vertrouwen een gesprek voeren in het Duits? Of spreek je de taal al, maar wil je jouw kennis weer even opfrissen? De Duits cursus gidst je op een prettige manier door de wereld van de naamvallen en de umlaut.

Behaal een internationaal erkend Goethe diploma

De cursus Duits voor Beginners is ontwikkeld op ERK (Europees Referentiekader) niveau A2. De cursus Duits voor Gevorderden is ontwikkeld op ERK-niveau B1. Je kunt na afloop van de cursus deelnemen aan het Goethe Duits examen. Zo kun je het wereldwijd erkende diploma behalen, het Goethe-Zertifikat Deutsch.

Het Goethe examen wordt doorlopend afgenomen in Amsterdam en Rotterdam. Deelnemen aan dit examen is zeker niet verplicht. Je kunt na afloop ook examen doen voor het NHA-instituutsdiploma of een NHA-getuigschrift aanvragen.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Duits

Cursus Duits voor Beginners

Tijdens de cursus Duits voor Beginners komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • het voeren van dagelijkse gesprekken;
 • grammatica;
 • in het postkantoor;
 • het weer;
 • winkelen.

Cursus Duits voor Gevorderden

Nadat je de beginnersmodule hebt afgerond kun je doorgaan om jouw talenkennis op unieke wijze verder te ontwikkelen. Met de module Duits voor Gevorderden leer je jouw taalgebruik te perfectioneren. Ook vergroot je jouw woordenschat zodat geen enkel gesprek, boek of krantenartikel nog een probleem voor je is.

Tijdens de cursus Duits voor Gevorderden komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • op de camping;
 • in het hotel;
 • grammatica;
 • het openbaar vervoer;
 • de stad Berlijn;
 • Carnaval in Keulen.

Duits voor Beginners + Gevorderden: combi

De beginners- en gevorderden module zijn ook los te volgen. Maar als je je meteen inschrijft voor de complete cursus Duits voor Beginners + Gevorderden is de totale cursusduur maar 15 maanden. Dit komt doordat de twee losse cursussen enige overlap hebben. Zo bespaar je flink bij de aanschaf van jouw cursus. Met slechts 3 maanden extra heb je dan bovendien de complete cursus Duits gevolgd. Ook jij kunt Duits leren spreken dankzij het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM.

 

Video’s, geluidsfragmenten en interactieve Woordentrainingen

Aan de hand van video’s en geluidsfragmenten leer jij de uitspraak van de Duitse taal. Daarnaast bevatten de lessen woordenlijsten die je interactief kunt oefenen, waardoor je spelenderwijs de woorden leert kennen, spellen en spreken. Ook ideaal om onderweg te oefenen! 

REVIEWS

Reviews Cursus Duits

Dit zijn specifieke reviews over Cursus Duits Beginners & Gevorderden, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

6/10
Duits voor Beginners + Gevorderden

Fijn om de juiste grammatica te leren. Nieuwe woorden leren is ook belangrijk, maar is wel een erg groot deel van de les. Liever leer ik deze met meer afwisselende opdrachten. Desondanks vind ik het fijn om de cursus te volgen. Eindelijk begin ik Duits nu een beetje te snappen.

10/10
Duits voor Beginners + Gevorderden

De cursus zit goed in elkaar en is inspirerend.

10/10
Duits voor Beginners + Gevorderden

Prima opbouw. Goede oefenstof. Duidelijke uitleg. Thema's die bij de dagelijkse praktijk aansluiten. Huiswerk wordt snel nagekeken en beoordeeld.

10/10
Duits voor Beginners + Gevorderden

Ik ben inmiddels bij het 7e hoofdstuk tot heden is alles nog steeds duidelijk. Zelfs tijdens mijn vakantie in Oostenrijk al gebruik gemaakt van de opgedane kennis. Huiswerk indienen gaat eenvoudig en krijg ook best snel feedback. Tot heden ben ik tevreden

DIPLOMA

Diploma Duits

Bij NHA rond jij je  Cursus Duits Beginners & Gevorderden af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

 

Examen voor wereldwijd erkend diploma Goethe Deutsch

De cursus Duits voor beginners kun je afsluiten met het Goethe Examen A2. Na de cursus Duits voor gevorderden kun je deelnemen aan het Goethe Examen B1. Goethe Deutsch examens worden doorlopend afgenomen in Amsterdam en Rotterdam.

De diploma’s (Zertifikat of Attest genoemd) worden internationaal erkend als bewijs van het betreffende niveau Duits. Het examen effent de weg naar het hoger onderwijs en verbetert jouw kansen op een baan, en vanwege de wereldwijde erkenning vergroot je bovendien jouw keuzemogelijkheden voor studie of werk.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar het Goethe-Institut. 
 

NHA Examen

Deze taalcursus kun je ook afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond.  Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend;

Aanmelding
Aanmelden voor het examen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 132,50
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Na afloop van de Cursus Duits Beginners & Gevorderden kun je voor € 29,- een NHA-getuigschrift aanvragen, wanneer je al je huiswerk hebt ingezonden en hiervoor gemiddeld een voldoende (5,5 of hoger) hebt behaald.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.
 

Vooropleiding

Beginners
Voor deze cursus is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat je weinig of geen kennis van de vreemde taal hebt als je aan deze cursus begint.

Gevorderden
Deze cursus is bestemd voor wie al over enige kennis van de vreemde taal beschikt.

Beginners + gevorderden
Voor deze gecombineerde Cursus Duits Beginners & Gevorderden is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat je weinig of geen kennis van de vreemde taal hebt als je aan deze cursus begint.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Cursus Duits Beginners & Gevorderden valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de Cursus Duits Beginners & Gevorderden uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd de Cursus Duits Beginners & Gevorderden leren op de manier die het beste bij jou past.

Met digitale geluidsbestanden voor luister- en spreekoefeningen!

De lessen zijn voorzien van luister- en spreekoefeningen. Een belangrijk hulpmiddel bij het leren van de juiste uitspraak. De geluidsbestanden (luisteroefeningen) vind je digitaal terug in jouw online leeromgeving: NHA Plaza. Je kunt deze geluidsbestanden afspelen op je computer of tablet of kopiëren naar jouw smartphone. Dat maakt een taal leren bij NHA nog leuker.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Wanneer je start met deze cursus, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

Studiemateriaal NHA

STUDIEDUUR

Studieduur

De cursus Duits voor Beginners en Gevorderden heeft een studieduur van 15 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 077-30 67 000. We helpen je graag!

TAAL-APP

Gratis Taal-app bij de Cursus Duits Beginners & Gevorderden  

Schrijf je nú in voor de Cursus Duits Beginners & Gevorderden en krijg óók nog eens vijf jaar gratis toegang tot onze mobiele Taal-app. Met de meer dan 50 onderwerpen, zoals reizen, eten, familie, ontvang je meer dan 50 uur extra oefenmateriaal: lezen, bekijken, horen en nazeggen. Oefenen waar en wanneer jij wilt.

Deze app maakt de uitgebreide NHA-taalcursus nog completer!

Extra's: 

 • heel veel oefeningen voor op jouw tablet, telefoon, laptop of desktop;
 • ook ideaal voor op vakantie;
 • ruim 50 onderwerpen;
 • maar liefst 5 jaar toegang;
 • ter waarde van € 50,-. 

LESGELD

Lesgeld

Duits voor Beginners + Gevorderden
meest gekozen Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€369,00 €332,10
of  15x 24,75
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp

€319,00 €287,10
of  15x 21,15
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Nu met gratis Taal-app 
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

De cursus zit goed in elkaar en is inspirerend.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!