Gratis studiegids

Reviews

Bij NHA ben je verzekerd van een kwalitatieve opleiding. In de afgelopen 85 jaar volgden al zo'n 2 miljoen tevreden cursisten een thuisstudie bij ons. De ervaring van onze cursisten vinden we ontzettend belangrijk en we streven dan ook naar een zo hoog mogelijke tevredenheid. Ontdek hier hoe onze cursisten NHA beoordelen en lees hun reviews!

  
 

NHA scoort gemiddeld een 8,8

De opleidingen van NHA worden gemiddeld met een 8,8 beoordeeld op het onafhankelijke platform eKomi.

Bij eKomi - The Feedback Company kunnen onze cursisten onafhankelijk hun ervaringen met NHA beoordelen.  

 8.620 reviews op eKomi

 
Daarom studeer je bij NHA! 
 

   Studeer in je eigen tempo

   Met persoonlijke begeleiding

   85 jaar ervaring

   15 dagen gratis op proef

   Niet geslaagd, lesgeld terug garantie


 

 

REVIEWERS


"Ik kan al korte gesprekjes voeren met mijn buren uit Venezuela"

Linda Buschman (60): "Ik werk fulltime als wetenschappelijk uitgever en ben altijd omringd door wetenschap. Om te ontspannen heb ik wat creatieve hobby’s. Om ook mijn andere hersenhelft actief te houden ben ik met de taalcursus Spaans begonnen en dat bevalt me heel goed!

Een nieuwe uitdaging voor je brein is altijd goed en het is natuurlijk ook heel leuk om je ergens in vast te bijten. Een taal leren is een perfecte manier om je brein tot het uiterste te testen en daarnaast jezelf te leren verdiepen in een ander, van personen tot culturen. Ik kan al korte gesprekjes voeren met mijn buren uit Venezuela."

 

"Op basis van de studie schreef ik zelfs een boek"

Martin van Elmpt (51): "Na 20 jaar was ik toe aan een andere invulling van mijn werkende leven. Ik volgde twee opleidingen tegelijkertijd: een algemene opleiding tot coach en aanvullend Psychologie van Hoogbegaafdheid.

De thuisstudies van NHA waren perfect te combineren met het starten van mijn eigen bedrijf. Ik leerde wanneer het mij uitkwam. Inmiddels heb ik mijn bedrijf al aardig op de rit. Op basis van de studie schreef ik zelfs een boek; Dat werkt anders. Dat had ik een jaar geleden nooit durven dromen."

 

"De opleiding helpt me om extra verdieping toe te voegen in mijn begeleiding"

Joëlle Stapelkamp (35): “Ik geef al 12 jaar groepslessen bij diverse sportscholen. Samen met een vriendin ben ik een eigen bedrijfje gestart waarin we bootcamp en personal training aanbieden. Ik wilde graag mijn kennis uitbreiden en verdiepen, daarom ben ik deze opleiding gaan volgen. Dat bevalt goed: het huiswerk wordt snel nagekeken en de docenten sturen je bij waar nodig.

Zelf heb ik een aantal jaar geleden een burn-out gehad. Toen heb ik ervaren hoe belangrijk sport en voeding is voor het lichaam, maar zeker ook voor de geest. Ik vind het heerlijk om mensen te verbinden, motiveren en enthousiasmeren. De opleiding Personal Trainer geeft me de kans net dat beetje extra verdieping in mijn begeleiding toe te voegen."
 


  

Reviews Beroepsopleidingen

   8/10

Bedrijfskunde met Management

"Erg tevreden over de opleiding. Vooral heel fijn dat je in je eigen tempo kunt studeren op momenten dat het jou uitkomt. Begeleiding is erg prettig."

---

  10/10

Cognitieve Gedragstherapie (CGT)

"Het is een erg mooie opleiding met goede inhoud die ook goed te begrijpen is. De inhoud is duidelijk geschreven en erg leerzaam."

