Gratis studiegids

Reviews

Bij NHA ben je verzekerd van een kwalitatieve opleiding. In de afgelopen 85 jaar volgden al zo'n 2 miljoen tevreden cursisten een thuisstudie bij ons. De ervaring van onze cursisten vinden we ontzettend belangrijk en we streven dan ook naar een zo hoog mogelijke tevredenheid. Ontdek hier hoe onze cursisten NHA beoordelen en lees hun reviews!

  
 

NHA scoort gemiddeld een 8,8

De opleidingen van NHA worden gemiddeld met een 8,8 beoordeeld op het onafhankelijke platform eKomi.

Bij eKomi - The Feedback Company kunnen onze cursisten onafhankelijk hun ervaringen met NHA beoordelen.  

 8.620 reviews op eKomi

 
Daarom studeer je bij NHA! 
 

   Studeer in je eigen tempo

   Met persoonlijke begeleiding

   85 jaar ervaring

   15 dagen gratis op proef

   Niet geslaagd, lesgeld terug garantie


 

 

REVIEWERS


"Ik kan al korte gesprekjes voeren met mijn buren uit Venezuela"

Linda Buschman (60): "Ik werk fulltime als wetenschappelijk uitgever en ben altijd omringd door wetenschap. Om te ontspannen heb ik wat creatieve hobby’s. Om ook mijn andere hersenhelft actief te houden ben ik met de taalcursus Spaans begonnen en dat bevalt me heel goed!

Een nieuwe uitdaging voor je brein is altijd goed en het is natuurlijk ook heel leuk om je ergens in vast te bijten. Een taal leren is een perfecte manier om je brein tot het uiterste te testen en daarnaast jezelf te leren verdiepen in een ander, van personen tot culturen. Ik kan al korte gesprekjes voeren met mijn buren uit Venezuela."

 

"Op basis van de studie schreef ik zelfs een boek"

Martin van Elmpt (51): "Na 20 jaar was ik toe aan een andere invulling van mijn werkende leven. Ik volgde twee opleidingen tegelijkertijd: een algemene opleiding tot coach en aanvullend Psychologie van Hoogbegaafdheid.

De thuisstudies van NHA waren perfect te combineren met het starten van mijn eigen bedrijf. Ik leerde wanneer het mij uitkwam. Inmiddels heb ik mijn bedrijf al aardig op de rit. Op basis van de studie schreef ik zelfs een boek; Dat werkt anders. Dat had ik een jaar geleden nooit durven dromen."

 

"De opleiding helpt me om extra verdieping toe te voegen in mijn begeleiding"

Joëlle Stapelkamp (35): “Ik geef al 12 jaar groepslessen bij diverse sportscholen. Samen met een vriendin ben ik een eigen bedrijfje gestart waarin we bootcamp en personal training aanbieden. Ik wilde graag mijn kennis uitbreiden en verdiepen, daarom ben ik deze opleiding gaan volgen. Dat bevalt goed: het huiswerk wordt snel nagekeken en de docenten sturen je bij waar nodig.

Zelf heb ik een aantal jaar geleden een burn-out gehad. Toen heb ik ervaren hoe belangrijk sport en voeding is voor het lichaam, maar zeker ook voor de geest. Ik vind het heerlijk om mensen te verbinden, motiveren en enthousiasmeren. De opleiding Personal Trainer geeft me de kans net dat beetje extra verdieping in mijn begeleiding toe te voegen."
 


  

Reviews Beroepsopleidingen

   8/10

Bedrijfskunde met Management

"Erg tevreden over de opleiding. Vooral heel fijn dat je in je eigen tempo kunt studeren op momenten dat het jou uitkomt. Begeleiding is erg prettig."

---

  10/10

Cognitieve Gedragstherapie (CGT)

"Het is een erg mooie opleiding met goede inhoud die ook goed te begrijpen is. De inhoud is duidelijk geschreven en erg leerzaam."

---

  10/10

Human Resource Management (HRM)

"Goede cursus, duidelijke instructies, overzichtelijk, nuttige feedback, juiste niveau. Helemaal aan te passen aan het tempo wat realiseerbaar is."

Reviews Hobbycursussen

  10/10

Aquarelleren

"Mijn huis werkbegeleider geeft me prima feed back. Opbouwend maar ook met duidelijke aanwijzingen waar ik wat aan heb. ik geniet van de cursus."

---

   8/10

Bierbrouwen

"Leuke cursus, goed en makkelijk geschreven teksten. Docent begeleiding was prima. De huiswerkopdrachten mogen wel wat uitdagender. Wel leuk dat je zelf een bier moet brouwen. Kortom, leuke cursus, aan te bevelen!"

