Menu
Gratis studiegids

Leefstijlcoach worden

Elke mens streeft naar een gezond en evenwichtig leven. Een leven waarin je je ambities waarmaakt, geniet van een goede gezondheid en barst van energie en levenslust. In de praktijk blijkt dit streven niet zo gemakkelijk haalbaar. De moderne maatschappij vraagt erg veel van ons en onze hectische levensstijl bedreigt onze gezondheid. Een leefstijlcoach helpt mensen om opnieuw een gezonde levensstijl te bereiken, met veel aandacht voor beweging, ontspanning, gezonde voeding, voldoende slaap, het afleren van slechte gewoonten enzovoorts. Een leefstijlcoach worden: is dat jouw droom? Kijk je uit naar een uitgebreide leefstijlcoach opleiding? NHA komt je tegemoet met uitstekende cursussen over coaching.  

 

 Alle coaching opleidingen bekijken »

 

Geen beschermd beroep

De vraag naar leefstijlcoaches is groot in Nederland. De term leefstijlcoach is echter (nog) geen beschermde titel. Dit betekent dat iedereen zich leefstijlcoach kan noemen, ook zonder opleiding. Maar leefstijlcoaching is meer dan alleen advies geven. Een opleiding is daarom van groot belang om aan de beroepseisen te kunnen voldoen. Ook kun je met een opleiding in het beroepenregister voor leefstijlcoaches komen.

 

Een leefstijlcoach opleiding volgen bij jou thuis

Tal van organisaties en onderwijsinstellingen bieden een opleiding leefstijlcoach aan. Maar waarom zou je ver van huis een cursus gaan volgen als je dat even goed met afstandsonderwijs kan? In het aanbod van NHA vind je diverse coachingsopleidingen die je uitstekend voorbereiden op een loopbaan als leefstijlcoach. Het zijn stuk voor stuk uitgebreide thuiscursussen waarbij je ondersteuning krijgt van een persoonlijke vakdocent. Alle opleidingen zijn gedrukt op papier, maar je vindt de leerstof ook in de digitale leeromgeving van NHA. Even geen tijd om het volgende hoofdstuk van je cursus door te nemen? Geen probleem, je mag tot drie jaar lang over een opleiding doen. Al die tijd mag je rekenen op de hulp van een ervaren docent.

 

Coachingsopleidingen bij NHA

Denk je aan een carrière als leefstijlcoach? Bij NHA heb je de keuze uit meerdere coachingsopleidingen die een goede basis vormen voor een leefstijlcoach. Neem bijvoorbeeld de Life Coach opleiding van NHA. In die opleiding leer je hoe je met coaching mensen ertoe aanzet om doelen te bereiken en leert omgaan met stress, verslavingen en relationele problemen. De opleiding Gewichtsconsulent stelt je in staat om personen met overgewicht te begeleiden naar een gezondere levenswijze, met een aangepast voedingspatroon en veel aandacht voor voldoende lichaamsbeweging. Ook de erkende opleiding Psychosociaal Counselor is een aanrader als je een passende leefstijlcoach opleiding zoekt. Een psychosociaal counselor begeleidt personen in moeilijke veranderingsprocessen, bijvoorbeeld mensen die pas gescheiden zijn of die rouwen om de dood van een dierbare.

 

Leefstijlcoach met een eigen praktijk

In de coachingsopleidingen van NHA wordt veel aandacht besteed aan het oprichten van een eigen praktijk. Wil je als zelfstandige leefstijlcoach aan de slag?  Als ondernemer moet je van veel zaken op de hoogte zijn, denk maar aan ondernemingsplannen, boekhouding, wetgeving, belastingen… Bij NHA leer je hoe je als zelfstandige coach op je eigen benen staat.  

 

Waardevol diploma als afsluiting van je opleiding

Bij de meeste coachingsopleidingen van NHA is het mogelijk om deel te nemen aan een examen. Zo word je de trotse bezitter van een waardevol NHA-instituutsdiploma, een bewijs van jouw bekwaamheid als coach. De coachingsopleidingen van NHA vormen een stevige basis voor een doorgedreven leefstijlcoach opleiding. Vraag een gratis proefles aan en schrijf je snel in voor een NHA-thuiscursus!

Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

  • Nu 50% korting op het lesgeld!
  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!