Gratis studiegids

Ik heb een vraag over de examens

 
Bekijk hieronder de veelgestelde vragen. Klik op een vraag om direct het antwoord te zien. 
 

Ik wil meer weten over de examens

Bij NHA kun je twee soorten examens afleggen, een NHA-examen of een examen via een externe exameninstantie. In de handleiding van jouw opleiding vind je welke examen(s) voor jouw opleiding van toepassing zijn. Hier staat ook uitgelegd hoe je je kunt aanmelden voor het examen.

NHA examen  

NHA examens worden digitaal afgenomen op een locatie bij jou in de buurt. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken. Je kunt kiezen uit de volgende examenlocaties: Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Borne, Breda, Den Haag, Den Helder, Eindhoven, Elsloo, Leeuwarden, Rotterdam, Utrecht (Papendorp), Vlissingen en Zwolle. 

De kosten van de examens vind je bij de betreffende opleiding.  
 

Examen via externe instantie  

Wordt het examen via een externe instantie afgenomen, dan kijk je voor de beschikbare locaties en de kosten van dit examen op de website van de betreffende exameninstantie.  

Hoe kan ik me aanmelden voor een NHA-examen?

Als je inlogt in jouw persoonlijke Plaza kun je je hier aanmelden voor je NHA-examen. Dit kan onder het kopje "Examens". Je kunt je pas aanmelden voor een examen nadat de proefperiode van 15 dagen is verstreken. 

Tot wanneer kan ik een examen afleggen?

Een examen kan worden afgelegd tot de einddatum van je studie. Als je wil weten tot wanneer jij nog kunt studeren, dan kun je dit nakijken op Plaza.

Log in via www.nha.nl/inloggen, klik in de linker menubalk op "Mijn opleidingen" en klik op de betreffende studie. Hier kun je de einddatum van jouw opleiding terugvinden.

Ik wil mijn examen annuleren of wijzigen

Om een wijziging of annulering door te geven van een reeds aangevraagd examen ga je naar Plaza.

Onder ‘Lessen’ staat een les ‘Exameninformatie’ waar je terug kunt vinden hoe je een NHA-examen kunt wijzigen of annuleren. Betreft het een examen bij een externe exameninstantie? Kijk dan voor de voorwaarden op de website van de betreffende instantie.

Kan ik mijn gemaakte NHA-examen inzien?

Als je het examen niet hebt behaald, is het mogelijk om deze in te zien. Je kunt hiervoor een afspraak maken binnen 2 weken nadat de uitslag van het examen is verstuurd.

De inzage vindt plaats op ons kantoor in Panningen. De inzage vindt plaats op werkdagen tussen 09:00 en 16:30 uur. Vul onderstaand formulier in om een afspraak te maken.
 

Ik heb een dyslexieverklaring, hoe geef ik dit door?

Mocht je in het bezit zijn van een officiële dyslexieverklaring, dan kun je deze voordat je je aanmeldt voor een examen sturen naar [email protected].

De examencommissie beoordeelt na ontvangst van het document of je in aanmerking komt voor 30 minuten extra examentijd.


Geslaagd.

Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!