Gratis studiegids

 

Spaans voor beginners

5 redenen waarom Spaans leren belangrijk is

Pablo Picasso, Salvador Dalí en stierenvechten: iedereen weet wel iets typisch Spaans te noemen. Waarom wil je meer weten over Spanje? Waarom volg je een cursus Spaans voor beginners of gevorderden?

 

1. Handel met Spanje

Spanje is de vijfde economie van Europa en de dertiende van de wereld. Handel drijven, bedrijfsuitbreiding, nieuwe markten ontginnen: denk aan Spanje en laat je handelshart sneller kloppen.

In een cursus Spaans voor beginners leer je e-mails lezen, brieven opstellen, een offerte of handelsovereenkomst begrijpen. Kies voor een van de cursussen van NHA en je bent (en blijft!) de concurrentie een stap voor.

NHA cursussen Spaans voor beginners en gevorderden:

 

2. In Spanje spreek je Spaans

In het Duits, Nederlands of Engels de weg vragen? In een toeristenoord snapt de bediening je wel als je in een van deze drie talen vraagt om een biertje.

In vakantiegebieden als Ibiza of Gran Canaria lukt dat nog wel. Maar in de rest van Spanje heb je meer kans dat je krijgt wat je beoogt als je vraagt: 'Una cerveza por favor.'

De officiële taal van Spanje is Spaans (of Castiliaans). In Spanje zelf heet Spaans español of castellano. Naast Spaans kent Spanje vier regionale talen:

 • Baskisch
 • Catalaans
 • Galicisch
 • Aranees

 

3. Spaans is een wereldtaal

Van Peru tot Mexico en van Spanje tot Cuba: niet alleen in Spanje spreken mensen Spaans. In een cursus Spaans voor beginners leer je een taal die wereldwijd meer dan 400 miljoen mensen als moedertaal spreken. Het is de tweede taal na het Mandarijn (Chinees). Spaans is de officiële taal in meer dan 20 landen wereldwijd.

 

4. Vakantie in Spanje

Wat is er mooier dan een voetbalwedstrijd bijwonen in Madrid of op een terrasje in Barcelona genieten van een cerveza? Van de Pyreneeën tot de Middelandse Zeekust: Spanje is een vakantieland. In een cursus Spaans voor beginners leer je de taal van Spanje kennen. Volg een cursus Spaans voor beginners van NHA en bestel in het Spaans eten in een restaurant.

 

5. Begrijp de taal en de cultuur

Van Las Médulas in León tot de 3482 meter hoge Mulhacén in de Sierra Nevada: Spanje heeft bergen en natuurgebieden. Van het aquaduct van Segovia tot de Puerta del Sol in Madrid: jaarlijks bezoeken tientallen miljoenen toeristen Spanje. Niet iedereen vindt de beste plekken.

In een cursus Spaans voor beginners leer je de taal en je leert via de taal het land en de cultuur beter kennen. Hoe beter je de taal kent, hoe makkelijker je contact legt met mensen. Dus volg Spaanse les bij NHA!

 

NHA biedt in elke branche beroepsopleidingen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film

Alle beroepsopleidingen bekijken »
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!