---

  10/10

Human Resource Management (HRM)

"Goede cursus, duidelijke instructies, overzichtelijk, nuttige feedback, juiste niveau. Helemaal aan te passen aan het tempo wat realiseerbaar is."

Reviews Hobbycursussen

  10/10

Aquarelleren

"Mijn huis werkbegeleider geeft me prima feed back. Opbouwend maar ook met duidelijke aanwijzingen waar ik wat aan heb. ik geniet van de cursus."

---

   8/10

Bierbrouwen

"Leuke cursus, goed en makkelijk geschreven teksten. Docent begeleiding was prima. De huiswerkopdrachten mogen wel wat uitdagender. Wel leuk dat je zelf een bier moet brouwen. Kortom, leuke cursus, aan te bevelen!"

--- 

  10/10

Keyboard

"Net begonnen met cursus keyboard van NHA. Duidelijke uitleg, digitale leeromgeving en een schriftelijke map werk zeer prettig. Ontzettend leuk om met muziek bezig te zijn. Een aanrader!"

 
 

 
 

Reviews Taalcursussen

  10/10

Duits voor Beginners + Gevorderden

"Ik ben inmiddels bij het 7e hoofdstuk tot heden is alles nog steeds duidelijk. Zelfs tijdens mijn vakantie in Oostenrijk al gebruik gemaakt van de opgedane kennis. Huiswerk indienen gaat eenvoudig en krijg ook best snel feedback. Tot heden ben ik tevreden."

---

   8/10

Spaans voor Beginners + Gevorderden

"Ik ben bezig met de cursus spaans. Het is best pittig maar wordt op een leuke manier aangeboden. Het is fijn dat er ook gesproken materiaal bij zit zodat men de klanken beter kan herkennen en leren."

---

  10/10

Arabisch voor Beginners

"Kwaliteit/prijs verhouding is zeer goed. Ik was verrast te zien hoe de cursus in elkaar steekt. Heel overzichtelijk. Het lesmateriaal is prima, het feit dat ik overal kan inloggen maakt het erg toegankelijk. Kortom, ik ben heel blij met mijn keuze voor het NHA."

 

Reviews Eigen Bedrijf opleidingen

   8/10

Kindercoach + Kinderpsychologie

"Nu een aantal maanden bezig. De lesstof is erg interessant en goed te leren en te begrijpen. De snelheid van het nakijken van het huiswerk ook super en bij vragen is er snel antwoord. Ben erg tevreden."

---

   6/10

Hovenier

"Van wat ik nu heb geleerd interessant maar ik mis de juiste opbouw en eigenlijk net iets meer informatie, dan wel praktische informatie over de Hoveniers opleiding."

---

  10/10

Professional Organizer / Opruimcoach

"Hoewel ik nog niet op de helft van de opleiding ben is het echt een top opleiding. Niet alleen heel interessant maar ook heel leuk om mee bezig te zijn. Opleiding is heel divers. Docent stuurt heel vlot het nagekeken huiswerk terug met heel waardevolle feedback."


 

Reviews Voortgezet Onderwijs

   8/10

VWO Biologie

“Erg fijn. Kan zelf bepalen wanneer je er tijd voor hebt. Ik combineer dit met een HBO studie en moet het dus vaak afwisselen. Verder erg fijn dat het huiswerk binnen 1-2 dagen wordt nagekeken en voorzien is van uitleg als er een vraag gesteld was.”

---

  10/10

HAVO Wiskunde A

Ik ben heel blij met mijn cursus Wiskunde A havo. Het is heel duidelijk en overzichtelijk ingedeeld. Het huiswerk wordt snel nagekeken, waardoor ik snel weer verder kan. Kan het iedereen aanraden!”

---

  10/10

Review VMBO Engels

“Fijne lesmethode en goede feedback van de docent. Het is gemakkelijk te gebruiken.”
 


