Gratis studiegids

Reviews

Bij NHA ben je verzekerd van een kwalitatieve opleiding. In de afgelopen 85 jaar volgden al zo'n 2 miljoen tevreden cursisten een thuisstudie bij ons. De ervaring van onze cursisten vinden we ontzettend belangrijk en we streven dan ook naar een zo hoog mogelijke tevredenheid. Ontdek hier hoe onze cursisten NHA beoordelen en lees hun reviews!

  
 

NHA scoort gemiddeld een 8,8

De opleidingen van NHA worden gemiddeld met een 8,8 beoordeeld op het onafhankelijke platform eKomi.

Bij eKomi - The Feedback Company kunnen onze cursisten onafhankelijk hun ervaringen met NHA beoordelen.  

 8.620 reviews op eKomi

 
Daarom studeer je bij NHA! 
 

   Studeer in je eigen tempo

   Met persoonlijke begeleiding

   85 jaar ervaring

   15 dagen gratis op proef

   Niet geslaagd, lesgeld terug garantie


 

 

REVIEWERS


"Ik kan al korte gesprekjes voeren met mijn buren uit Venezuela"

Linda Buschman (60): "Ik werk fulltime als wetenschappelijk uitgever en ben altijd omringd door wetenschap. Om te ontspannen heb ik wat creatieve hobby’s. Om ook mijn andere hersenhelft actief te houden ben ik met de taalcursus Spaans begonnen en dat bevalt me heel goed!

Een nieuwe uitdaging voor je brein is altijd goed en het is natuurlijk ook heel leuk om je ergens in vast te bijten. Een taal leren is een perfecte manier om je brein tot het uiterste te testen en daarnaast jezelf te leren verdiepen in een ander, van personen tot culturen. Ik kan al korte gesprekjes voeren met mijn buren uit Venezuela."

 

"Op basis van de studie schreef ik zelfs een boek"

Martin van Elmpt (51): "Na 20 jaar was ik toe aan een andere invulling van mijn werkende leven. Ik volgde twee opleidingen tegelijkertijd: een algemene opleiding tot coach en aanvullend Psychologie van Hoogbegaafdheid.

De thuisstudies van NHA waren perfect te combineren met het starten van mijn eigen bedrijf. Ik leerde wanneer het mij uitkwam. Inmiddels heb ik mijn bedrijf al aardig op de rit. Op basis van de studie schreef ik zelfs een boek; Dat werkt anders. Dat had ik een jaar geleden nooit durven dromen."

 

"De opleiding helpt me om extra verdieping toe te voegen in mijn begeleiding"

Joëlle Stapelkamp (35): “Ik geef al 12 jaar groepslessen bij diverse sportscholen. Samen met een vriendin ben ik een eigen bedrijfje gestart waarin we bootcamp en personal training aanbieden. Ik wilde graag mijn kennis uitbreiden en verdiepen, daarom ben ik deze opleiding gaan volgen. Dat bevalt goed: het huiswerk wordt snel nagekeken en de docenten sturen je bij waar nodig.

Zelf heb ik een aantal jaar geleden een burn-out gehad. Toen heb ik ervaren hoe belangrijk sport en voeding is voor het lichaam, maar zeker ook voor de geest. Ik vind het heerlijk om mensen te verbinden, motiveren en enthousiasmeren. De opleiding Personal Trainer geeft me de kans net dat beetje extra verdieping in mijn begeleiding toe te voegen."
 


  

Reviews Beroepsopleidingen

   8/10

Bedrijfskunde met Management

"Erg tevreden over de opleiding. Vooral heel fijn dat je in je eigen tempo kunt studeren op momenten dat het jou uitkomt. Begeleiding is erg prettig."

---

  10/10

Cognitieve Gedragstherapie (CGT)

"Het is een erg mooie opleiding met goede inhoud die ook goed te begrijpen is. De inhoud is duidelijk geschreven en erg leerzaam."

---

  10/10

Human Resource Management (HRM)

"Goede cursus, duidelijke instructies, overzichtelijk, nuttige feedback, juiste niveau. Helemaal aan te passen aan het tempo wat realiseerbaar is."

Reviews Hobbycursussen

  10/10

Aquarelleren

"Mijn huis werkbegeleider geeft me prima feed back. Opbouwend maar ook met duidelijke aanwijzingen waar ik wat aan heb. ik geniet van de cursus."

