Gratis studiegids

Veelgestelde vragen

 

Hieronder staan antwoorden op veelgestelde vragen. Staat het antwoord op je vraag niet in de lijst of heb je meer specifieke informatie nodig? Stel je vraag telefonisch (077-3067000) of verzend de vraag per mail via het contactformulier.


Waarom kiezen voor NHA?

NHA bestaat 85 jaar en leidt op voor dezelfde officieel ERKENDE diploma's als andere erkende opleiders. Onafhankelijk onderzoek door Universiteit Twentes Newcom heeft onlangs uitgewezen dat NHA studenten bovengemiddeld tevreden zijn over de kwaliteit van de opleidingen, de service en de begeleiding. Dankzij de hoge slagingspercentages kan NHA, als enige in Nederland voor alle cursussen en opleidingen, een niet-geslaagd, lesgeld-terug garantie geven. Je studeert bij NHA met hetzelfde diploma als eindresultaat, maar dan voor een lager lesgeld.


Waarom is NHA zoveel voordeliger dan andere opleiders?

Doel van de NHA is: onderwijs voor iedereen betaalbaar maken. Het belang van cursisten staat altijd voorop. Omdat NHA een beproefde onderwijsmethode veel voordeliger kan aanbieden dan anderen, besluiten veel mensen een cursus of opleiding bij NHA te volgen. Juist daardoor kan het lesgeld zo laag zijn. Resultaat: hoge kwaliteit voor een scherpe prijs.

De complete lesstof sluit aan op de eindtermen die gelden voor de examens. Alle docenten beschikken over de officiële onderwijsbevoegdheid en zijn specialisten binnen hun vakgebied. Tevens kun je gebruikmaken van de modernste onderwijsfaciliteiten via de digitale leeromgeving Plaza.


Is de cursus niet te moeilijk voor mij?

NHA opleidingen zijn prima te volgen. Ook als je weinig ervaring hebt met studeren of al een tijd niet meer gestudeerd hebt. De studiestof is helder geschreven en voorzien van duidelijke illustraties. Voor veel opleidingen geldt dan ook geen vooropleidingseis. En als je tegen een probleem aanloopt, is de docent er om je verder te helpen.


Waar vind ik de studievoorwaarden?

Deze voorwaarden staan in het inschrijfformulier, maar je kunt ze ook vinden op de pagina studievoorwaarden.


Waar vind ik mijn klant- en ordernummer?

Deze nummers vind je in de bijlagen van het studiepakket en staan boven op het inhoudsdocument vermeld.
Als je de studie al langer volgt zijn dit het relatie- en inschrijfnummer.


Wanneer ontvang ik de digitale factuur?

Wanneer je hebt gekozen voor achteraf betalen via digitale factuur, ontvang je deze in de meeste gevallen zo'n 20 dagen nadat je het pakket hebt ontvangen. De factuur wordt dus na de proefperiode toegezonden.


Wanneer wordt het lesgeld automatisch afgeschreven?

Heb je gekozen voor automatische incasso? Dan wordt rondom de vervaldatum van de factuur het openstaande bedrag geïncasseerd.


Waarom schriftelijk studeren?

Het grote voordeel van schriftelijk studeren bij NHA is dat je thuis, in je eigen omgeving én je eigen tempo aan de slag kunt. Je hoeft niet naar een bepaalde locatie om lessen te volgen. Je bepaalt zelf hoelang je over de opleiding doet en hoeveel tijd je per week aan de studie besteedt. De NHA-opleidingen zijn prima met een baan of met andere werkzaamheden te combineren.


Hoe ontvang ik een getuigschrift aan het einde van de cursus?

Na afloop van iedere cursus kun je een officieel NHA-Getuigschrift krijgen (als je b.v. geen examen wilt doen). Je ontvangt het getuigschrift indien je de cursus hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk of de werkopdrachten ter correctie naar de docent hebt ingestuurd en gemiddeld een voldoende cijfer hebt behaald (5,5 of hoger). De totale kosten voor dit getuigschrift bedragen €29. Dit getuigschrift kun je schriftelijk of via Plaza aanvragen nadat je de cursus hebt afgerond.


Is examen doen verplicht?

Het afleggen van een examen is nooit verplicht.


Is het insturen van huiswerk verplicht?

Je kunt bij veel cursussen kiezen uit ‘zelfstudie’ of ‘met hulp’. Indien je kiest voor een cursus-met-hulp, dan heb je de mogelijkheid huiswerk in te sturen en /of vragen te stellen aan de persoonlijke leraar. Zo kom je nooit vast te zitten. Je beslist zelf of, en zo ja, wanneer je gebruik wilt maken van deze dienst. Je hebt gedurende een periode van drie jaar de mogelijkheid huiswerk in te sturen.


Wat is het verschil tussen ‘zelfstudie’ en ‘met hulp?

Bij veel NHA-cursussen heb je de keuze tussen ‘zelfstudie’ en ‘met hulp’.
‘Met hulp’ wil zeggen dat je de mogelijkheid hebt om huiswerk ter controle in te sturen naar een leraar. Ook kun je vragen aan de leraar stellen. Hij/zij is je steun en toeverlaat. Zo kom je nooit vast te zitten en is de kans op een succesvolle afronding van de cursus extra groot. Ook heb je dan examengarantie.

Zelfstudie betekent dat je volledig zelfstandig aan de slag gaat met het duidelijke en complete studiemateriaal.


Kan ik de cursus tussentijds onderbreken?

Je hebt de mogelijkheid de cursus eenmalig voor een periode van maximaal vier maanden te onderbreken.


Waar betaal ik inschrijfgeld voor?

Het inschrijfgeld á 25 euro wordt in rekening gebracht voor o.a. de verzendkosten, de administratiekosten en het inrichten van de digitale leeromgeving Plaza.


Waar kan ik een gewaarmerkte kopie laten maken van mijn diploma?

Dat kan bij de meeste gemeentehuizen, notarissen, advocaten en bij de opleider waar je het betreffende diploma hebt behaald. Je moet in dat geval wel het originele diploma aanbieden (opsturen).

Voor eventuele andere vragen, die niet in deze lijst voorkomen, kun je natuurlijk altijd contact opnemen.

Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!