 

 

Lees alle reviews » 

 

 

 

6/10
Massage

Ik miste praktijk oefeningen, wel werd alles heel goed uitgelegd met de video's daar kan ik niks op aanmerken

8/10
Autotechniek

De cursus is super interessant, maar de afbeeldingen en tekst zijn niet altijd even duidelijk. Bij de lastigere onderdelen maak ik vaak gebruik van YouTube filmpjes om de complexere systemen uit te leggen. Het zou interessant zijn als deze al standaard werden weergegeven binnen de cursus zodat ik hier niet zelf naar hoef te zoeken.

10/10
Beleggen voor Beginners + Cryptobeleggen

De opleiding Beleggen voor Beginners + Cryptobeleggen is op zich goed opgebouwd. Mijn advies is echter dat je wel enige basiskennis moet hebben van beleggen of crypto's voordat je aan deze cursus begint, anders loop je tegen bepaalde obstakels aan, want het is best wel een pittige opleiding. Maar het is wel heel goed opgebouwd; mijn respect voor de leraren en hartstikke bedankt voor alle informatie die ik van jullie heb kunnen opnemen. Mijn dank is groot.

10/10
Elektrotechniek

Goed leesbaar met duidelijke uitleg fijne begeleiding van huiswerk.

8/10
Creatief Schrijven

Eerlijk gezegd kan ik er nog niet heel veel over zeggen; ik ben onlangs begonnen en heb vier lessen gemaakt. Die waren interessant maar op een totaal van 19 lessen is dat nog niet zo veel. Mijn verwachtingen zijn wel hoog gespannen dus ik kijk uit naar de resterende 15 lessen.

10/10
Digitale Fotografie en Beeldbewerking

Leuk en duidelijk geschreven met goede oefeningen.

6/10
Yoga

leuke cursus met veel interessante informatie. Ook lekker praktisch, direct aan de slag kunnen

8/10
Keyboard

Leerstof is duidelijk maar kan verbeterd worden met foto's hoe de handen geplaatst moeten worden. Leuk om te volgen, ook voor een beginner. Als je er voldoende tijd insteekt pak je het snel op !

10/10
Antiek en Oude Kunst

De cursus is geweldig. Duidelijke stappen en uitleg. Zelfs voor mij die veel moeite heeft met leren is het prima te doen. De docent is ook fijn, hij geeft de juiste op/aanmerkingen om je goed verder te helpen. Kortom ik ben heel enthousiast en ga na deze cursus beslist verder.

8/10
Filosofie en Levensbeschouwing

Prima cursus. Maar het duurt wel lang voordat je het huiswerk weer terug krijgt!

10/10
Schoonheidsverzorging

Er wordt diep op de stof ingegaan.

10/10
Crypto Beleggen

Ik heb onlangs de cursus Crypto Beleggen gevolgd bij NHA en ik ben zeer tevreden over de hele ervaring. De cursus bestaat uit 12 hoofdstukken die diepgaand en goed gestructureerd zijn en ze hebben me echt geholpen om een goed begrip te krijgen van cryptobeleggen. De inhoud van de cursus was uitermate verhelderend. Elke hoofdstuk behandelde verschillende aspecten en onderwerpen en ik vond dat deze goed waren uitgelegd met relevante voorbeelden. Het heeft me geholpen om inzicht te krijgen in de wereld van cryptocurrencies en hoe ik op een verstandige manier kan beleggen. Wat ik vooral waardeerde aan de cursus, was de flexibiliteit die het biedt. Als thuisstudie-student heb ik de vrijheid om mijn eigen tempo te bepalen en te studeren op het moment dat het mij het beste uitkomt. Dit heeft voor mij persoonlijk erg goed gewerkt. Tot slot wil ik graag mijn docent Frits Gubbels hartelijk bedanken voor zijn uitstekende service en ondersteuning gedurende de cursus. Ik heb altijd snel antwoord gekregen op mijn vragen en hij was altijd bereid om te helpen wanneer dat nodig was. Al met al kan ik de cursus Crypto Beleggen van NHA ten zeerste aanbevelen aan iedereen die interesse heeft in het begrijpen en beleggen in cryptocurrencies. Het is een geweldige manier om je kennis op dit gebied uit te breiden en ik ben dankbaar voor de waardevolle vaardigheden die ik heb opgedaan.