---

   8/10

Bierbrouwen

"Leuke cursus, goed en makkelijk geschreven teksten. Docent begeleiding was prima. De huiswerkopdrachten mogen wel wat uitdagender. Wel leuk dat je zelf een bier moet brouwen. Kortom, leuke cursus, aan te bevelen!"

--- 

  10/10

Keyboard

"Net begonnen met cursus keyboard van NHA. Duidelijke uitleg, digitale leeromgeving en een schriftelijke map werk zeer prettig. Ontzettend leuk om met muziek bezig te zijn. Een aanrader!"

 
 

 
 

Reviews Taalcursussen

  10/10

Duits voor Beginners + Gevorderden

"Ik ben inmiddels bij het 7e hoofdstuk tot heden is alles nog steeds duidelijk. Zelfs tijdens mijn vakantie in Oostenrijk al gebruik gemaakt van de opgedane kennis. Huiswerk indienen gaat eenvoudig en krijg ook best snel feedback. Tot heden ben ik tevreden."

---

   8/10

Spaans voor Beginners + Gevorderden

"Ik ben bezig met de cursus spaans. Het is best pittig maar wordt op een leuke manier aangeboden. Het is fijn dat er ook gesproken materiaal bij zit zodat men de klanken beter kan herkennen en leren."

---

  10/10

Arabisch voor Beginners

"Kwaliteit/prijs verhouding is zeer goed. Ik was verrast te zien hoe de cursus in elkaar steekt. Heel overzichtelijk. Het lesmateriaal is prima, het feit dat ik overal kan inloggen maakt het erg toegankelijk. Kortom, ik ben heel blij met mijn keuze voor het NHA."

 

Reviews Eigen Bedrijf opleidingen

   8/10

Kindercoach + Kinderpsychologie

"Nu een aantal maanden bezig. De lesstof is erg interessant en goed te leren en te begrijpen. De snelheid van het nakijken van het huiswerk ook super en bij vragen is er snel antwoord. Ben erg tevreden."

---

   6/10

Hovenier

"Van wat ik nu heb geleerd interessant maar ik mis de juiste opbouw en eigenlijk net iets meer informatie, dan wel praktische informatie over de Hoveniers opleiding."

---

  10/10

Professional Organizer / Opruimcoach

"Hoewel ik nog niet op de helft van de opleiding ben is het echt een top opleiding. Niet alleen heel interessant maar ook heel leuk om mee bezig te zijn. Opleiding is heel divers. Docent stuurt heel vlot het nagekeken huiswerk terug met heel waardevolle feedback."


 

Reviews Voortgezet Onderwijs

   8/10

VWO Biologie

“Erg fijn. Kan zelf bepalen wanneer je er tijd voor hebt. Ik combineer dit met een HBO studie en moet het dus vaak afwisselen. Verder erg fijn dat het huiswerk binnen 1-2 dagen wordt nagekeken en voorzien is van uitleg als er een vraag gesteld was.”

---

  10/10

HAVO Wiskunde A

Ik ben heel blij met mijn cursus Wiskunde A havo. Het is heel duidelijk en overzichtelijk ingedeeld. Het huiswerk wordt snel nagekeken, waardoor ik snel weer verder kan. Kan het iedereen aanraden!”

---

  10/10

Review VMBO Engels

“Fijne lesmethode en goede feedback van de docent. Het is gemakkelijk te gebruiken.”
 


 

 

Lees alle reviews » 

 

 

 

8/10
Basiskennis Loonadministratie

Ik vind het een duidelijk lespakket met alle nodige informatie, het is wel erg droge stof om te leren maar dat ligt niet aan het lesmateriaal..

8/10
Projectmanagement

Cursus is uitvoerig beschreven, heeft een begrijpelijke opbouw en is duidelijk. Begeleiding door een docent (op afstand) loopt prima en vlot. Wat wel opvalt zijn de vele Engelse woorden/begrippen die gebruikt worden. Dat had van mij niet gehoeven.

10/10
Latijn

Prachtig in opbouw. Moeilijke begrippen worden in goed begrijpelijke taal uitgelegd. Veel nieuwe en interessante informatie over de taal en de geschiedenis van de Romeinen. De docent is zeer toegankelijk voor de beantwoorduing van vragen.

