Gratis studiegids

Wat leer je in een Virtual Assistant opleiding? 

De term virtual assistant (VA) kom je de laatste jaren steeds vaker tegen, maar wat houdt het nu eigenlijk in? En wat doet een virtual assistant precies? Simpel gezegd ondersteun je als virtual assistant ondernemers op afstand. Wil jij meer te weten komen over deze functie? Dan is een Virtual Assistant opleiding misschien wel iets voor jou!

De naam zegt het eigenlijk al, een virtual assistant is letterlijk een assistent die ondernemers op afstand ondersteunt. In een Virtual Assistant opleiding leer je alles over dit beroep. Je werkt online, vanuit huis of op een eigen kantoor en de werkzaamheden die je uitvoert kunnen vaak online worden uitgevoerd.

Denk bijvoorbeeld aan het plannen van events, het versturen van facturen of het bijhouden van een website. De taken die je als virtual assistant uitvoert kunnen heel divers zijn. Een goede virtual assistant word je dus niet zomaar. Met een Virtual Assistant opleiding leg jij een goede basis om deze functie uit te voeren!

Deze eigenschappen ontwikkel je in een Virtual Assistant opleiding

Om een goede virtual assistant te worden zijn een aantal vaardigheden onmisbaar in jouw functie. Zo moet je bijvoorbeeld goed kunnen samenwerken en flexibel zijn. Zeker wanneer je voor meerdere ondernemers werkt moet je de verschillende planningen goed op elkaar kunnen afstemmen. Ook werk je niet altijd op dezelfde locatie en kun je afwisselende werktijden hebben.

Vaak werken virtual assistants voor zichzelf. Dan is het ook belangrijk dat je over goede ondernemersvaardigheden beschikt. In een Virtual Assistant opleiding ontwikkel je deze essentiële vaardigheden.

Omdat je veel taken online uitvoert is het voor een virtual assistant natuurlijk ontzettend belangrijk om goede digitale vaardigheden te hebben. Die leer je bijvoorbeeld in een Virtual Assistant opleiding. Zo moet je goed kunnen omgaan met e-mail, digitale agenda’s kunnen beheren en overweg kunnen met digitale communicatietools zoals Skype en Zoom.

Afhankelijk van je takenpakket kan er nog meer van je verwacht worden. Denk bijvoorbeeld aan het bezitten van kennis over cybersecurity en de privacywetgeving (AVG). In een Virtual Assistant opleiding leer je meer over de belangrijkste vaardigheden.

Virtual Assistant: opleiding tot een toekomstgericht beroep  

Zeker in de huidige situatie kan een Virtual Assistant opleiding een interessant keuze zijn. Veel werkzaamheden kunnen tegenwoordig online worden uitgevoerd en steeds meer mensen werken (mede door de coronacrisis) thuis.

Voor een ondernemer die niet het budget heeft om fulltime een assistent aan te nemen kan een virtual assistant de perfecte oplossing zijn. Omdat een virtual assistant voor zichzelf werkt blijven de personeelskosten laag. Ook loop je als ondernemer weinig risico omdat de VA op freelancebasis wordt ingehuurd. Met een Virtual Assistant opleiding investeer je dus in een toekomstgericht beroep.

Opleiding Virtual Assistant of Personal Assistant?     

Wil jij graag anderen ondersteunen bij hun werkzaamheden maar past een Virtual Assistant opleiding toch niet helemaal bij jou? Wil jij bijvoorbeeld liever niet voor jezelf beginnen? Of werk je toch liever op een fysiek kantoor in plaats van voornamelijk digitaal? Dan past een Personal Assistant opleiding misschien beter bij jou.

Ook als personal assistant heb jij een assisterende functie met veel afwisseling. NHA biedt een Personal Assistant opleiding aan waarbij jij in 9 maanden alle essentiële vaardigheden leert om je te ontwikkelen tot een veelzijdige personal assistant. Schrijf je vandaag nog in!

Gratis Headphone of Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!