10/10
Genealogie (Stamboomkunde)

Ik vind de cursus genealogie erg leuk om te doen. De huiswerkopgaven worden snel nagekeken en de hoge cijfers geven natuurlijk ook een erg voldaan gevoel.

8/10
Creatief Schrijven

Ik ben net begonnen met mijn opleiding, ik vind het heel fijn dat ik het op mijn eigen tempo kan doen. Tot nu toe ben ik heel positief!

8/10
Tuinarchitectuur + SketchUp

Aangezien ik nog maar pas ben gestart met de opleiding, merk ik dat de huiswerkopgaven soms vrij summier zijn omschreven en het even zoeken is wat men nu exact wil.

10/10
Massage

Een duidelijke en fijne cursus vind ik Foto's en uitleg zorgen er voor dat ik stap voor stap leer masseren en dat ik het ook fijn vind om te studeren

10/10
Korte Verhalen Schrijven

Leerzaam, stimulerende opdrachten, wijze docent en ik krijg steeds meer mijn doel in zicht.

10/10
Autotechniek

De lessen zijn erg overzichtelijk! En de hulp van een docent is ook erg fijn als je er even niet uitkomt.

8/10
Programmeren voor Kinderen

Eigenlijk wil ik 4,5 sterren geven, maar dat kan niet. Het is een erg leerzame cursus, soms wel ingewikkeld, maar daardoor ook erg uitdagend. het leuke aan deze cursus is dat je echt de robot leert besturen, op veel verschillende manieren. je leert op verschillende manieren de basis van programmeren. Wat ik soms minder leuk vind is als er een wat meer theoretische les tussen zit. ikzelf vindt het prettiger om te leren tijdens het doen, en ben dan soms wat ongeduldig. Gelukkig komt na de theorie altijd weer genoeg ruimte om het zelf uit te proberen. Als het een lang stuk theorie is, vraag ik mijn moeder om het voor te lezen. Dat helpt mij bij het concentreren. Groeten Lennart (9 jaar).

8/10
Schilderen voor Beginners

In korte tijd al veel kennis opgedaan. Prettige en overzichtelijke uitleg

10/10
Elektronica voor Beginners

Een goede training om de basis weer te leren kennen, waarbij snelle reacties van de docent.

10/10
Alles over de Hond

De opleiding is goed gestructureerd en de lessen zijn overzichtelijk en duidelijk. Het huiswerk wordt snel nagekeken.

8/10
Piano

De piano cursus leert het piano spel op een rustige en evenwichtige manier. Met duidelijke voorbeelden zowel schriftelijk als om te luisteren

10/10
Creatief Schrijven

Ik ben nog niet zo heel lang bezig met de cursus, en ben ook niet zo heel erg ver, maar over wat ik tot nu toe heb geleerd ben ik zeer tevreden. De inhoud sluit bijna perfect aan op wat ik zocht in de cursus, en de docenten geven duidelijke en constructieve feedback. Het is ook fijn dat ik er op mijn eigen tempo aan kan werken, dus wanneer ik me bijvoorbeeld even niet lekker voel, of het druk heb op persoonlijk vlak of op werk, krijg ik niet telkens een reminder dat ik bezig moet zijn met de cursus. Zo blijft het voelen als iets leuks om te doen, waar ik zelf veel van leer en voldoening uit kan halen, dan iets dat ik MOET doen.

Toon per pagina: 12 24 Toon alles
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!