8/10
Bouwkunde

Is een leuke uitdagende cursus

8/10
Belastingwetgeving (module MBA Moderne Bedrijfsadministratie)

Ik vind de opdeling prettig, veel kleine delen met elke keer vragen tussenddor om te beantwoorden. Houdt het mooi overzichtelijk. Ook de snelle reactie van de docent is erg prettig

8/10
Zakelijke Correspondentie Engels

Ik vind het een prima cursus die ik volg, duidelijke leerstof en uitleg.

10/10
Financieel Administratief Medewerker

Na het ontvangen van alles, heb ik nog een telefoontje ontvangen vanuit NHA of ze me nog ergens mee kunnen helpen. Super service! En snelle reactie op huiswerkvragen. Goede begeleiding!

8/10
AutoCAD

Duidelijke uitleg in de boeken. Opdrachten sluiten goed aan bij de theorie. Docent geeft goede verbeterpunten

10/10
Programmeren voor Beginners + Python

Zeer verzorgt en er wordt geleverd wat is afgesproken.

8/10
Vakopleiding Payroll Services (VPS)

Fijn dat ik op mijn eigen tempo kan leren en fijn dat deze opleiding de convoy boeken volgt. Ik heb het idee dat deze methode iets beter aan gaat sluiten bij de examens dan de stof van PDL.

8/10
Raspberry Pi Programmeren

Ik ben geen standaard student. Ben 75 en inmiddels 10 jaar gepensioneerd. Heb HTS-E en WO-Informatica. Heb deze cursus om leuk bezig te zijn en iets meer van Python in combinatie de RPi te leren zonder zelf het Internet af te moeten struinen. Ik heb er tot nog toe lol in. Wat minder is aan de cursus is dat het boek achter loopt op de ontwikkeling in de echte wereld. Bij jullie cursus webdesign was dat opgelost door tools via jullie eigen website aan te bieden. Hiermee liep je (iets) achter op de ontwikkeling in de echte wereld maar tools waren wel consitent met de inhoud van de cursus

8/10
Tandartsassistent

Het is ontzettend fijn dat de docent het huiswerk snel nakijkt en heel snel reageert op vragen.

10/10
Schoonheidsspecialist(e) Basiscursus

Mooie opbouw in de cursus, heldere en duidelijke uitleg. Goed te volgen! Goed te combineren met werk, gezin. Fijn om via deze weg kennis te maken met het vak.

10/10
Programmeren voor Beginners

De cursus programmeren voor beginners is een goede manier om de basisbeginselen van programmeren te leren. De cursus heeft duidelijke stapsgewijze instructies. Het huiswerk wordt snel nagekeken. Het is goed dat er ook een cursusboek beschikbaar is, zodat je niet constant de laptop hoeft te gebruiken en de cursus later nog een keer terug kan lezen.

10/10
Effectief Communiceren

Fijne scholing! De stof wordt Duidelijk uitgelegd en snelle reactie van je mentor.

6/10
Basisopleiding Medewerker Beheer ICT

Deze cursus is echt basis. Ik had gehoopt dat het niveau toch wat hoger zou zijn

10/10
Basisopleiding Apothekersassistent

Ik vind het een hele leuke opleiding ik vind het wel heel moeilijk.

8/10
Logistiek Medewerker

Mooie cursus, heel uit gebreid en veel informatie maar goed te begrijpen.

10/10
WFT Adviseur Basis

Heel tevreden met deze cursus. Het is duidelijk en de communicatie met de docent is prettig. Daarbij was de cursus na bestellen snel geleverd.

8/10
Gimp Fotobewerking

Ik ben nu aan mijn tweede cursus bezig en ik moet zeggen dat mijn geheugen, ik ben bijna 77, goed getraind wordt. Ik wordt er actiever door en dat i een grote plus! Ik heb de cursus fotografie gedaan en volg nu de cursus gimp, beeldbewerking.

8/10
Recruiter

Het ingezonden huiswerk werd snel nagekeken en retour gezonden voorzien van bruikbare, positieve feed back

8/10
Programmeren voor Beginners + C#

Duidelijk studiemateriaal. Huiswerk wordt snel nagekeken en commentaar en advies is goed van de leraar.

10/10
Medewerker Personeelszaken

Duidelijke cursus, goeie uitleg in de opdrachten ook.

8/10
Public Relations (PR)

Het is een leuke opleiding. Wel staat de informatie in het theorie boek soms wat moeilijk omschreven. Maar na een paar keer goed lezen is het zeker goed te doen.

Toon per pagina: 12 24 Toon alles
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!