--- 

  10/10

Keyboard

"Net begonnen met cursus keyboard van NHA. Duidelijke uitleg, digitale leeromgeving en een schriftelijke map werk zeer prettig. Ontzettend leuk om met muziek bezig te zijn. Een aanrader!"

 
 

 
 

Reviews Taalcursussen

  10/10

Duits voor Beginners + Gevorderden

"Ik ben inmiddels bij het 7e hoofdstuk tot heden is alles nog steeds duidelijk. Zelfs tijdens mijn vakantie in Oostenrijk al gebruik gemaakt van de opgedane kennis. Huiswerk indienen gaat eenvoudig en krijg ook best snel feedback. Tot heden ben ik tevreden."

---

   8/10

Spaans voor Beginners + Gevorderden

"Ik ben bezig met de cursus spaans. Het is best pittig maar wordt op een leuke manier aangeboden. Het is fijn dat er ook gesproken materiaal bij zit zodat men de klanken beter kan herkennen en leren."

---

  10/10

Arabisch voor Beginners

"Kwaliteit/prijs verhouding is zeer goed. Ik was verrast te zien hoe de cursus in elkaar steekt. Heel overzichtelijk. Het lesmateriaal is prima, het feit dat ik overal kan inloggen maakt het erg toegankelijk. Kortom, ik ben heel blij met mijn keuze voor het NHA."

 

Reviews Eigen Bedrijf opleidingen

   8/10

Kindercoach + Kinderpsychologie

"Nu een aantal maanden bezig. De lesstof is erg interessant en goed te leren en te begrijpen. De snelheid van het nakijken van het huiswerk ook super en bij vragen is er snel antwoord. Ben erg tevreden."

---

   6/10

Hovenier

"Van wat ik nu heb geleerd interessant maar ik mis de juiste opbouw en eigenlijk net iets meer informatie, dan wel praktische informatie over de Hoveniers opleiding."

---

  10/10

Professional Organizer / Opruimcoach

"Hoewel ik nog niet op de helft van de opleiding ben is het echt een top opleiding. Niet alleen heel interessant maar ook heel leuk om mee bezig te zijn. Opleiding is heel divers. Docent stuurt heel vlot het nagekeken huiswerk terug met heel waardevolle feedback."


 

Reviews Voortgezet Onderwijs

   8/10

VWO Biologie

“Erg fijn. Kan zelf bepalen wanneer je er tijd voor hebt. Ik combineer dit met een HBO studie en moet het dus vaak afwisselen. Verder erg fijn dat het huiswerk binnen 1-2 dagen wordt nagekeken en voorzien is van uitleg als er een vraag gesteld was.”

---

  10/10

HAVO Wiskunde A

Ik ben heel blij met mijn cursus Wiskunde A havo. Het is heel duidelijk en overzichtelijk ingedeeld. Het huiswerk wordt snel nagekeken, waardoor ik snel weer verder kan. Kan het iedereen aanraden!”

---

  10/10

VMBO Engels

“Fijne lesmethode en goede feedback van de docent. Het is gemakkelijk te gebruiken.”
 


 

 

Lees alle reviews » 

 

 

 

8/10
Havo Engels

Korte lessen met veel informatie.

8/10
Vwo Biologie

Ik vind de opleiding VWO biologie volledig. Ook reageert de docent snel op vragen en wordt het huiswerk snel nagekeken. Dit is fijn. Ik merk wel dat ik soms wat verduidelijking moet zoeken op YouTube omdat ik de lange teksten moeilijk te begrijpen vind.

6/10
Vwo Wiskunde B

ik had misschien net zo goed schoolboeken kunnen kopen en daarmee wiskunde geleerd.

8/10
Vmbo Biologie

De opleiding vmbo biologie bevalt mij wel goed. Ik vind het handig als je bijvoorbeeld bezig bent met je huiswerk dat je dan niet oneindig lang moet scrollen om naar de goeie pagina te gaan maar dan kan je gewoon in het rechter kolom klikken en dan ben je er zo scheelt een hoop tijd.

8/10
Havo Wiskunde B

Positief, vindt het leuk om op deze manier bezig te zijn. Je zelf ontwikkelen en de Boost als beloning als het huiswerk is beoordeeld en goed bevonden. Het huiswerk wordt snel en op allerlei tijdstippen nagekeken. Zie dit als een positieve waardering naar mijn leerkracht en NHA toe. Wat zou ik anders willen zien, alles is kort en bondig opgesteld in de mappen. Simplificeer het een en het ander, bv; meer spatie ruimte. Alinea's zijn vaak veel te lang. Verliest daardoor snel de essentie van het verhaal of de wiskundige formule. Zou iets minder academische en wat meer in "deze tijd" gebracht kunnen worden. Verder alle lof, Carpe Diem; ***.

10/10
Vwo Geschiedenis

Verzorgd studiemateriaal, ‘snelle’ docent, makkelijk toegankelijke en informatieve studieomgeving.

