Menu
Gratis studiegids

mental coach

 

Mental coach: laat mensen afrekenen met belemmerende gedachten

Help mensen meer controle krijgen over hun leven. Word mental coach en maak mensen bewust van de invloed van hun gedachten op hun leven.

 

Wat is mental coaching? Het begrip mental coaching is ontstaan in de sportwereld. Mentale training vormt in de sport de tegenhanger van fysieke training. Om goede sportprestaties te leveren, moeten sporters zowel fysiek als mentaal in topconditie zijn. Mental coaching is echter voor iedereen van belang. 

Een mental coach maakt zijn cliënten bewust van de invloed van hun gedachten op hun leven. Hardnekkige denkpatronen uit het verleden blijven nog lang hun invloed uitoefenen op het dagelijks bestaan van heel wat mensen. Om je als mens volledig te ontplooien, angsten te overwinnen en uitdagingen te durven aangaan, moet je soms afrekenen met oude denkbeelden die belemmerend werken. Een mental coach ondersteunt dit proces.

 

Mental coach: betekenis

Ons gedrag en ons gevoel worden in belangrijke mate bepaald door onze gedachten. Het uitgangspunt van mental coaching is dat een mens zijn gedachten kan beheersen en veranderen. Als men belemmerende gedachten, die vaak een erfenis zijn uit iemands verleden, verandert in constructieve gedachten, verandert men eveneens zijn gedrag.

Een mental coach begeleidt cliënten die meer voldoening uit hun leven willen halen. De mental coach zal daarbij zijn aandacht richten op het gedachtenpatroon van zijn cliënt. Hij maakt zijn cliënt bewust van ineffectieve, beperkende en storende gedachten die een negatieve invloed hebben op zijn bestaan. Als de cliënt inzicht krijgt in deze beperkende gedachten, kan hij ze veranderen in constructieve gedachten. Zo kan de cliënt de doelen bereiken die hij belangrijk vindt in zijn leven.  

 

Mental coach opleiding

Een mental coach moet een aantal vaardigheden bezitten die hij nodig heeft tijdens coachgesprekken met zijn cliënt. Coaching is geen therapie. Het is geen behandeling van een ‘ziekte’ en kan dus niet vergeleken worden met een bezoek aan een dokter of een psychiater. Coaching vertrekt vanuit de mogelijkheden van de cliënt om zelf inzicht te verwerven in belemmerende gedachten en om dat gedachtenpatroon zelf te veranderen.

De coach speelt hierin de rol van begeleider. Hij is gelijkwaardig met zijn cliënt, hij speelt nooit de baas en dringt nooit zijn eigen mening op. Om een efficiënt coachgesprek te voeren, moet de mental coach op een positieve en motiverende manier doelgerichte vragen stellen aan zijn cliënt. Zo moet de cliënt zich bewust worden van denkpatronen die hem hinderen, en uiteindelijk de weg vinden naar verandering en verbetering. 

De cursus ‘life coach’ van NHA is een uitstekende voorbereiding op de loopbaan van mental coach. Je studeert deze cursus thuis in je eigen tempo. Op elk tijdstip van het jaar kun je ermee starten. Tijdens je studie krijg je tot 3 jaar lang de hulp van een persoonlijke docent van NHA. De meeste coaching cursussen van NHA bereiden je bovendien voor op een loopbaan als zelfstandige coach.  

 

NHA biedt in elke branche beroepsopleidingen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle beroepsopleidingen bekijken »

 

Tablet incl. toetsenbord
 

Daarom NHA

  • Lekker in je eigen tempo
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocenten
  • 15 dagen gratis op proef
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!

Advies nodig?

Bel onze studieadviseurs voor meer informatie over een cursus Coaching.

 

077 30 67 000

Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!