8/10
Havo Natuurkunde

nvg

8/10
Vwo Biologie

Ik vindt de curcus erg fijn als enige tip zou ik meegeven om misschien ook uitleg filmpjes er bij doen na het vele lezen ben je soms de helft kwijt om dan een video te hebben om even terug te luisteren/kijken is erg fijn en sla ik het dan beter op. Voor de rest docent die je feedback geeft en de mailtjes tussen door vanuit jullie erg fijn.

10/10
Havo Maatschappijleer

Ik vind dat de opleidingen goed en gestructureerd eruit zien waardoor het voor mij dus ook een stuk makkelijker is om er elke week aan te zitten!

8/10
Vwo Natuurkunde

- De stof is erg uitgebreid uitgelegd, dus makkelijk te begrijpen zonder uitleg van een docent. - Het huiswerk wordt snel nagekeken. - Het is lastig direct contact te leggen met de docent.

8/10
Vmbo Engels

Goede uitleg en duidelijk feedback

10/10
Vwo Wiskunde B

Contact met de leraar is prettig, er wordt snel nagekeken. De stof is veel doen (lees opdrachten maken), waardoor je je de theorie snel eigen maakt! Aanrader

8/10
Havo Wiskunde B

Lesstof wordt digitaal en op papier aangeboden. Huiswerk wordt snel nagekeken.

8/10
Vwo Geschiedenis

Fijne lesopbouw en snel nagekeken door de docent

10/10
Vmbo Frans

Duidelijke lessen, snelle reacties van docenten op vragen, en ook snelle reacties vanuit nha zelf. De cursus komt snel binnen.

8/10
Vwo Engels

De cursus (VWO - engels) die ik volg bevalt mij super goed! Ik kan vragen stellen indien nodig en merk dat mijn engels echt vooruit gaat.

8/10
Vwo Biologie

goed te doen ook de hulp van de docent is snel en duidelijk!

10/10
Vwo Wiskunde B

Fijn dat het studiemateriaal zowel op papier als digitaal beschikbaar is. Mooie afwisseling tussen stukken lezen, voorbeelden, oefenopgaven, samenvatting en huiswerk. Ik heb tot nu toe de docent nog vrijwel niet nodig gehad maar bij het nakijken van het huiswerk geeft hij goede tips.

10/10
Vmbo Nederlands

Goed georganiseerd, als je wat vragen.wil stellen via telefoon dan ben je gelijk aan de beurt .Dat is een goed teken. Ik ben te vrede

8/10
Vwo Engels

De docent zou ik een 9,5 geven. Ze kijkt waanzinnig snel na, geeft duidelijk uitleg. En beantwoord ook vragen naast de lesstof zoals welk woordenboek ze zou adviseren etc. De lessen zijn afwisselend, behalve de BBC Worldnews luisteropdracht. Dit "nieuws" is naar om te beluisteren en zinloos. Het is geen nieuws meer, het heeft niks met mijn leven te maken. Het zou fijn zijn als je kon kiezen hier in welk soort nieuws je van de BBC zou willen horen. Afwisselende thema's gebruiken en veel meer up to date maken.

10/10
Vwo Wiskunde B

Cursus is duidelijk geschreven en goed opgebouwd.

8/10
Vwo Wiskunde A

Ik vind het een geweldige cursus. De website en omgeving van NHA Plaza is makkelijk in gebruik en zeer overzichtelijk. De lessen zijn duidelijk en makkelijk te openen via de telefoon, laptop etc. Eén verbeterpunt: Het insturen van huiswerk is niet altijd even gemakkelijk. Zeker met veel sommen in Wiskunde A is het moeilijk om dit te verwerken via Word. Een document zit al gauw aan de maximum van 7MB. Het insturen van afbeeldingen gaat dan makkelijk maar dit zijn vaak grote bestanden. Hier zou wel een gemakkelijkere oplossing voor zijn lijkt me.

10/10
Vwo Wiskunde A

Ik doe de studie met heel veel plezier, goede opbouw en variatie. Echter denk ik dat als je weinig of geen kennis van wiskunde hebt deze studie aardig pittig kan zijn. De uitleg is af en toe kort en bondig. Heb je wel enige basiskennis is het naar mijn idee ideaal.

6/10
Havo Maatschappijleer

De docent controleerd huiswerk later dan de toegestane tijd en ik moet hier constant achteraan. Tevens zou er examentraining zijn, ik zie niet in waar. Je kan niet altijd vragen stellen, enkel tijdens inleveren huiswerk waar je dus heel lang op moet wachten. Er is geen forum om met medeleerlingen te communiceren. Er is geen samenvatting van het examen materiaal.

Toon per pagina: 12 24 Toon alles
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!